به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، مهندس فریدون فعالی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس امروز (8آذر) در نخستین همایش نشان مرغوبیت آثار صنایع دستی منطقه جنوب کشور با اشاره به اینکه فارس دارای بزرگترین ایل عشایر و حضور 700 هزار بافنده فعال در حوزه صنایع دستی شهرت و ویژگی خاصی دارد، گفت: در حال حاضر فارس با 120 رشته صنایع دستی فعال، نیمه فعال و در حال فراموشی از قطب های اصلی صنایع دستی کشور محسوب می شود.
وی اضافه کرد: با توجه به حضور ایلات و عشایر مختلف در استان نظیر ایل قشقایی، ایلات خمسه و ایلات لر، 80 در صد صنایع دستی استان به صورت غیر متمرکز در رشته دست بافته های خانه در فارس تولید می شود و تنها 20 در صد در مرکز استان فعالیت دارند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس با تاکید بر حضور هشت هزار هنرمند فعال در حوزه صنایع دستی نشان از کیفیت بالای تولیدات استان است، یادآور شد: فارس از جمله معدود استان هایی است که مکتب و سبک خاصی در حوزه دنبال می کند، چرا که از حضور هنرمندان مختلف در حوزه های گوناگون صنایع دستی بهره می برد.
مهندس فعالی تاکید کرد: برگزاری این کارگاه ها می تواند روند رو به رشدی را در حوزه صنایع دستی فارس برای هنرمندان ایجاد کند تا هنرمندان بتوانند با برنامه ریزی خاص، فعالیتی در شان و جایگاه فارس ارائه دهند.
وی از اهدای نشان مرغوبیت در صنایع دستی فارس خبر داد و تصریح کرد: این مهم از برنامه هایی است که برای بهبود ارتقای کیفیت در صنایع دستی محسوب می شود که ایران طی سه دوره بیشترین نشان مرغوبیت یونسکو را دریافت کرده است.
خاطر نشان می شود، نشان مرغوبیت صنایع دستی در سال 2000 به طور مشترک از سوی یونسکو پایه گذاری شد، و سازمان صنایع دستی کشور در سال های 2007، 2008 و 2010 تعداد 116 نشان مرغوبیت را از آن خود کرد.
پایان پیام/
نظر شما