دولت برای کمک به سیل زدگان سیستان و بلوچستان اعتبارات لازم را پیش بینی کند

کرد با اشاره به خسارات ناشی از سیل در استان سیستان و بلوچستان گفت: خسارات ناشی از سیل می طلبد که دولت اعتبارات لازم را برای کمک به سیل زدگان پیش بینی کند.

علی کرد در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به سیل در استان سیستان و بلوچستان گفت: هنوز بسیاری از روستاهای سیستان مخصوصا در بلوچستان جنوبی شامل بخش های دشت یاری، کنارک، زرآباد و بسیاری از مناطق مرزی همانند روتک خاش و جالق، سراوان و بعضی از مناطق مرکزی استان همانند کورین و نصرت آباد، زاهدان و شهرستان های میرجاوه دچار آب گرفتگی شدید هستند.

 

نماینده مردم خاش و میرجاوه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر رییس مجلس و وزیر نیرو به مناطق سیل زده، اظهار داشت: این بحران در استان سیستان و بلوچستان می طلبید که هم رییس مجلس و هم وزرا و هم رییس ستاد بحران و نمایندگانی از هیئت دولت تحت عنوان تیم دولت به استان سفر می کردند و فقط چابهار و زابل و سیستان را نمی دیدند. متاسفانه عادت بدی شده است که همه پروازهای وزرا و مسئولان از تهران به شمال استان سیستان و بلوچستان انجام می شود یا به زابل این پروازها صورت می گیرد یا به چابهار که سواحل دریا و بندر آزاد دارد.

 

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قسمت بلوچستان مرکزی شامل شهرستان های مرزی میرجاوه، خاش، سراوان، مهرستان، سیب سوران، ایرانشهر، دلگان، بخش های کورین، نصرت آباد که بیشترین میزان خسارت را در سیل داشته اند، مورد توجه قرار نگرفته اند. شهرستان سرباز و نیکشهر که سیل تقریبا این شهرستان ها را با مشکل جدی مواجه کرده است، مورد توجه مسئولان قرار نگرفته اند، هیچ بازدیدی از این بخش ها انجام نشده است.

 

وی با اشاره به کمک های مردمی در بخش اقلام خوراکی و بهداشتی به مردم سیل زده گفت: در حال حاضر کمک هایی از طرف هلال احمر، کمیته امداد و سازمان بهزیستی در بخش غذا و امور بهداشتی به این مناطق ارسال شده است که جای تقدیر دارد اما مشکل ما این نیست بلکه ما معتقدیم که باید ستاد بحران کشور در حال حاضر اعتباراتی را از سازمان برنامه و بودجه برای پرداخت خسارات ناشی از سیل به سیل زدگان پیگیری کند که این اعتبارات برای بازسازی و ساخت منازل مسکونی، ترمیم راه ها و فضاهای آموزشی و رفع مشکلات ارتباط مردمی، بازگشایی سیل بندها و ترمیم دیوارهای حفاظتی اختصاص یابد.

 

نماینده مردم خاش و میرجاوه با اشاره به خسارات سیل به کشاورزان و دامداران این مناطق گفت: متاسفانه بخش زراعی و دامی این مناطق نابود شده اند. باید به کشاورزان و دامداران کمک های بلاعوض داده شود، در سال 97 تقریبا شبیه این سیل زدگی در استان اتفاق افتاد، ستاد بحران مصوب کرد 500 تا 3 میلیون به خسارت دیدگان تسهیلات داده شود؛ این مصوبه جای شرمندگی هم برای دولت کریمه اسلامی و هم مردم داشت. در حال حاضر باید این مصوبه اصلاح شود و هر مقداری که مقدور است برای کمک به سیل زدگان تامین اعتبار شود و به صورت نقدی به حساب مردم واریز شود.

 

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر راه های بلوچستان مرکزی و جنوبی کاملا تخریب و مسدود شده است. این موضوع می طلبد که وزارت راه مصوبه ای داشته باشد برای بازسازی و ترمیم این جاده ها و این مسئله را در سرلوحه کار قرار دهد./

 

 

 

کد خبر 881000

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha