افزایش صادرات ایران به اوراسیا

سخنگوی گمرک اعلام کرد: ارزش صادرات کالاهای لیست تجارت ترجیحی ایران به اتحادیه اوراسیا از پنجم آبان تا پایان دی ماه به بیش از ۶۶ میلیون دلار رسید.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سیدروح الله لطیفی در بازدید از گمرک منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد  گفت: با توجه به اجرای شدن موافقت نامه تجارت ترجیحی با اتحادیه اقتصادی اوراسیا از پنجم آبان ماه و تجارت با اعمال تخفیفات ترجیحی در خصوص ۸۶۲ قلم کالای وارداتی وصادراتی به کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی علاوه بر صادرات و واردات اقلام دیگر صادرات ایران به کشورهای مذکور طی نه ماهه سالجاری، حدود ۲.۴۳ درصد از وزن و ۲.۴۶ درصد از ارزش کل صادرات غیر نفتی کشور را به خود اختصاص داده است. این در حالی است که حجم صاردات ترجیحی ایران به کشورهای اوراسیا پس از تفاهم نامه و اعمال تخفیفات ترجیحی در آبان ماه امسال به ۵۸ هزار و۳۰۲ تن و به ارزش ۶۶میلیون  دلار رسیده است.

 

لطیفی با اشاره به میزان سرجمع صادرات کشور پس از اجرایی شدن موافقتنامه  به اوراسیا گفت: سرجمع صادرات ایران به مجموع ۵ کشور عضو اتحادیه اوراسیا ۶۶۳ هزارو۳۵ تن بوده است که ارزش این حجم صادرات برابر با ۲۷۰ میلیون و۵ هزارو ۱۵۷ دلار است که نسبت حجم صادرات ترجیحی طی ۳ ماهه گذشته نسبت به کل صادرات به این اتحادیه  ۸.۷۹  % واز حیث ارزش این نسبت ۲۴.۳۳% است.

 

دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک در خصوص میزان واردات ترجیحی از اوراسیا گفت: حجم واردات از کشورهای اوراسیا طی پنجم آبان تا کنون یک میلیون و۴۹۳ هزارو۴۴۷ تن  بوده است که از این مقدار، میزان یک میلیون و۳۸۳ هزارو ۵۴۱ تن واردات ترجیجی بوده است. به عبارت دیگر ۹۲.۶۴% از حجم واردات کشور از اوراسیا را کالاهای ترجیحی، تشکیل داده اند. که میزان ارزش واردات ترجیحی ۴۳۹ میلیون و۳۳۳ هزار و۸۰۹ دلار بوده است. که این میزان ۸۴.۶۵ درصد کل ارزش واردات از کشورهای اوراسیا را در نزدیک به سه ماه بعد از اجرایی شدن این موافقتنامه  است.

 

لطیفی افزود: در این مدت ۳۴درصد حجم تجارت خارجی با اوراسیا را صادرات و۶۶درصد را واردات تشکیل می دهد. واز این حجم تجارت، بیشترین سهم متعلق به فدراسیون روسیه است با  ۳۹.۹ درصد حجم صادرات و۷۱.۹% میزان واردات را شامل می شود. که اقلام عمده وارداتی  از روسیه نیز شامل: روغن دانه آفتاب گردان، جو، ذرت دامی، محصولات نیمه تمام آهن یا فولاد، خطوط راه آهن، کاغذ روزنامه وگوشت بوده است.

 

سخنگوی گمرک همچنین با اشاره به پنجاه قلم اصلی صادرات به اوراسیا گفت:  صرف نظر از گاز طبیعی وسایر مشتقات گازی، میوه، خشکبار، سیفی جات، سبزیجات، محصولات غذایی بخش عمده این اقلام را تشکیل می دهند ضمن آنکه اقلام وارداتی ترجیحی نیز شامل ذرت دامی، روغن دانه آفتاب گردان، گوشت، عدس وکاغذ روزنامه  است.

 

لطیفی با اشاره به نقش منطقه ویژه امیرآباد در تجارت با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا گفت:بندر امیرآباد با دارا بودن نسل سوم بندری یکی از پیشرفته ترین بنادر کشور است که قابلیت جابجایی بار به صورت رو رو را دارد و گمرک با دارا بودن نقش محوری در تسهیل تجارت کشور با اتحادیه  اوراسیا  می تواند ضمن اجرای قوانین گمرکی، به  تسریع در جابجایی کالا کمک شایانی کند.

 

وی در ادامه اظهار داشت: امیرآباد با دارا بودن همه شقوق حمل و نقلی و زیر ساخت های  مناسب در تجارت با کشورهای آسیای میانه و اتحادیه اوراسیا نقش سازنده ای را داراست.
جمشیدی مدیرکل گمرک امیرآباد در این دیدار، ضمن اعلام آمادگی  گمرک امیرآباد برای توسعه تجارت با اوراسیا گفت: هماهنگی های لازم با سایر دستگاه ها در این منطقه نیز وجود دارد تا در این شرایط خاص کشور در تامین کالای اساسی و توسعه صادرات و ارز آوری برای کشور تمام مساعی صورت گیرد./

کد خبر 884151

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha