از تداوم برنامه‌های گرامیداشت سردار دل‌ها تا خبرهای خوش برای فعالان قرآنی

وعده کمیسیون فرهنگی مجلس برای حل مشکل بیمه فعالان قرآنی، گرامیداشت سیدالشهدای جبهه مقاومت در حج ۹۹ و برگزاری سوگواره «یاس نبوی» در آستان دو هزار امام‌زاده ازجمله اخبار حوزه قرآن و معارف در دوم بهمن ۹۸ است.

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آنچه در ادامه می آید مروری است بر مهمترین اخبار این حوزه در دومین روز از بهمن ماه ۹۸:

 

برگزاری سوگواره «یاس نبوی» در آستان دو هزار امام‌زاده/ تداوم آئین‌های یادبود سردار سلیمانی تا ۲۲ بهمن

 

 

حجت الاسلام «محمد نوروزپور» در گفت و گو با خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، از استمرار برپایی سوگواره «یاس نبوی» در جوار دو هزار امامزاده و بقعه متبرکه کشور در ایام فاطمیه دوم خبر داد و اظهار کرد: این سوگواره در قالب برپایی خیمه های معرفت و غرفه‌های پاسخگویی به سوالات شرعی و شبهات دینی با حضور روحانیون متخصص و مبلغ در عرصه ترویج و نشر سیره فاطمی برگزار می شود.

 

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با بیان اینکه اوج برپایی سوگواره یاس نبوی در روزهای منتهی به شهادت حضرت فاطمه(س) یعنی در روزهای هشتم، نهم و دهم بهمن98 است، ابراز کرد: سخنرانی، عزاداری و مرثیه سرایی، قرائت بخشی از خطبه فدکیه و قرائت زیارتنامه حضرت زهرا (س) از دیگر محورهای سوگواره یاس نبوی است که اجرای آنها در آستان امامزادگان پیش بینی شده است.

 

حجت الاسلام نوروزپور همچنین به برگزاری ویژه برنامه های بزرگداشت شهید سپهبد سلیمانی تا اربعین این شهید(22 بهمن) اشاره کرد و گفت: بر اساس نوبت بندی صورت گرفته بزرگداشت این سردار والامقام اسلام در دو هزار امامزاده و بقعه شاخص استان های مختلف کشور برگزار می شود.

 

مدیربقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور خاطرنشان کرد: با هماهنگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فرماندهان مقاومت به منظور سخنرانی در آئین های یادبود شهدای مقاومت در امامزادگان و بقاع متبرکه در استان‌های مختلف کشور، دعوت به عمل آمده است.

 

روایت‌های مردمی از تشییع شهید حاج‌قاسم سلیمانی، جمع‌آوری و منتشر می‌شود

 

 

بنیاد نهضت سازمان تبلیغات اسلامی بر آن است تا با جمع‌آوری روایت‌هایی مردمی از آئین تشییع و خاک‌سپاری باشکوه و دیگر برنامه‌های برگزار شده برای شهادت سردار شهید، سپهبد حاج‌قاسم سلیمانی، سردار شهید ابومهدی المهندس و یاران شهیدشان، این تجربۀ تاریخی را ثبت کند.

 

آنچه در این فراخوان مدّنظر است، تجربه، مشاهده و احساس برآمده از حضور در تشییع باشکوه سرداران شهید، برنامه‌های مرتبط با آن و حال‌وهوای شهر یا روستا و محله‌های مختلف است. مجموعۀ روایت‌های برگزیده، در قالب کتاب منتشر می شود.

 

علاقمندان به شرکت در این فراخوان، می توانند روایت خود را حداقل در ۱۰۰۰ و حداکثر در ۴۰۰۰ کلمه نوشته و در قالب فایل word به‌همراه نام و شماره‌تلفن خود، تا تاریخ ۱۲ بهمن ماه ۱۳۹۸ به نشانیِ @revayat_rastakhiz در پیام‌رسان‌های «ایتا»، «بله»، «سروش» و «تلگرام»، یا به رایانامۀ revayat.rastakhiz@gmail.com ارسال کنند.

 

همچنین، علاقه‌مندان برای اطلاع از اخبار و جزئیات تکمیلی، می‌توانند شبکه‌های اجتماعی این فراخوان را با نشانیِ revayat_rastakhiz در اینستاگرام و نشانیِ revayatrastkhiz در توییتر نیز دنبال کنند.

 

گرامیداشت سیدالشهدای جبهه مقاومت در حج ۹۹

 

 

حجت الاسلام والمسلمین «سید عبدالفتاح نواب» در دیدار روز گذشته مسئولان حج با رهبر معظم انقلاب با بیان اینکه زیرساخت‌های مناسبی برای ارشاد و راهنمائی دینی، معنوی و اصلاح رفتاری زائران در حوزه حج و زیارت فراهم شده است، اظهار کرد: بعثه حج جمهوری اسلامی ایران به الگو و نمونه مناسبی برای سایربعثه‌های کشورهای بزرگ و مهم تبدیل شده وعلاوه براین درمراسم بزرگ پیاده روی اربعین نیز با همکاری سایر مراکز فرهنگی نقش آفرین است.

 

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به اینکه بعثه مقام معظم رهبری با بهره گیری از رهنمودهای روشنگر و امیدآفرین رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله) وظائف محوله را در دوازده شاخه اصلی دنبال می کند، گفت: این مجموعه برای ارتقاء بینش دینی، معنوی و سیاسی زائران درجهت انجام حج و یا زیارت مطلوبِ معصومین(علیهم‌السلام)، سبک زندگی و حیاه طیبه، پرهیز از رزائل فردی و اجتماعی و حفظ عزت ملی برنامه‌ریزی کرده است واین مهم توسط روحانیون کاروانها، سخنرانان مؤثر جلسات انس و معرفت و پاسخگویان به استفتائات و شورای افتاء در کاروانهای شیعه و سنی عملی و میزان تأثیر آن پایش می شود.

 

وی توجه به تاکید مقام معظم رهبری (مدظله) نسبت به رضایتمندی عمومی زائران در بهره‌مندی از خادمین توانا، خودساخته و دلسوز و حضور و دیدار هدفمند مسئولان با زائران در محل اسکان آنان و یا مسجدالحرام و مسجدالنبی را یادآور شد و با  گرامیداشت یاد شهدای سرفراز ایران اسلامی، مسجدالحرام و منا و جانبازان و ایثارگران بزرگوار افزود: در نظر است در حج آینده با محوریت دو شهید بین‌الملل اسلامی شهیدان سلیمانی و ابومهدی یاد و خاطره شهدا گرامی داشته شود و از پیام های آنان استفاده شود.

 

سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه جوانان و نوجوانان درسفرهای زیارتی درحج و عتبات و انجام برنامه خاص برای ‌آنان مورد توجه بوده اند، اضافه کرد: در حج گذشته حضور حداکثری زائران ایرانی در مسجدالنبی(ص)، مسجدالحرام و مساجد مکه مکرمه و شرکت در نماز جماعت نسبت به سال های قبل و آثار مبارک آن را شاهد بودیم.

 

وی به برگزاری ده ها محفل و حلقه‌ قرآنی در مسجدالحرام و مسجدالنبی(ص) و بیش از 400 برنامه قرآنی در جمع زائران ایرانی توسط گروه قاریان اعزامی در حج 98 و استقبال و تشویق حاضرین اشاره کرد و گفت: با الطاف الهی و مساعدت جمعی هم‌ زمان با  قرائت پیام مقام معظم رهبری به زائران بیت‌الله‌الحرام در مراسم باشکوه برائت، این پیام به 39 زبان ترجمه و در دسترس کاربران و علاقمندان قرار گرفت.

 

نماینده ولی فقیه تشکیل نشست‌های نخبگانی و همایش‌های مختلف بین‌المللی و دیدار با 48 هیأت رسمی سایر کشورهای اسلامی را ازدیگر فعالیت های صورت گرفته در حج گذشته برشمرد ونقش مبلغین و اعضای هیئت علمی و داوطلبان طرح مودت را برجسته برشمرد.

 

وی افزود: نظام مسائل تخصصی حج و زیارت، منشور و راهبردهای حج و زیارت و ایده‌ها و راهکارهای تحقق بیانیه گام دوم در حج و زیارت در حال تحقیق و تدوین است که درآینده تقدیم خواهد شد.

 

نواب همچنین به بهره‌گیری از فضای مجازی و ایجاد #الکعبه تجمعنا با زبان های مختلف اشاره کرد و بازدید 450 میلیون‌نفر از این هشتک را گام جدیدی در پیام رسانی به علاقمندان اخوت دینی و وحدت اسلامی دانست که با مشارکت برخی از نهادهای داخلی انجام شد.

 

سرپرست حجاج ایرانی حج را فرصت خوبی برای فراهم کردن زمینه‌ گفتگوی فرهیختگان جهان اسلام توصیف کرد و افزود: با فرهنگ سازی بیش از 90% از زائران در سال رونق تولید سوغات خویش را در ایران تهیه کردند که طی سالهای گذشته بی‌سابقه بوده است.

 

وی همچنین به پیگیری های فروان صورت گرفته برای بهره‌مندی از فضای بین‌الحرمین و برگزاری دعای کمیل اشاره و ابراز امیدواری کرد: کشور میزبان به این خواسته عمومی و به حق زائران پاسخ مثبت دهد.

 

نماینده ولی فقیه همچنین به اظهار ارادت زائران حج و عتبات ایران اسلامی و سایر کشورها به مقام معظم رهبری اشاره کرد که به صورت نیابت در حج تمتع، عمره مفرده، طواف، زیارت مرقد پیامبر و اهل‌بیت‌علیهم‌السلام و عرض سلام ویژه،  برگزاری ختم قرآن و صلوات جهت سلامتی و طول عمر با عزت برای ایشان تجلی یافت.

 

وی در پایان از همه وزارتخانه‌ها، سازمانها و نهادها که در خدمت به حُسن برگزاری امر حج و زیارت مساعدت می‌نمایند تشکر و تقدیر کرد و ابراز امیدواری نمود که کشور میزبان به طرح‌های مفید و دلسوزانه که در تسهیل امور عبادی و سلامتی ضیوف الرحمان بویژه در این سالها که حج در فصل گرما برگزار می‌شود، توجه بیشتری کند.

 

وعده کمیسیون فرهنگی مجلس برای حل مشکل بیمه فعالان قرآنی

 

 

با پیگیری‌های مکرر حجت الاسلام «علیرضا شاهسونی»، عضو شورای توسعه و عضو کارگروه پیگیری بیمه فعالان قرآنی و اصغر مسعودی، نماینده مجلس در شورای توسعه فرهنگ قرآنی، پای مطالبات و دغدغه‌های جدی نهادهای قرآنی کشور از جمله بیمه فعالان قرآنی به کمیسیون فرهنگی و کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی باز شد.

 

روز گذشته شاهسونی در کمیسیون فرهنگی مجلس خواستار مساعدت نمایندگان این کمیسیون به منظور حل مشکلات بیمه فعالان قرآنی کشور شد که با استقبال اعضاء همراه بود.

 

مطالبات رهبری در حوزه حج و زیارت پیگیری و اجرایی می‌شود

 

حجت‌الاسلام والمسلمین «سیدعبدالفتاح نواب» در جلسه شورای برنامه‌ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت با اشاره به دیدار اخیر خادمان ضیوف الرحمان با رهبر معظم انقلاب اسلامی، گفت: معظم له در این دیدار چهارده موضوع را بیان فرمودند که باید در خصوص مطالبات ایشان در حوزه حج و زیارت برنامه‌ریزی‌ و تحول لازم صورت گیرد تا در آینده شاهد رضایت بیشتر ایشان در این خصوص باشیم.

 

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تاکید کرد: باید هر یک از موضوعات مطرح شده در جلسات کارشناسی در سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری بحث و بررسی شود و متناسب با آن تصمیم گیری صورت گیرد .

 

سرپرست حجاج ایرانی با تاکید بر لزوم انجام کار مطالعاتی و راهبردی در حوزه حج و زیارت، تصریح کرد: مسائل راهبردی و مطالعاتی بسیار مهم است، از این رو، کانون اندیشه مطالعات راهبردی را در راستای فعال کردن هیئت‌های اندیشه‌ورزی در بعثه مقام معظم رهبری راه‌اندازی کردیم تا نقاط ضعف‌ و عیوب را بررسی و متناسب با افق آینده کار مطالعاتی انجام بگیرد.

 

در ادامه این جلسه «علی‌رضا رشیدیان» با ابراز خرسندی از دیدار کارگزاران حج با رهبر معظم انقلاب اظهار کرد: مطالبات رهبر انقلاب، مسئولیت ما را بسیار سنگین‌تر کرد و امیدواریم از رهنمودهای ایشان در مباحث اجرایی و فرهنگی بیشتر بهره بگیریم.

 

رئیس سازمان حج و زیارت افزود: رهبر معظم انقلاب سلامی در حوزه های اجرایی و فرهنگی سخنان بسیار مهمی بیان فرمودند که لازم است برای تحقق رهنمودهای ایشان گام‌های موثری برداریم.

 

وی خاطرنشان کرد: مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی برای ما حجت است و تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت تا این مطالبات در حوزه حج و زیارت اجرایی شود.

 

همکاری سازمان اوقاف و دانشگاه آزاد در زمینه تولید بذر

مقدمات و تمهیدات امضای قرارداد همکاری و سرمایه‌گذاری مشترک راه‌اندازی گلخانه تولید بذر هیبرید با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و دکتر محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از مدیران و مسئولان این دو دستگاه پیش از ظهر امروز طی نشستی مشترک در ساختمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

 

«محمد مهدی طهرانچی» در ابتدای این نشست دانشگاه آزاد اسلامی را یک سرمایه ملی دانست و گفت: بخشی از سرمایه این دانشگاه به صورت هبه و بخش دیگری از طریق سنت وقف در شهرهای مختلف به دست آمده است.

 

وی ادامه داد: اساسا توسعه علم در دوره تمدنی ما مبتنی بر وقف بوده است. بخشی از دانشگاه‌های بزرگ دنیا - چیزی حدود ۳۰ درصدشان - مبتنی بر وقف شکل گرفته‌اند و ما نیازمند این هستیم که وقف را در حوزه دانشگاه توسعه بدهیم.

 

طهرانچی تصریح کرد: بعد از دوره پهلوی اول ما دیگر موقوفه بزرگی نداشته‌ایم به علت نبودن شفافیت، اطمینان مردم برای وقف کردن اموال خود از بین رفته بود و این لزوم شفافیت و دقت در بهره‌وری از موقوفات را مطالبه می کند.

 

وی افزود: ما از این جهت که به دنبال توسعه وقف هستیم ارتباط با سازمان اوقاف را به صورت نظام‌مند ادامه می‌دهیم و در معرض دید مردم قرار خواهیم داد به همین دلیل حضور دکتر خاموشی در دانشگاه آزاد را در حمایت از فعالیت‌های دانش‌بنیان و گسترش وقف بسیار موثر می‌دانیم.

 

در بخش دیگری از این نشست حجت الاسلام «سید مهدی خاموشی»، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در سخنانی به اولویت‌های مدیریتی این سازمان اشاره کرد و گفت: بنده فروش وقف را هم از لحاظ فقهی هم از لحاظ عرفی جایز نمی‌دانم. بحث دیگر اینکه تبدیل به احسن موقوفه با پول هم به ضرر وقف خواهد بود بلکه تبدیل به احسن‌ها باید با ملک صورت بگیرد.

 

وی افزود:جالب است که بدانید که میزان ورودی سرمایه درآمدی وقف از زمان مسئولیت بنده تا الان ۷۷ درصد کاهش داشته است چون ما موقوفه‌ای را نفروخته‌ایم و این میزان باید به صد درصد برسد این در حالی است که درآمد اوقاف نسبت به سال قبل افزایش داشته است.

 

خاموشی ادامه داد: در مورد سرقفلی‌ها هم باید فکری بکنیم. معتقدم برای افزایش بهروه‌وری وقف باید کارکردهای دیگری را از نو تعریف کرد. ما ماده پنج وقف را که نصب امین باشد جدی گرفتیم و الان می‌شود وجدان کرد که در یک سال اخیر بهره‌وری از موقوفات افزایش داشته است.

 

خاموشی به چندین هزار موقوفه و رقبه مربوط به آموزش و پرورش اشاره کرد و یادآور شد:کارشناسانی که خبرویتی در این زمینه داشته‌اند تعیین کرده‌ایم تا بر کنشها و فعالیت این موقوفات و رقبات نظارت داشته باشند.

 

وی در ادامه به تبیین و تشریح وضعیت و فعالیت‌های موقوفات حوزه دارو و درمان، موقوفات دانشگاهی، موقوفات دانش‌بنیان از جمله موقوفه البرز و موقوفه دانش‌سلامت کوثر پرداخت و بر لزوم تولید علم در کشور و ارزان‌سازی کالاهای مورد نیاز مردم و نقش مهم وقف در این زمینه تاکید کرد.

 

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در بخش پایانی سخنانش اضافه کرد:ما با دانشگاه آزاد در زمینه وقف دانش‌بنیانها و شتاب‌دهنده‌ها خیلی جهشی پیش خواهیم رفت. همین تولید بذر گلخانه‌ای و بذر فضای باز که ما با مشارکت دانشگاه آزاد وارد عمل شده‌ایم از نیازهای مهم جامعه و به آذوقه مردم مرتبط است.

کد خبر 884196

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha