به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آنچه در ادامه میآید مروری است بر مهمترین اخبار این حوزه در بیست و یکمین روز دی ماه ۹۸:
جشنواره فیلم ۱۱۴ ثانیهای «مبین» در ایستگاه پایانی/ استقبال بالای فیلمسازان حرفهای از نخستین دوره
«جواد نصیری» در گفتگو با خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان از برگزاری آیین پایانی نخستین جشنواره «فیلم 114 ثانیه ای مبین»، خبر داد و اظهار کرد: هئیت های انتخاب در آذر ماه گذشته و هیئت داوری نهایی در روز 15 دی ماه تشکیل جلسه دادند و آثار برتر را در رشته های مختلف این جشنواره انتخاب کردند.
دبیر جشنواره فیلم 114 ثانیه ای مبین افزود: در مجموع 244 اثر در مهلت فراخوان آثار به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که پس از بررسی و مرحله نخست انتخاب، 47 اثر به مرحله دوم و داوری نهایی راه یافتند که هم اکنون در رشته های مختلف برگزیدگان مشخص شده اند.
مدیر مرکز تولیدات چندرسانه ای قرآنی جهاد دانشگاهی (مبین) تصریح کرد: در مجموع استقبال از این جشنواره در نخستین دوره برگزاری از آنچه ما در پیش بینی های خود مطرح کرده بودیم، بسیار بالاتر بود. به ویژه در بخش آثار حرفه ای که فیلم سازان خوبی در جشنواره شرکت کردند.
نصیری ابراز کرد: برخلاف پیش بینی ما استقبال در بخش تلفن همراه و دانشجویی چندان مورد رضایت نبوده است و باید به دنبال علت های آن باشیم. به ویژه برای بخش دانشجویی که در جهاد دانشگاهی قصد داریم به سمت راه اندازی باشگاه فیلم سازی دانشجویی و برگزاری کارگاه های آموزشی ساخت فیلم کوتاه حرکت کنیم.
این عضو شورای سیاستگذاری جشنواره با بیان زمان و مکان مراسم اختتامیه، یادآور شد: روز دوشنبه، 23 دی ماه از ساعت 15 تا 17 در محل سالن استاد جلیل شهناز واقع در طبقه دوم خانه هنرمندان ایران مراسم اختتامیه را برگزار خواهیم کرد و طی آن از فیلمسازان برتر تجلیل می شود.
یادآور می شود، حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمدحسین نواب، هادی نائیجی، ابوالقاسم رئیسی و بهروز شعیبی به عنوان هیئت داوران نخستین جشنواره فیلم 114 ثانیه ای مبین آثار راهیافته به مرحله نهایی را به قضاوت نشستند.
این جشنواره با موضوعات سبک زندگی و آموزههای اخلاقی، قصص قرآن، ایثار و شهادت، سیمای پیامبر اسلام (ص)، نیکی به پدر و مادر و صله رحم، نماز و واجبات الهی، آثار و برکات نیکی در زندگی مردم، کسب روزی حلال و معاملات اسلامی، انفاق، جهاد، پوشش و عفاف، توجه به محیط زیست، آسیبهای اجتماعی و یا در بخشهای جنبی آن با عنوان تربیت فرزند و دانشجویی برگزار شد.
برنامههای «هفته هنر مقاومت» در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
هفته هنر مقاومت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم همراه با رویدادهای مختلف هنری به همت معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه این دفتر برگزار می شود.
بنابر این گزارش، معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی به مناسبت شهادت سردار پرافتخار جهان اسلام سپهبد حاج قاسم سلیمانی و مجاهد بزرگ ابومهدی المهندس و یاران شهیدشان تصمیم به برگزاری یک رویداد چندجانبه هنری تحت عنوان "هفته هنر مقاومت" گرفته است.
در این برنامه ها تلاش می شود تا جامعه مخاطبین با فرهنگ حماسه و شهادت بیشتر آشنا شده و ابعاد این فرهنگ بهصورت موثر و تفصیلی در لایه های مختلف"طلاب و فضلای حوزه"، "وابستگان، خانواده ها و خویشاوندان طلاب" و "عموم مردم شهر خون و قیام قم و بویژه جوانان عزیز" و سایر مخاطبانی که از این رویداد در سطح عمومی بهره مند خواهند شد، گسترش یابد.
آشناسازی جامعه با سبک زندگی سردار آسمانی شهید سلیمانی از طریق هنر
از دیگر اهداف برگزاری این رویداد، این است که جامعه مخاطب با خصلت ها و ویژگی های شخصیتی این سرداران جهان اسلام آشنا شود و از جهت اخلاق، رفتار و سبک زندگی در عرصه های اجتماعی و سیاسی الگو پردازی و اسوه سازی صورت بگیرد تا نسل های جدید بتوانند در مغناطیس وجود نورانی سردار شهید سلیمانی به دنبال الگوهای رفتار و سبک زندگی و منش جهادی باشند.
ایجاد فضای گفتمانی مقاومت و استکبارستیزی که گاهی به هر ترتیب به دلیل مشکلاتی که پیش می آید، شاید این گفتمان به محاق برود و تضعیف گردد و نیاز دارد که روح جدیدی در آن دمیده شده و از چهره تابناکش زنگارزدایی شود، از دیگر اهدافی است که رویداد هفته هنر مقاومت دفتر تبلیغات اسلامی دنبال می کند.
معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه امید دارد مجموعه توان و ظرفیت هنری حوزه و جبهه انقلاب و عزیزان و دلدادگانی که می خواهند ادای دین و احترامی به این رخداد خونین دوران ساز و به یادماندنی داشته باشند، بتوانند آثارشان را در این رویداد هنری در معرض دید عزیزان مخاطب قرار دهند.
نمایش فیلم ۲۳ نفر با حضور عوامل فیلم
بر همین اساس، در روز یکشنبه، ۲۲ دی ماه، فیلم سینمایی «۲۳ نفر» بعد از نماز مغرب و عشاء برای عموم اکران می شود و علاقه مندان می توانند از طریق سایت اشراق به نشانی http://eshragh.ir/ نسبت به ثبت نام اقدام کنند.
بعد از نمایش این فیلم نیز، جلسه ای با عوامل سازنده درباره فیلم، دفاع مقدس و فرهنگ و هنر مقاومت برگزار خواهد شد.
کارگاه هنری تجسمی و خوشنویسی با عنوان نقش نگین سلیمانی؛ مشق مقاومت
در دومین روز از هفته هنر مقاومت دفتر تبلیغات اسلامی، رویداد هنری "کارگاه هنرهای تجسمی و خوشنویسی" عصر دوشنبه از ساعت ۱۵ در نگارستان اشراق واقع در ابتدای خیابان شهدا شکل خواهد گرفت و اساتید و هنرجویان رشته های خوشنویسی، خطاطی، نقاشی، تصویرسازی و معرق به آفرینش و تولید آثار هنری با موضوع "مقاومت و شهدای جنایت اخیر رژیم تروریستی آمریکا" خواهند پرداخت.
شب شعر و خاطره با حضور اساتید برجسته شعر مقاومت
در سومین روز از هفته مقاومت "آیین شب شعر و خاطره" برگزار می شود که برنامه های متنوعی برای این شب در نظر گرفته شده است که از اکران فیلم مستند کوتاهی در خصوص هنر و شعر مقاومت تا اجرای سرود حماسی و سخنرانی را شامل می شود.
همچنین شاعران آئینی، حماسی و مقاومت، همچون علی موسوی گرمارودی، محمد علی مجاهدی، مرتضی امیری اسفندقه، سعید بیابانکی و جمعی از شعرای طراز اول فاضل و حوزوی نیز در این مراسم حضور خواهند داشت که شعر خواهند خواند و البته شاعران غیرفارسی زبانی از عراق و پاکستان هم به زبان های عربی و اردو، شعرشان را به ساحت این شهیدان بزرگوار تقدیم خواهند کرد.
مرثیه سرایی حجت الاسلام والمسلمین میرزامحمدی هم از جمله دیگر برنامه های این آیین است که اجرای آن را نجم الدین شریعتی برعهده دارد که روز سه شنبه ۲۴ دی ماه از ساعت ۱۸ در مرکز همایش های غدیر قم واقع در خیابان معلم برگزار می شود.
معرفی کتاب برگزیده مقاومت
رویداد "آئین کتابخوانی" نیز در چهارمین روز هفته هنر مقاومت دفتر تبلیغات اسلامی برگزار می شود که کتاب برگزیده مقاومت در این آئین معرفی و مورد بررسی و تحلیل قرار خواهد گرفت که علاقه مندان جهت شرکت در این رویداد نیز می توانند روز پنج شنبه ۲۶ دی ماه ساعت ۱۵ به نگارستان اشراق واقع در خیابان شهدا مراجعه کنند.
اعلام برنامههای کتابخانه هدی فرهنگسرای قرآن در فصل زمستان
کتابخانه هدی فرهنگسرای قرآن در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و جذب مخاطبان بیشتر کتابخانه در نظر دارد برنامه های متنوعی را در فصل زمستان اجرا کند.
بر پایه این گزارش، کتابخانه هدی سعی دارد خدمات بیشتری را در قالب برنامه های زیر به نوجوانان و جوانان ارایه کند که شامل موارد ذیل می شود:
- ترغیب و تشویق مراجعان به اهدای کتابهای شخصی خود به کتابخانه و ترویج فرهنگ اهدای کتاب.
- سلسله جلسات قصه گویی ویژه کودکان 6 تا 10 سال
- برپایی نمایشگاه های مختلف در مناسبتهای گوناگون
- برپایی کارگاه تکنیکهای آرام بخش و مقابله با استرس و اضطراب قبل از امتحانات و کنکور
- مصاحبه با اعضای کتابخانه در بخش امانت و دادن مشاوره به آنان برای استفاده بهینه از منابع و فضای کتابخانه و همچنین استفاده از ظرفیتهای کتابخانه های همجوار
کتابخانه هدی فرهنگسرای قرآن با داشتن 899 نفر عضو فعال و تعداد 24398 نسخه کتاب شامل کتاب های فارسی، کودک و نوجوان، کمک آموزشی که متناسب با رده های سنی کودکان و نوجوانان و بزرگسالان است، آماده خدمات رسانی به شهروندان است.
بیش از هزار نسخه کتاب مرجع در موضوعات مختلف در بخش مرجع کتابخانه نگهداری می شود که مراجعان محترم می توانند از این کتابهای نفیس در کتابخانه اسفاده کنند. همچنین تعداد 415 منبع سمعی و بصری برای امانت و استفاده اعضای محترم در اختیارشان قرار داده دمی شود.
گفتنی است سالن مطالعه کتابخانه با ظرفیت بیش از 70 نفر از ساعت 8 صبح تا 19 در اختیار اعضای محترم کتابخانه است و خانم ها و آقایان می توانند همه روزه از این سالن استفاده کنند.
کتابخانه هدی در خیابان قزوین نرسیده به میدان شمشیری نبش خیابان شهید کاظمی،فرهنگسرای قرآن واقع شده است. علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند با شماره ۵۵۷۸۰۰۰۴ تماس بگیرند.
نصب در ورودی سرداب بابالقبله و اتصال حائر حسینی به سردابهای حرم
پرسنل بخش فنی و مهندسی آستان قدس حسینی برای اتصال حائر حرم مطهر به سرداب باب القبله در ورودی جدید نصب کرد.
بنابر این گزارش، «سلام سعدون»، ناظر این پروژه گفت: پس از گشودن درهای سرداب باب القبله در زیارت اربعین حسینی به روی زائران اکنون وقت آن رسیده که عملیات اتصال این سرداب به حائر حسینی آغاز شود.
وی افزود: به دلیل رعایت حال زائران و مختل نشدن ورود و خروج از باب القبله در زمان نصب در، عملیات خاکبرداری در ضلع جنوبی باب القبله انجام شده است.
وی ادامه داد: دری که در حال نصب شدن است در ورودی به سرداب های آستان قدس حسینی است که به عرض هفت متر و طول بیست و پنج متر است.
گفتنی است، سرداب باب القبله به مساحت هزار و هشتصد متر مربع احداث شده و مساحت کلی سرداب های آستان مطهر چهار هزار متر مربع است.
بررسی ابعاد زندگی شهید ابومهدی المهندس در مستند «پنجره»
مستند رادیویی «پنجره» امروز (شنبه، ۲۱ دی ماه ۹۸) با نگاهی به زندگی جمال جعفر ابراهیم ملقب به ابومهدی المهندس به شرح ابعاد فعالیت های سیاسی و اجتماعی این شهید مبارز می پردازد.
گفتنی است، شهید ابومهدی المهندس، فرمانده نیروی های حشدالشعی عراق طی یک عملیات تروریستی جمعه ۱۳ دی ماه در فرودگاه بغداد توسط بالگردهای آمریکایی مورد ترور قرار گرفت و به همراه سردار حاج قاسم سلیمانی و شماری از یارانش به پاس اجر سال ها مجاهدت پرافتخار به دیدار معبود شتافت.
برنامه «پنجره» شنبه تا پنجشنبه ساعت ۸:۴۰ از رادیو معارف به روی آنتن می رود.
نظر شما