نقش بی بدیل زنان در حفظ واقعیت و آرمان های عاشورا و به ویژه نقش پررنگ حضرت زینب(س) در پیام رسانی جریان کربلا، نقشی غیرقابل خدشه است. به استناد روایات معتبر اسلامی، نقش زنان در جریان رمینه سازی، ظهور منجی آخرالزمان و تشکیل حکومت مهدوی نیز نقشی بی همتاست.
خبرگزاری شبستان در گفت و گویی اختصاصی با مریم معین الاسلام، به تبیین بیشتر نقش زنان در حماسه عاشورا و نیز واقعه ظهور پرداخته است. معین الاسلام که از اساتید حوزه علمیه، مسئول مؤسسه فرهنگی- آموزشی زنان منتظر، مدیر دفتر پژوهشهای فرهنگی بانوان و از پژوهشگران و نویسندگان حوزه زنان و مهدویت به شمار می رود، از نقش حضرت زینب(س) در ماندگاری پیام عاشورا و جریان عاشورا، آن چنان که اتفاق افتاده بود سخن گفت و ادامه داد: اگر حضرت زینب(س) در جریان عاشورا حضور نداشتند، بدون شک این واقعه بزرگ با تحریف دشمنان رو به رو می شد.
معین الاسلام با استناد به سخنان آیت الله جوادی آملی درباره حضرت زینب(س) افزود: اگر پیام رسانی عالی حضرت زینب(س) نبود، این جریان نیز مانند هزاران جریان تاریخی دیگر دچار انحراف می شد و حتی از خاطره تاریخ محو می گشت.
وی گفت: در طول تاریخ پر فراز و نشیب اسلام، زنان، پیام رسانان جریانات بزرگ بوده و در انجام این وظیفه خویش، همواره موفق عمل کرده اند.
این استاد حوزه با اشاره به دوران غیبت امام زمان(عج) و سختگیری حکومت بر مردان، اظهار کرد: در موقعیتی که مردان به دلیل خفقان حاکم نمی توانستند از تولد امام و غیبت ایشان آگاه گردند، زنانی همچون حکیمه خاتون، عمه امام زمان(عج) نقش پیام رسانی را بر عهده داشتند.
وی پیام رسانی حضرت فاطمه(س) و یادآوری ماجرای غدیرخم را از دیگر فعالیت های مؤثر زنان بزرگ شیعی برای ماندگاری اساس دین دانست و اضافه کرد: در دورانی که حتی خواص و حاضران در واقعه غدیرخم لب فروبسته بودند، حضرت صدیقه طاهره(س) وارد عرصه شدند و پیام غدیر را خانه به خانه به مردم گوشزد کردند و از پیمان شکنی مردم و فراموشی زودرس آنان شکایت نمودند.
رمز ماندگاری مکتب تربیتی حسین(ع)، حضور زنان در واقعه عاشورا بوده است
نویسنده کتاب زن منتظر و منتظرپروری، خطبه های حضرت زهرا(س) را مبارزه آشکار آن حضرت با استحاله فرهنگی بعد از رحلت رسول خدا توصیف کردند که در آن ها به طرح عوامل انحطاط فرهنگی جامعه اسلامی و گوشزد کردن معارف دینی پرداخته است.
وی عاشورا و مهدویت را دو جریان تاریخی بزرگ جهان معرفی کرد و اذعان کرد: دست خداوند در ایجاد این دو جریان کاملا آشکار است و برنامه ریز و طراح این دو جریان خود خداوند است.
مدیر دفتر پژوهشهای فرهنگی بانوان، ساختر روحی و روانی زنان را مناسب با تبلیغ، پرورش و بازپروری دانست و مدعی شد: رمز همراهی خاندان امام حسین(ع) در ماجرای کربلا، همین موضوع بوده است و به همین دلیل، مخالفت برخی از اطرافیان با امام حسین(ع) برای همراه کردن زنان با کاروان کربلا، با مخالفت امام رو به رو شد.
وی تصریح کرد: رمز ماندگاری مکتب تربیتی حسین(ع)، حضور زنان در واقعه عاشورا بوده است. رمز جاودانگی حکومت عدالت خواه مهدوی نیز، حضور زنان است.
وی نهادینه کردن پیام انتظار در نسل جوان و تأمین نیروهای سپاه حضرت مهدی(عج) را مهم ترین وظیفه زنان مهدی یاور عنوان کرد و گفت: مهم ترین وظیفه زنان مهدوی، منتظرپروری است.
رمز جاودانگی حکومت عدالت خواه مهدوی، حضور زنان است
این پژوهشگر حوزه مهدویت در بخشی از سخنان خود به اعترافات دشمنان درباره جریان عاشورا و مهدویت اشاره کرد و توضیح داد: دشمنان اسلام اعتراف کرده اند که قوام اسلام به شیعه و قوام شیعه به عاشورا و مهدویت است؛ برای همین نوک تیز حمله دشمن برای مبارزه با این دو جریان، به سوی زنان است.
وی نسبت به تلاش دشمن برای استحاله فرهنگ زن شیعی هشدار داد و اظهار داشت: زنان شیعی باید شخصیت واقعی خویش را بازیابی کنند و تکلیف خود را برای زمینه سازی ظهور امام زمان(عج) به خوبی ایفا نمایند.
معین الاسلام گفت: زنان شیعه بحرینی با الگوگیری از حضرت زینب(س)، نمونه ای فاخر از زن شیعه عاشورایی را به نمایش گذاشته اند و حضور زینب گونه آنان در بیداری اسلامی بحرین، ناشی از شناخت درست آنان نسبت به وظایفشان در قبال امام زمان(عج) است.
وی حضور زنان در حرکت های بیداری اسلامی در کشور های منطقه را تهدیدی جدی برای دشمنان اسلام خواند و افزود: اگر زنان در صحنه حاضر باشند، تمام افراد خانوده در صحنه حضور می یابند و این بزرگ ترین ضرر برای حکومت های مستبدی همچون آل سعود و ال خلیفه است.
دشمنان اسلام اعتراف کرده اند که قوام اسلام به شیعه و قوام شیعه به عاشورا و مهدویت است
مسئول مؤسسه فرهنگی- آموزشی زن منتظر افزود: در جریان مهدویت نیز مقوله ای با عنوان زنان مهدی یاور وجود دارد که در بسیاری از روایات اسلامی به تعداد زنان حکومت مهدوی و حتی نام برخی از ایشان اشاره شده است.
وی در پایان سخنان خود، نقش زنان را در برپایی و اداره جامعه مهدوی، نقشی مؤثر و غیرقابل جایگزین خواند و گفت: بنا به روایت صادقین(ع)، پنجاه تن از سیصد و سیزده یار امام زمان(عج)، زن هستند و بنا بر روایتی از رسول اکرم، چهارصد تن از زنان آسمانی برای یاری امام زمان(عج) حضور خواهند یافت.
شایان ذکر است، معین الاسلام از پژوهشگران برتر حوزه زنان و نویسنده کتاب "زن منتظر و منتظرپروری" است که توانسته عنوان کتاب برتر مهدوی را به خود اختصاص دهد.
پایان پیام/
نظر شما