خبرگزاری شبستان// گیلان
همه ساله با فرا رسیدن ماه محرم، یکی از زیباترین صحنه های شور و عشق عمومی به مفهومی به نام عاشورا در کوی و برزن شهرهای ایران دیده می شود که نمونه اش در هیچ زمینه ای در حقایق دینی و غیر دینی دنیا وجود ندارد. حرکت های خودجوشی که سبب می شود انسان هایی با بضاعت اندک منزل مسکونی خود را که ممکن از 50 متر هم تجاوز نکند به حسینه تبدیل کرده و کانون تبلغ اهل بیت(ع) و عزاداری برای امام حسین(ع) کنند. این حرکت های خودجوش اگر از سوی متولیان امر نظارت نشود ممکن است در برخی موارد که رعایت نکات ایمنی در برپایی مکان های عزاداری صورت نمی گیرد با واقعه های دردناک آتش سوزی آسیب های جبران ناپذیری به وجود آورد.
از همین رو در سنگر اول نظارت مدیران حسینیه ها و تکایا هستند که باید با در نظر گرفتن نکاتی حوادث و خطرات موجود را به صفر برسانند. استقرار بناهای تجمعی در همه موارد باید به نحوی باشد که درهای اصلی ورود و خروج آنها دست کم به یک راه همگانی به طور مستقیم باز شود و برای محل تجمع عزاداران حتماً باید معبر خروج اضطراری علاوه بر ورودی اصلی پیش بینی شود. برای افراد سالخورده و اطفال و بانوان حتماً باید مکانی در نزدیکترین نقطه به خروج بی خطر پیش بینی شود.
در خصوص آتش سوزی که شایعترین حادثه در روز های سرد سال است نیز باید گفت: رعایت فاصله مناسب سیم، اتصالات و ادوات برقی از مواد و مصالح قابل اشتعال (پرده، فرش، تابلو و ..) الزامی است. هر فیوز برق باید استاندارد بوده و از استفاده فیوزهای تقویت شده و غیر استاندارد جداً خودداری شود و اخذ انشعابات متعدد از یک پریز برق خطر آفرین بوده و استفاده از لامپ های برق ولتاژ بالا و بدون حباب و حفاظ ممنوع است.
قبل از استفاده از وسایل گرمازا از استاندارد و سالم بودن آنها اطمینان حاصل شود و در صورت استفاده از بخاری های نفتی بایستی قبل از پر کردن منبع سوخت اقدام به خاموش کردن آن کرد. از بخاری های کارگاهی ، بدون دودکش، هیزم سوز، شعله عریان و بدون حفاظ در داخل حسینیه ها و تکایا پرهیز شود. در کشیدن انشعاب از لوله کشی گاز حتماً از شیلنگ های فشار قوی مخصوص و بست مناسب استفاده شود و چنانچه محوطه باز بقاع متبرکه موقتاً مسقف می شود، عبور دادن دودکش بخاری ها از سقف با جنس برزنتی یا مصالح قابل اشتعال، جداً جلوگیری شود.
مدیران هیئت های مذهبی توجه داشته باشند که رعایت حداقل یک متر فاصله بین وسایل گرمازا و لوازم قابل اشتعال ( پشتی، فرش، پرچم و...) الزامی است و طبخ غذا بایستی در مکانی مناسب و دور از محیط های عزاداری انتخاب و برای آن معابر خروج سریع تدارک دیده شود.
در همه قسمت های هیئت های مذهبی که مکانی مسقف دارند تمام قسمت ها به ویژه محل طبخ غذا حتماً باید به اندازه کافی کپسول های آتش نشانی سیار موجود باشد وکارکنان، با طریقه استفاده از آنها آشنا باشند و در صورت نیاز به نگهداری مواد نفتی و سیلندرهای گاز مکان مناسب خارج از فضای عمومی در نظر گرفته شود.
هیئت های مذهبی در صورتیکه از هیزم برای پخت و پز استفاده می کنند، حتماً باید آب کافی و حداقل یک شیلنگ برای اطفاء آتش سوزی های احتمالی در نظر بگیرند و از نگهداری مواد نفتی و مایعات قابل اشتعال در داخل سالن و محل طبخ غذا خودداری کنند.
مدیران حسینیه ها و تکایا قبل از بهره برداری از دستگاه حرارت زا مانند: بخاری ها، سیستم حرارت مرکزی، دودکش را نظافت و از باز بودن مسیر دودکش اطمینان حاصل کنند و توجه داشته باشند دودکش ها در ناحیه منتهی به فضای باز باید مجهز به کلاهک باشند تا از افتادن اجسام داخل دودکش و همچنین کوران هوا در زمان وزش تند باد ها مصون باشند. دودکش نبایستی در مجاورت پرده ومواد قابل اشتعال قرار گیرد و از محل کاملاً امن با ساختار غیر قابل اشتعال عبور داده شود.
پایان پیام/
نظر شما