به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجت الاسلام لطفیان امروز (9دی) در همایش استانی پیشگیری اولیه از اعتیاد با اشاره به اینکه موضوع اعتیاد به 11 هزار سال پیش بر می گردد، تصریح کرد: اعتیاد ابتدا به شکل مسکن و بعد به صورت مخدر مطرح شد.
وی گفت: امروز همه جوامع پی بردهاند که تنها راه برون رفت از مشکلات فراوانی که در حوزههای زندگی متوجه آنان می شود، بازگشت به عرصه دین داری و دین مداری است.
مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه نگاه دین به معتاد به عنوان یک بیمار محترمانه است، افزود: هیچ کدام از فقهای اهل سنت و اهل شیعه مصرف مواد مخدر را جایز ندانستهاند.
وی در ادامه با بیان اینکه انسان بی تعهد دچار انحراف از هنجارهای اجتماعی می شود، تاکید کرد: بسیاری از کسانی که به اعتیاد روی می آورند به خاطر وقت فراوانی است که دارند لذا مسئله بیکاری موجب افزایش اعتیاد در جامعه می شود.
حجت الاسلام لطفیان یادآور شد: متانت و استواری در برابر حوادث، صبر و شکیبایی در گرفتاریها و شکرگزاری نعمتها، قناعت در زندگی، تحمیل نکردن خود به دیگران و همچنین ستم نکردن به دیگران و تامین آسایش خود و خانواده از جمله ویژگی هایی است که انسان را در برابر معضلات اجتماعی بیمه می کند.
فرمانده نیروی انتظامی خراسان جنوبی نیز در این همایش اذعان داشت: در استراژی امنیتی کشورهای بزرگ جهان، مواد مخدر جزو تهدیدات اول تا پنجم هر کشور محسوب می شود.
گودرزی اظهار کرد: در داخل کشور شاهد تبدیل مواد سنتی به صنعتی هستیم که این امر یک تهدید بزرگ برای سلامت جامعه است.
وی با بیان اینکه بیش از چهار هزار معتاد در کشور تحت درمان قرار دارند، افزود: کمتر از 15 درصد معتادین به صورت کامل درمان می شوند این در حالی است که هزینه درمان یک معتاد بیش از ده برابر هزینه کار فرهنگی است.
فرمانده نیروی انتظامی خراسان جنوبی مبارزه فراگیر و قاطع با همه فعالیتها و اقدامات غیر قانومی مرتبط با مواد مخدر و روان گردان، تقویت، توسعه و تجهیز در مراکز ورودی و خروجی، توسعه مطالعات پژوهشی بنیادی و کاربردی و همچنین مقابله با عوامل اصلی داخلی و بین المللی را از جمله سیاست های کلی نظام در عرصه مبارزه با مواد مخدر ذکر کرد.
وی از راه اندازی 20 سازمان مردم نهاد امسال در خراسان جنوبی خبر داد و گفت: نیروی انتظامی در بحث پژوهش اقدامات بسیار خوبی را انجام داده است.
گودرزی افزود: در بحث پیشگیری از اعتیاد مواد مخدر تمامی دستگاههای اجرایی و سازمانهای مردم نهاد باید همکاری لازم را با نیروی انتظامی داشته باشند.
وی پیشگیری از اعتیاد را در سه سطح اولیه، ثانویه و ثالثیه ذکر کرد و ادامه داد: در پیشگیری اولیه با توجه به اینکه 97 درصد انسانهای جامعه سالم هستند موثرتر است.
فرمانده نیروی انتظامی خراسان جنوبی ادامه داد: در مرحله پیشگیری ثانویه معتادان شناسایی شده و تحت درمان قرار می گیرند تا بتواند اعتیاد را ترک کرده تا عامل سرایت به افراد سالم نشوند.
وی یادآور شد: امید است از اندیشمندان، نخبگان، دانشگاهیان حوزویان در راستای تبیین اقدامات پیشگیری از اعتیاد بهره ببریم. در پایان این همایش از پنج پژوهشگر برتر نیروی انتظامی خراسان جنوبی تجلیل شد.
پایان پیام/
نظر شما