به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، «هوشنگ جاوید» در همایش منطقه ای دوتارنوازان که به همت حوزه هنری در تالار نگاه گرگان برگزار شد، اظهار کرد: در این همایش تلاش شد که گروه های موسیقی آیینی و مقامی معرفی شوند و همچنین به لحاظ علمی نیز تلاش شد که قدم هایی برای هنر موسیقی برداشته شود.
پژوهشگر موسیقی نواحی و آیینی ایران ادامه داد: از سال گذشته مقالاتی را در حوزه موسیقی آیینی و مقامی گردآوری کردیم و امیدواریم در سال آینده بتوانیم این مقالات را در قالب کتاب به چاپ برسانیم.
جاوید یادآور شد: درصدد هستیم برای سال آینده این همایش را به صورت ملی و به شکل بین المللی برگزار کنیم، هنر بخشی گری و دوتار نوازی ایران ثبت جهانی شده و به عنوان میراث معنوی به شمار می رود و جهان قبول کرده که این هنر ایرانی دارای معنویت است و آنچه که جهان به آن اعتراف دارد باید به آن توجه کنیم و باید بیشتر به آن بپردازیم.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه هنری قطعا به این میراث معنوی توجه خواهد شد و امیدواریم بستری فراهم شود که این نوع موسیقی از بین نرود و بتواند در سطح جامعه گسترش یابد.
پژوهشگر موسیقی نواحی و آیینی ایران گفت: نسل آینده و دهه های بعد نیاز به این موسیقی دارد و باید این موسیقی ماندگار شود تا آیندگان بدانند که چه هنری نزد نیاکان ما بوده است و میراث معنوی موسیقی مشعلی است که خاموش نخواهد شد و وظیفه ما است که این شعله را روشن نگهداریم.
جاوید متذکر شد: با برنامه ریزی درست تا سه سال آینده می توانیم هنرمندانی داشته باشیم که نسل های بعدی را به هنرمندی تشویق کنند.
نظر شما