حجت الاسلام محمد حسن اختری، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با اشاره به اینکه در سال های گذشته برنامههای هیئتها، حسینیهها و تکایا در کنار مساجد با شکوه خاصی برگزار می شد به خبرنگار شبستان گفت: مساجد طبق سنوات گذشته برنامههای خود را دارند و با وجود تکایا و هییت های عزاداری، عزاداری مساجد کمرنگ نشده است البته لازم است برخی از مساجد اول صبح یا پس از نماز جماعت ظهر و عصر و یا پس از نماز مغرب و عشا برنامه سخنرانی و عزاداری داشته باشند و هیئتهایی که از قدیم در مساجد مراسم عزاداری داشتند در حال حاضر نیز این مراسم را در مساجد داشته باشند.
وی افزود: در شهرهای بزرگ همچون تهران به دلیل افزایش جمعیت و کمبود مسجد در چند سال گذشته علاقهمندان به عزاداری در ماه محرم در محلات خود بر طبق شرایط موجود اقدام به برپایی تکیه و هیئتهای عزاداری کرده اند. در قدیمالایام به دلیل جمعیت کم و کوچک بودن محلات همه افراد محل در مساجد جمع میشدند، اما امروزه به دلیل گستردگی شهرها و کمبود مساجد مردم در این ایام به هیئتها میروند و در برخی مواقع به دلیل نبود تعامل میان مسئولان مساجد با مسئولان هییت ها است که جوانان ترجیح می دهند در تکایا به عزاداری بپردازند تا مسجد.
حجت الاسلام اختری ادامه داد: ارادتمندان عبدالله الحسین (ع) و رؤسای هیئتها و تکایا باید برنامه دستهجات عزاداری را به گونهای برنامه ریزی کنند تا هنگام نماز در مساجد حاضر شوند و پس از اقامه نماز به عزاداری در خیابانها ادامه دهند. همانند روز عاشورا و تاسوعا که چندین سال است نماز جماعت در هنگام اذان در خیابانها اقامه میشود.
وی افزود: چرا که اساس دین نماز است و امام حسین (ع) برای استحکام دین و برای برپا شدن دین قیام کردند و خود حضرت احیای امر به معروف و نهی از منکر را هدف قیام خود معرفی کردند. در واقع ائمه جماعات، سخنرانان و واعظان در این ایام اهتمام به برپایی نماز جماعت داشته باشند و به آحاد مردم به ویژه جوانان نیز توصیه کنند که در نماز جماعت حضور یابند.
رئیس جمعیت مسجد سازان با بیان اینکه در ایام محرم ائمه جماعات و سخنرانان باید به تبیین اهداف قیام امام حسین(ع) بپردازند و مردم را به حضور در مساجد تشویق کنند، ادامه داد: در صورتی که مساجد گنجایش عزاداران حسینی را نداشته باشند و نیاز به تکیه در محل باشد باید با محوریت مساجد اقدام به برپایی تکیه شود. اهتمام به مسجد باید در اولویت عزاداریهای ایام محرم قرار گیرد در گذشته تکایا در کنار مساجد شکل میگرفت و پس از نماز جماعت مسجد، مردم به عزاداری ادامه می دادند.
وی بر لزوم حفظ قداست و طهارت مسجد در مراسم عزاداری این ایام تاکید کرد و گفت: ابا عبدالله الحسین (ع) برای بقای اسلام و احیای دین خدا قیام کرد. از این رو تبیین و ایجاد روحیه مقاومت، ایثار و شهادت، ایستادگی در برابر ظالمان و زنده نگه داشتن اهداف و آرمان امام حسین (ع)، امر به معروف و نهی از منکر باید در این ایام دستور کار ائمه جماعات و سخنرانان باشد. باید عظمت، شجاعت، قدرت، ایستادگی ابا عبدالله الحسین (ع) و عبرتهای عاشورا برای مردم تبیین شود تا مردم آموخت که فریب دغلبازیهای دشمنان را نخورند.
حجت الاسلام اختری ادامه داد: امروز یزیدیان زمان درصدد ایجاد انحراف در مردم و حمله و تهمت به مکتب تشیع هستند که این امر وظیفه ائمه جماعات، سخنرانان و واعظان را بیش از پیش سنگین میکند در حال حاضر نه تنها به شیعیان بلکه به غیر شیعیان نیز باید آموخت که عزاداری امام حسین (ع) و یارانش زمینه ساز زنده نگاه داشتن ارزشهای الهی است.
پایان پیام/
نظر شما