«آسمان نگاره ها»؛ نمایش دهنده اهداف انقلاب به روایت نگارگران

دکتر رجبی با بیان اینکه جلوه های نگارگری به خدا و تجلیات او بر می گردد، گفت: شناسایی حال هر دوره با هنر میسر می شود.

 

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «محمدعلی رجبی» امروز سه شنبه اول بهمن در نشست خبری نمایشگاه نگارگری آسمان نگاره ها که در سالن امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار شد، گفت: تاکنون نگارگری به صورت نمایشگاهی مستقل در حوزه هنری به نمایش گذاشته نشده است، نگارگری هنری ملی است. مقام معظم رهبری در مورد نگارگری فرمودند هنر آینده ما باید از درون این هنرها در بیاید که ریشه در اسلامیت و ایرانیت ما دارد.

 

دبیر کل نمایشگاه نگارگری آسمان نگاره ها با بیان اینکه نگارگری جایگاه خود را پیدا کرده است، عنوان کرد: نگارگری در دوره جدید از حالت کتاب آرایی درآمده و به شکل تابلو جلوه گر شده است. امروزه این هنر با ابزار و مواد مختلف کار می شود و دیگر به آن مینیاتور گفته نمی شود بلکه نگارگری نامیده می شود. همه جلوه های هنر نگارگری به نگار که خدا و تجلیات اوست، بر می گردد. وقتی این هنر در کنار انقلاب قرار گیرد، جایگاه خاص خود را پیدا می کند.

 

این محقق هنرهای ایرانی اسلامی با اشاره به ویژگی خاص نمایشگاه نگارگری آسمان نگاره ها بیان کرد: این نمایشگاه نمایش دهنده اهداف انقلاب اسلامی در طول چهل سال به روایت نگارگران است. برای تحول اجتماعی و فرهنگی اسناد مختلفی جمع آوری می کنیم، این اسناد برای شناسایی دوره لازم است. شناسایی حال هر دوره با هنر به نمایش گذاشته می شود. آثاری که در نمایشگاه نگارگری آسمان نگاره ها است از مراکز مختلف، موزه ها و هنرمندان جمع آوری شده است.

 

وی تصریح کرد: حوزه هنری با اینکه مرکز توانمندی از نظر آرشیو هنر نقاشی و نگارگری است به منظور برپایی نمایشگاه آسمان نگاره ها به سراغ ارگان های دیگر رفت. 15 ارگان در برگزاری این نمایشگاه با حوزه هنری همکاری می کنند. خوشبختانه حوزه هنری توانسته آنها را مدیریت کند تا چنین نمایشگاهی برگزار شود. همچنین قرار است کتابی حاصل این نمایشگاه باشد و با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی به چاپ برسد.

 

این هنرمند و مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه 81 اثر در نمایشگاه آسمان نگاره ها به نمایش در می آیند، افزود: تمامی این آثار مربوط به چهل سال اخیر و دوران انقلاب اسلامی است. برخی از این آثار کار اساتید بزرگ است و برخی از آنها توسط هنرمندان جوان کار شده است. در میان این آثار می بینیم که برخی از نگارگری ها به نقاشی نزدیک شده است و ممکن است از این لحاظ مورد انتقاد قرار گیرد. در جواب این انتقادات باید گفت این دوره، دوره هویت نگارگری است یعنی نگارگری با یک هویت کار خود را جلو می برد.

کد خبر 883528

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha