به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، تشییع باشکوه، میلیونی و غرورآفرین سردار شهید حاج «قاسم سلیمانی»، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بار دیگر نشان داد فرهنگ ایثار و شهادت، روح وحدت را علی رغم قرار داشتن در اوج دردمندی و سوگواری در جان ایران و ایرانی می دمد.
در بررسی چرایی این وحدت کلمه و تشییع باشکوه سردار دل ها با حجت الاسلام والمسلمین دکتر «حبیب رضا ارزانی»، رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت وگویی ترتیب داده ایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:
وجود چه مولفه هایی در سبک زندگی و سیره رفتاری سردار شهید حاج قاسم سلیمانی باعث چنین تشییع باشکوه و منحصربفرد برای این سردار رشید اسلام شده است؟
در پاسخ به این سوال ابتدا باید به سه جریانی که توسط سپهبد شهید سردار سلیمانی راه اندازی شده است، توجه کرد؛ ایشان سه جریان را ایجاد کرد، نخست: جریان در زمان حیات با عنوان مقاومت چنانکه سردار سلیمانی را در دوران قبل از شهادت با عنوان «سردار مقاومت» می شناسیم چنان که علاوه بر ایران ایشان در عراق، سوریه، لبنان، یمن و عراق صاحب و پیشبرنده این جریان بود.
دوم جریانی است که با شهادت ایشان راه اندازی شده که البته این جریان سازی نیست بلکه سردار خود تبدیل به جریان شده است در این 40 سال گذشته تشییعی به این بدیل نداشته ایم با نگاه ویژه و بین المللی، اینکه سردار از سوریه به عراق رفته و آنجا به شهادت می رسد و پس از تشییع در نجف، کربلا و کاظمین راهی ایران می شود وجود این جریان را ثابت می کند. چنان که شهرهای مختلف متقاضی تشییع ایشان هستند.
سوم جریانی است که بعد از سردار قاسم سلیمانی رقم می خورد و البته عمق و گستره آن مشخص نیست اما قطعا و باور ایمانی می گویم این جریان مانا و با تاثیر بسیار عمیق و گستره عظیم است.
اما درباره دلایل محبت بی مثال مردم به سردار سلیمانی و تشییع باشکوه ایشان و مقام رفیع آن شهید دلایل متعددی وجود دارد، نخست آنکه ایشان واقعا برای خدا عمل می کرد و این وعده خدا است که هر که برای خدا باشد، خدا هم برای او است.
دومین خصیصه وجودی ایشان که محبتش را چنین بر دل ها انداخته اهتمام ویژه در تبعیت از ولایت است، ایشان ذوب در ولایت بود جلوتر یا عقب تر حرکت نمی کرد همراه کامل و پشت سر و مدافع ولایت بود در همه حال و هرگز نصی در مقابل اجتهاد نداشت و چشمگوی مقام معظم رهبری بود. هیچ گزارشی نداریم که نظر خود را ارائه کرده باشد.
وجود چه خصایص دیگری در سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی اینچنین محبتش را در دل مردم عمیق و بانفوذ کرده است؟
ایمان به خدا و استقامت در مسیر حق از دیگر ویژگی های آن سردار آسمانی است، چنان که قرآن می فرماید: «فَاستَقِم كَما أُمِرتَ».
چهره و هیبت ایشان نماد مقاومت است و محبوب دل ها، این محبوبیت به قدری است که همه آحاد ملت فارغ از حزب و جناح در سوگ ایشان، ابراز تاسف و تاثر و همدردی می کنند. از این رو، اگرچه شهادت این سردار رشید اسلام در ظاهر تلخ است اما خون این شهید عالی مقام به اسلام و انقلاب در منطقه عظمت دوباره می دهد یعنی این خون نه تنها به هدر نمی رود بلکه منتقم و سبب مضاعف شدن ایمان و انگیزه دینی می شود.
امروز فریاد «ما همه سلیمانی هستیم» از شعارهای اصلی در تشییع پیکر مطهر سردار سلیمانی بود، این شعار چه معنایی دارد و حامل چه پیامی است؟
این شعار از دو منظر قابل بررسی است؛ نخست اینکه با این شعار تاکید می شود که ما همه ظرفیت قاسم سلیمانی شدن را داریم و اگرچه شهادت سردار سلیمانی برای ما سخت است اما ما این مسیر را طی می کنیم.
از طرف دیگر این شعار تصریح بر آن دارد که شاید سردار سلیمانی یک نفر با آن خصایص بود و این خاص بودن انکارناپذیر است اما همه ما توان ایستادگی و مقاومت و تبعیت از مقام معظم رهبری را داریم و رابطه مان با ایشان، رابطه مراد و مریدی است.
از سوی دیگر بیان می کنیم که اگرچه یک پرچمدار از میان ما رفته اما پرچم بر زمین نمی ماند و کسی دیگر آن را برمی دارد چنان که پس از امام خمینی(ره)، مقام معظم رهبری پرچم انقلاب را به دست گرفتند و ان شاءالله پرچم را به دست صاحب اصلی یعنی امام زمان(عج) می رسانند.
شهید سردار سلیمانی تاکید داشت که برای شهید شدن باید شهید زندگی کرد، معنای این جمله چیست؟
از دو منظر این تعبیر ژرف سردار آسمانی قابل بررسی است، نخست تصور کنیم اگر ساعات و دقایق پایانی عمر را طی می کنیم، بدانیم چگونه زیست می کنیم و آیا آماده رفتن به قرارگاه ابدی و اصلی خود هستیم؟
شهید زیستن یعنی بدانیم شهادت، مقاومت و جهاد فی سبیل الله می خواهد و به سادگی به دست نمی آید اما اگر محقق شود، برکات بسیار دارد چنان که قرآن می فرماید: «وَلا تَحسَبَنَّ الَّذينَ قُتِلوا في سَبيلِ اللَّهِ أَمواتًا ۚ بَل أَحياءٌ عِندَ رَبِّهِم يُرزَقون».
باید توجه داشته باشیم روزی خوردن شهید نزد خدا با روزی خوردن دیگران متفاوت است. شهید زیستن یعنی همان دعای سردار سلیمانی در دست نوشته ساعات پایانی عمرشان، که از خدا پاکیزه پذیرفتنش را طلب کرده است.
به تعبیر روایات، گناهان شهید همچون برگ درختان می ریزد. مقام معنویت و قرب الهی به شهید اختصاص دارد با تصور قرب و معیت الهی با چنین مقامی در آخرت، می توان در دنیا نیز شهیدوار زیست.
این شعار که «ما همه سلیمانی هستیم» چه رسالت و مسئولیتی را برای مسجدی ها ایجاد می کند؟
در اساسنامه و سند تحول ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور تصریح شده که انقلابی بودن، اسلامی بودن و ارزش محور بودن، خصیصه اصلی ما است. بدون این خصایص نمی توان ادعای تراز بودن مسجد را داشت.
انقلابی بودن یعنی در مسیر سلیمانی قرار داشتن. در این مسیر سیاسی بازی و سیاسی کاری نفرت انگیز است مردم هم می دانند و علاقه ای به ورود به این عرصه ندارند، ما هم از مساجد خواسته ایم که ورود حزبی و سیاسی به مسائل نداشته باشند که آسیب رسان است.
علیرغم درخواست های متعدد از استان ها، در فاز نخست 35 کانون در 35 نقطه کشور (31 استان و 4 منطقه آزاد کشور) با عنوان «سردار شهید قاسم سلیمانی» نامگذاری می شود تا هم بچه های مسجد با سبک زندگی و باورهای این شهید بزرگوار آشنا شده و انس بگیرند و هم نام و یاد ایشان زنده بماند.
البته بچه های مسجد از بدو انتشار خبر شهادت سردار پرافتخار اسلام با پخش قرائت قرآن، سیاهپوش کردن مساجد، قرائت جمعی سوره مبارکه فجر و اهدای ثواب آن به روح مطهر شهید و ... کوشیدند نام و یاد ایشان را زنده نگاه دارند.
نظر شما