به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، «حمیدرضا ناهیدیفر» در نشست خبری با خبرنگاران همدان به مناسبت نخستین رویداد ملی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور «فهما» گفت: کانونهای فرهنگی هنری طبق مصوبه 302 شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال 1371 شروع به فعالیت کردند که بعد از گذشت 26 سال با تغییراتی که در ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد ایجاد شد، در راستای تکمیل این مصوبه اساسنامه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در سال 97 به تصویب رسید و در سال 97 جهت اجرایی شدن، ابلاغ شد.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان همدان افزود: یکی از بندهای این اساسنامه تشکیل شورای عالی سیاستگذاری بود که این شورا متشکل از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ورزش و جوانان و آموزش و پرورش و 6 سازمان مسجد محور مانند اوقاف و امور خیریه، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان بسیج مستضعفین، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد و یک نماینده از شورای عالی انقلاب فرهنگی و شهردار تهران می باشد که کلیه برنامه های که برای اجرا در کانونهای فرهنگی هنری مساجد کل کشور برنامه ریزی شده بایستی به تصویب این شورا سیاستگذاری برسد.
ناهیدی فرد تصریح کرد: سند تحول راهبردی کانونها به تصویب شورای سیاستگذاری رسید و ابلاغ شد که در واقع خط مشی، سیاستگذاری و نقشه راهی می باشد برای فعالیت ها؛ از این رو برای پیاده کردن این سند تحول و اهداف آن «نظام فهما» شکل گرفت که این کلمه اختصار (فرهنگ و هنر مساجد ایران) است و نباید آن را جدای از فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد دانست.
وی با بیان اینکه رویداد ملی “فهما” نخستین رویداد ملی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور است، افزود: شورای سیاستگذاری به دنبال مستند سازی و هویت بخشیدن به کانون های فرهنگی هنری مساجد بود، بنابر این سامانه ای تحت عنوان "زیست بوم مجازی بچه های مسجد" راه اندازی شد.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان همدان با اشاره به اینکه طبق سند تحول راهبردی سامانه زیست بوم مجازی بچههای مسجد راهاندازی شده است، تأکید کرد: یکی از اهداف مهم این زیستبوم ایجاد یک منبع عظیم برای تولید دانش ملی است.
وی با بیان اینکه ارتقای توانشناسی نیازها و حل مسائل و مشکلات فرهنگی و اجتماعی از دیگر اهداف این زیست بوم است، گفت: ایجاد فضای رقابتی بین کانونها و پرهیز از فعالیتهای جزیرهای از نکات بارز این سامانه محسوب می شود.
ناهیدیفر با اشاره به اینکه هماهنگی و انسجام در فعالیت و جلوگیری از کار پراکنده و بیهدف از مزایای دیگر این طرح به شمار می آید،تصریح کرد: مدیریت بهتر، نشاط آفرینی و تحولگرایی در فعالیتهای مساجد جزو مزایای این سامانه استوی اظهار کرد: به طور کلی شاکله این سامانه احیای کارکرد اصلی در مساجد و سوق دادن فعالیتهای فرهنگی مساجد به سمت مسجد طراز اسلامی است.
ناهیدی فرد تصریح کرد: اشتراکگذاری تجارب فعالان مساجد، ایجاد منبعی عظیم برای تولید دانشهای بومی، ارتقای توان شناسایی نیازها و حل مسائل و مشکلات فرهنگی اجتماعی، کمک به سیاستگذاران و مدیران فرهنگی کشور برای تصمیمگیری صحیح و دقیق، ایجاد فضای رقابتی بین کانونها، هماهنگی و انسجام در آنها، استفاده بهینه و بهتر از فضای مجازی، مدیریت بهتر، نشاط آفرینی و تحولگرایی از جمله اهداف راهاندازی« فهما» می باشد.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی مساجد استان همدان خاطرنشان کرد: این رویداد با هدف به کارگیری خلاقیتهای فرهنگی و هنری در قالب شاخصهای هشتگانه شامل؛ قرآن و عترت، کتاب و کتابخوانی، شبکهسازی و هنر متعالی، فضای مجازی و رسانه، غنیسازی اوقات فراغت و خلاقیت و نوآوری ارزیابی میشود.
وی با بیان اینکه اجرای این طرح در راستای معرفی پایتخت فهما در کشور است، افزود: با توجه به اینکه فضای مجازی فرصتی برای بروز و شناسایی استعدادهای بچه های مسجدی است پس باید از این فضا در راستای پویایی و تحرک بین کانونهای فرهنگی و هنری استفاده کرد.
عضویت بیش از ۳۴ هزار نفر از اعضای کانونهای مساجد همدان در سامانه بچه های مسجد
ناهیدیفر در ادامه به ثبت فعالیت ها توسط کانونها در سامانه زیست بوم مجازی بچه های مسجد اشاره کرد و اعلام کرد: تاکنون در رویداد فهما و سامانه بچههای مسجد از سوی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان همدان ۶۳ طرح سحاب، یکصد عنوان برنامه مربوط به فعالیت اربعین، ۶۰۰ عنوان برنامه فعالیتهای ملی و مذهبی، ۱۸۳ عنوان طرح شنبههای کتاب، ۲۴۵ ایده، 14 گروه نمایش، 23 گروه سرود، 6 گروه فیلم ثبت شده و بیش از 34 هزار نفر از اعضای کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان همدان عضو سامانه بچه های مسجد هستند.
وی تصریح کرد:همچنین کانونهای فرهنگی و هنری می توانند اخبار مربوط به فعالیت های خود را نیز در سامانه ثبت نمایند.ناهیدی فرد بیان کرد: در رویداد ملی «فهما» شاهد یک رقابت سالم فرهنگی و هنری در سایت بچه های مسجد به آدرس bachehayemasjed.ir هستیم که در فضایی دوستانه به فعالیت مشغول هستند که علاوه بر ثبت فعالیت ها از تجربیات یکدیگر نیز استفاده می کنند.
ناهیدیفر در ادامه به ثبت اطلاعات بالغ بر ۸۵ درصد کانونهای مساجد استان در سامانه زیست بوم اشاره کرد و گفت: تاکنون در رویداد فهما و سامانه بچههای مسجد از سوی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان همدان ۸۵ درصد کانونها ثبت نام کرده اند.
وی خاطرنشان کرد: از مجموعه ۵۹۰ کانون مساجد استان همدان در حال حاضر ۳۴ هزار و ۳۷۰ نفر عضو سامانه بچههای مسجد هستند، این آمار هر لحظه قابل رصد و ارزیابی است.
نظر شما