از راه اندازی دانشگاه طب سنتی تا توسعه توریست درمانی در قم

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی قم طی گفتگویی در راستای فعالیت های دانشگاه، از اقدامات صورت گرفته به منظور توسعه فضاهای آموزشی و درمانی در قم خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان در قم، توجه به منابع انسانی و بهسازی و توسعه فضاهای موجود، همواره در هر نهادی یکی از ارکان اصلی آن دستگاه به وجود می آید، به نوعی می توان گفت معاونت توسعه مدیریت و منابع در هر نهادی، قلب مجموعه بوده که در راستای پیشرفت کارها تلاش و اهتمام دارد.

دکتر« بابک فرزین نیا »معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی قم که چند ماهی است مسئولیت مهم را قبول کرده است، در گفتگو با خبرنگار ما به مسائل پیرامون این معاونت و همچنین برنامه ریزی ها در راستای توسعه کارها، پرداخته که در ادامه می خوانیم:

 

*چند وقتی است که متصدی یکی از معاونت های مهم و حساس دانشگاه علوم پزشکی قم را بر عهده دارید، در مورد جایگاه این معاونت و برنامه هایی که دارید بفرمایید.

افتخاری است که در این مسئولیت خدمتگزار باشم، این معاونت تقریبا یکی از نقاط مهم و تاثیرگذار و تعیین کننده در دانشگاه است و با خط و مشی هایی که می تواند مشخص کند، آینده دانشگاه را تحت تاثیر قرار دهد.

بعد از اینکه افتخار داشتم به عنوان خادم در این بخش باشم، بر اساس ارزیابی اولیه ای که انجام شد و تاکید رئیس دانشگاه، به منظور ارتقا کیفی و توسعه نیروی انسانی برنامه ریزی کردیم و پیرو بازدیدهایی که به عمل آمد، مقرر شد که توانمندی مدیران را افزایش دهیم و در خصوص بازدهی نیروی انسانی گام برداریم و به سمت کیفی سازی و ارتقا بهره وری نیروها گام برداریم.

همچنین موضوع معیشت کارکنان که مطرح است، با توجه به گرفتاری هایی که دانشگاه در موضوع مسائل مالی دارد، تلاش برای ارتقا معیشت داریم، اما دید کلی این است که ارتقا معیشت در کنار ارتقای بهره وری باشد و مبتنی بر عملکرد پرداخت ها را داشته باشیم و تا جایی که می شود به جای اضافه شدن نیروی جدید، در راستای بهره گیری از نیروهای موجود کوشیده و در زمینه ارتقا بهره وری تلاش کنیم.

 

*وضعیت توریست درمانی قم الان در چه مرحله ای هست؟

این موضوع یک بستر اولیه می خواهد که زیرساخت ها را در بیمارستان های شهید بشهتی و فرقانی ایجاد کردیم و در کنار آن بحث های چگونگی دریافت مبالغ در حال بررسی است تا بتوانیم کار را قانونی پیش ببریم و موضوع سوم هم اطلاع رسانی و رایزنی ها با افراد و جاهایی است که می توانند تسهیل گر باشند انجام شود تا بتوانیم ارتباط با کشورهای مختلف برقرار و خدمات رسانی را انجام دهیم.

برنامه ریزی ها با همت روسای بیمارستانی در حال اجرا و پیشرفت بوده که امید است به زودی شاهد راه اندازی و عملیاتی کردن آن باشیم.

 

*دانشگاه اقدامات و برنامه هایی در راستای توسعه زیرساختی و پروژه های فعال نیز دارد، در این خصوص بفرمایید.

در حال حاضر 11 مرکز و خانه بهداشت در شهرها و روستاهای استان در حال بهسازی و یا احداث است که تلاش کرده ایم مراکز مناسب و در خور شان مردم را ایجاد کنیم.

سعی کردیم ارتباط با دستگاه های استان داشته باشیم چرا که ثمره آن پیشرفت کارهای عمرانی برای مجموعه بهداشت و درمان استان است و اگر بخواهیم در موضوعات عمرانی نکته ای را ذکر کنیم، در آینده نزدیک شاهد ارتقا فضای فیزیکی مراکز بهداشتی درمانی در سطح استان خواهیم بود.

در مورد مراکز درمانی فرسوده نیز در حال رایزنی هستیم که بتوانیم با اقدامات لازم، خدمات رسانی مطلوب تر در آنها داشته باشیم، مرکز مهمی که در دستور کار دانشگاه است، بیمارستان امیرالمومنین(ع) که کار ساختمانی آن توسط خیر محترم انجام شده و در مورد تامین برق و گاز و انشعابات نیز با تاکید رئیس دانشگاه و استاندار محترم کارگروه ویژه ای راه اندازی تا بتوانیم هر چه سریعتر شاهد بهره برداری از این مجموعه درمانی باشیم.

 

*در راستای توجه به اقتصاد سلامت چه برنامه هایی دارید؟

در این زمینه از نظرات صاحب نظران استفاده کردیم و یکی از کارها پیدا کردن ردیف های اعتباری و دوم استفاده از پتانسیل خیرین بود، همچنین بر کاهش کسورات و افزایش در آمدها تاکید داریم و در حال انجام است.

در هیئت رئیسه هم تاکید کردیم که همه بخش ها به مجموعه خود به عنوان یک بدنه نگاه کنند و باید نگاه سیستمی حاکم باشد و اگر این نگاه شکل گرفت، اصلاحات به خوبی و راحتی ها پذیرفته می شود.

البته برای اصلاح ساختارها، گاها مقاومت هایی نیز صورت می گیرد که طبیعی است که از مجموعه درخواست می کنم، کمک کنند تا بتوانیم به اهدافمان برسیم و در راستای ارتقای خدمات بهداشتی و درمانی اهتمام ورزیم.

 

*آخرین وضعیت بیمارستان الزهرا(س) قم به کجا رسید؟

این بیمارستان هم از مسائلی بود که بعد از اینکه بیمارستان شهدا راه اندازی شد به درستی به آن بیمارستان جدید منتقل شد و ساختمان بیمارستان الزهرا(س) فرسوده است، پیگیری هایی انجام شده و تفاهمنامه ای بین دکتر نمکی ویزر بهداشت و رئیس ستاد اجرایی فرمان امام راحل نیز امضا شد تا ساخت بیمارستان جدید در آن زمین با رعایت و ضوابط وزارت بهداشت احداث شود.

 

*چرا هنوز بیمارستان شهدا فعالیت صد در صدی ندارد؟

پتانسیل خوبی در آنجا ایجاد شده و به دلیل مشکلات اعتباری و در کنار آن تزریق نیروی انسانی یکی از بخش هایی است که هنوز فعلا مورد استفاده کامل قرار نگرفته است، اما در دست دانشگاه است که برنامه ریزی کرده تا قسمتی از فعالیت های درمانی یکی از بیمارستان ها به آنجا منتقل شود تا به ظرفیت صد در صد برسد.

 

*سه مرکز درمانی خصوصی در قم در حال احداث است، چه برنامه ای برای همکاری با آنها دارید؟

سه مرکز خصوصی مادر، خاتم و نور در حال راه اندازی است که خصوصی و توسط خیرین محترم در حال احداث است، بازدیدهایی از این مراکز داشته و جلساتی نیز با مسئولان آن داشته ایم و دانشگاه تمام تلاش خود را انجام می دهد که این مراکز بر اساس اصول و ضوابط دقیق وزارت بهداشت ساخته شود و نقش مشاوره و تسهیل گر را داریم.

فعالیت هایی که داریم در راستای برنامه هایی است که سند راهبردی که دانشگاه از قبل دنبال کرده، اجرایی می کنیم و ما نیز ادامه می دهیم که امیدواریم با اجرایی کامل آن، شاهد ارتقای فضاهای فیزیکی و بیمارستانی باشیم.

 

*در حوزه آموزش و توسعه بخش آموزش پزشکی چه اقداماتی انجام داده اید؟

از این بخش غافل نشده ایم و با تعامل با معاونت آموزشی که داریم برنامه ها را پیش می بریم، یکی از پروژه ها  موضوع دانشکده پرستاری است تا بتوانیم ساختمان مد نظر و با استانداردها را راه اندازی کنیم و رایزنی ها انجام و در سال آینده کلنگ احداث ساختمان جدید دانشکده به زمین زده می شود.

در کنار آن استفاده از پتانسیل خیرین و سرمایه گذاران را در بخش سلامت داریم و مرکز جامع سرطان را در برنامه داریم که بتوانیم با راه اندازی آنها قدم های مهمی در جامعه برداریم.

 

*یکی از تاکیدات وزیر بهداشت در سفر اخیر به قم، احداث دانشگاه طب ایرانی و اسلامی بود، چه برنامه ای در این خصوص دارید؟

سفر اخیری که وزیر بهداشت به قم داشتند، موضوع های مفصلی بحث شد که یکی از آنها تکمیل کلینک ویژه های مراکز درمانی بود که پیشرفت 90 درصدی دارند و به ظرفیت نهایی خواهد رسید و به زودی افتتاح می شود.

همچنین تفاهمنامه ای مبادله بین استاندار قم، وزیر بهداشت و رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم به امضا رسید که تمام تلاش این است که با تاکید وزیر محترم دانشگاه طب سنتی ایرانی و مکل را به صورت بین المللی داشته باشیم و تلاش ها این است که راه اندازی و بتوانیم از پتانسیل خوبی که در سطح کشور وجود دارد و اساتید بین المللی استفاده کنیم.

این مرکز باید بتواند طب سنتی را به دنیا معرفی و از سوی دیگر در کنار آن از طب مکمل یک ارتباطات چند کشوری رخ دهد و برای کشور بتوانیم اطبایی تربیت کنیم که در کنار اینکه با پزشکی روز آشنا می شوند در خصوص مسائل طی سنتی نیز آشنایی داشته باشند.

کد خبر 880343

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha