افزایش هزینه های آب و برق از رونق مساجد می کاهد

مسئول حوزه 10 مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به مشکلات ناشی از ناتوانی مساجد در پرداخت قبوض، خواستار قائل شدن تخفیف از سوی دولت برای این مرکز فرهنگی و دینی شد.

حجت الاسلام اصغری، مسئول حوزه 10 مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره مشکلات عدیده مساجد منطقه 20 پس از هدفمندی یارانه ها به خبرنگار شبستان گفت: مساجد و مدارس از مراکز فرهنگی جامعه محسوب می شوند و دولت با توجه به این مسئله که دولتی فرهنگی است باید برای این مراکز تخفیف در نظر بگیرد.


وی افزود: قطعی آب و برق از جمله مشکلاتی است که به دلیل عدم توانایی در پرداخت هزینه های برای مساجد ایجاد شده است. از سوی دیگر پیگیری همه این مسائل از سوی امام جماعت موجب کاهش فعالیت های فرهنگی و در نتیجه از رونق افتادن مساجد می شود.


حجت الاسلام اصغری با بیان این که مهم ترین مسئولیت و وظیفه حوزه های مرکز رسیدگی به امور مساجد عزل و نصب امام جماعت، هیئت امنا، نصب خادم و صدورحکم و بیمه کردن آنان است، گفت: همه امور مساجد به جز مسائل مالی بر عهده مسئول حوزه است، اما در امور مالی همیشه مردم به کمک آمدند و از این طریق بودجه مساجد و امامان جماعت را تامین کرده اند.


وی ادامه داد: همیشه نظر بزرگان بر این بود که مسائل مالی مسجد بر عهده مردم باشد تا جنبه مردمی بودن مساجد حفظ شود و تنها جایی که نیاز مالی احساس می شود، حکومت کمک رسانی کند.


مسئول حوزه 10 مرکز رسیدگی به امور مساجد با یادآوری این نکته که برنامه های حوزه به صورت مستقیم از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد تعیین می شود، گفت: پس از این که سیاست گذاری های مربوط به امور مساجد با هماهنگی دفتر مقام معظم رهبری پایه ریزی شد یک یا دو بار در طی هفته جلساتی برگزار می شود تا همه افراد در جریان امور قرار بگیرند.


حجت الاسلام اصغری همچنین با تاکید بر این که ارتباط میان حوزه های مرکز رسیدگی به امور مساجد در حد تبادل افکار و تجربه است از ایجاد تشکیلات هرمی در حوزه شهرستان ری در دو سال اخیر خبر داد و گفت: راه اندازی تشکیلات هرمی در حوزه باعث دقیق تر شدن ارتباط و اطلاع رسانی ها شده است؛ چرا که در گذشته ارتباط مساجد با یکدیگر بسیار مشکل بود.

 

وی افزود: هم اکنون چند مسجد را با توجه به تراکم مساجد منطقه به عنوان یک حوزه انتخاب کردیم و با گماردن یکی از ائمه جماعات به عنوان مسئول، ارتباطات منظم و برنامه ریزی شده ای میان حوزه و مساجد شکل گرفت.


اصغری ایجاد تشکیلات هرمی را راهی برای پی بردن سریع مسئولین حوزه به مشکلات موجود در مساجد دانست و تصریح کرد: این تشکیلات باعث ارتباط مستقیم حوزه و ائمه جماعات شده است و مسائل و مشکلاتی که در مساجد قابل حل نیست از همین طریق پیگیری و در صورت حل نشدن به مرکز انتقال داده می شود.


حجت الاسلام اصغری اعزام ائمه جماعات به مرکز آموزشی در قم را یکی از راه های ارتقای سطح علمی آنان دانست و گفت: در سال های گذشته از طرف این مراکز، سهمیه ای اعلام و بنابر آن سهمیه تعدادی روحانی به قم اعزام شد. ولی در حال حاضر با شرایطی بهتر و سهمیه ای بیشتر، ائمه جماعات پس از شرکت چند هفته ای در کلاس های تخصصی آموزشی، مدرک می گیرند و در دوره های بعد در رشته های مورد علاقه شان شرکت می کنند.


وی همچنین با بیان این که تعداد مساجد موجود در حوزه با توجه به تراکم جمعیت ناکافی است به توزیع نامناسب مساجد در منطقه اشاره کرد و گفت: با توجه به جمعیت یک میلیونی شهرستان ری و پراکندگی مساجد بدون توجه به مسئله تراکم جمعیت، لزوم احداث 30 مسجد در حوزه احساس می شود.


حجت الاسلام اصغری ادامه داد: در این راستا جمع خیرین مسجد ساز در مرکز تاسیس شده است که البته چندان فعال نیست. اگر این جمع سازمان دهی شود گزارشات به آنان داده می شود تا خیرین برای رفع این مشکلات اقدام کنند.


وی با اشاره به اینکه از میان 225 مسجد موجود در منطقه، 15 مسجد غیرفعال است، ادامه داد: در حال حاضر تعدادی از مساجد منطقه به خصوص در بخش روستایی به دلیل عدم تامین مسکن و شهریه امام جماعت و کمی جمعیت روستا تعطیل است و تنها در ماه های محرم و ماه مبارک رمضان به دلیل کمک خیرین وکمک های بی دریغ آنان فعال می شوند.


وی با بیان این که برپایی نماز جماعت صبح در مساجد باید به عنوان فرهنگ در میان مردم نهادینه شود، گفت: در 25 تا 30 درصد مساجد این حوزه در هر سه نوبت در 45 درصد مساجد در دو نوبت و در مابقی در هر سه نوبت نماز جماعت اقامه می شود و این به این معناست که بسیاری از نمازگزارانی که در نماز ظهر و مغرب مسجد شرکت می کنند در نماز جماعت صبح شرکت نمی کنند.


وی اظهار کرد: ماه محرم و صفر فرصت تبلیغی بسیار خوبی برای مساجد و مردم است. در این باره به مساجد توصیه شده است برای اجرای برنامه هایشان به دهه اول محرم بسنده نکنند، همچنین تاکید شده است که سخنرانان معمم باشند تا جایگاه روحانیون در این ایام حفظ شود.


وی افزود: در مداحی های امسال مداحان نباید مطالب تحریف شده و منحرف را بیان کنند، همچنین در ساعات معینی از روز نیز این مراسم اجرا می شود تا برای کسی مزاحمت ایجاد نشود.
پایان پیام/

 

کد خبر 88046

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha