به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، صبح امروز (4 بهمن) در این مراسم، اظهار کرد: فضای مجازی و شبکههای اجتماعی با سرعت و رویهای رو به گسترش، همه ابعاد زندگی اجتماعی و فرهنگی افراد جامعه را تحت تأثیر خود قرار داده است.
«عمران خودآموز» بابیان اینکه گستردگی فضای مجازی و شبکههای اجتماعی موجب ایجاد فرصتها و تهدیدهایی برای جامعه و بهویژه فرهنگ و سبک زندگی افراد شده است، افزود: یکی از مهمترین چالشهای گسترش فضای مجازی، تضادهای فرهنگی جامعه ارزشی با محتوای منتشرشده در این فضا است که با سرعت گرفتن شبکههای اجتماعی، این تضادها به شکل برجستهتری نمایان میشوند و آسیب بیشتری را متوجه جامعه میکنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام با تأکید بر اینکه فضای مجازی یک عرصه نوین در سطح جهان و تعاملات بشری است که باید اقتضائات آن را بهخوبی بشناسیم، گفت: دشمنان در تلاش هستند که با بهرهگیری از فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، افکار و باورهای دینی نسل جوان را با بمباران محتوای غیر ارزشی، هدف قرار دهند و از ارزشهای دینی جامعه دور کنند.
وی با تأکید بر ضرورت آموزش هدفمند در راستای افزایش سطح سواد رسانهای در جامعه و همچنین تولید محتوای مبتنی بر نیاز جامعه و متناسب بافرهنگ دینی و اسلامی، ابراز کرد: دشمن در عرصه فضای مجازی جنگ نرمی را برعلیه نظام و انقلاب اسلامی برنامهریزی کرده و لازم است که با آموزش سواد رسانهای و تولید محتوای فاخر و جذاب، در مقابل دشمن بایستیم.
خودآموز با تأکید بر اینکه دشمن به دنبال تخریب مؤلفههای فرهنگی در جامعه است، یادآور شد: یکی از مهمترین مؤلفههای قدرت نرم، فرهنگ است که دشمن سعی در تخریب آن دارد و هرچه در این زمینه بهروز و متکی بر دانش روز جهان باشیم، میتوانیم در مقابل توطئههای دشمنان در فضای مجازی قویتر فعالیت کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام با اشاره به اینکه فضای مجازی عرصه ظهور استعدادهای جوان است، خاطرنشان کرد: عرصه فضای مجازی یک عرصه عمومی است که باید به اقتضای زمان در آن فرهنگسازی و فعالیت کنیم و ما در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آماده همکاری با مرکز فضای مجازی سپاه استان در راستای برگزاری دورههای آموزشی هستیم.
مدیرکل صداوسیمای مرکز ایلام نیز در این مراسم با اشاره به اینکه فضای مجازی و شبکههای اجتماعی در زندگی روزمره افراد جامعه نقش مهمی را ایفا میکند، گفت: فضای مجازی در جامعه ما، هم فرصتهای مغتنمی را ایجاد و هم با چالشهایی مواجه کرده و ضرورت فرهنگسازی و آموزش استفاده درست از این فضا در جامعه انکارناپذیر است.
«محمد بازوند» بابیان اینکه سرعت انتشار اخبار، سهولت دسترسی، کاربران جوان و فعال، پوشش طیف گسترده جامعه و تعامل با مخاطب ازجمله فرصتهای فضای مجازی است، یادآور شد: تغییر الگوی سبک زندگی، تغییر هویت و متزلزل کردن بنیان خانواده نیز ازجمله تهدیدهایی است که در فضای مجازی میتوان به آن اشاره کرد.
وی ابراز کرد: امروز ابزار جنگ نرم، تفنگ، توپ و تانک نیست بلکه رسانه های مجازی شبکه های اجتماعی و شبکه های ماهواره ای معاند هستند، بیش از ۳۰۰ شبکه ماهواره ای و تلویزیونی فارسی زبان علیه ارزش های ملت ایران فعالیت می کنند و بنابراین تولید محتوای مناسب در فضای مجازی برای ما قابل اهمیت است به طوری که که مخاطب به درستی پیام را دریافت کند.
بازوند تصریح کرد: جنگ نرم، سخت تر از جنگ نظامی است، چون دشمن شرایط را بر ما مشتبه می کند و در چنین وضعیتی تنها با درایت می توانیم از آن عبور کنیم.
وی با تقدیر از تلاشهای مرکز فضای مجازی برای برگزاری این رویداد در راستای ایجاد زمینه لازم برای تولید محتوای مناسب در فضای مجازی، گفت: واحد معاونت مجازی و پویای نمایی مجازی در صداوسیمای مرکز استان راهاندازی شده است و تلاش میشود که با تولید محتوای فاخر در این زمینه نیز اثرگذار باشیم.
بازوند با تأکید بر اینکه پذیرای آثار پویانمایی و محتوایی علاقهمندان و جوانان در عرصه فضای مجازی هستیم، گفت: با رغبت آمادگی داریم که آثار و تولیدات محتوایی و پویانمایی جوانان علاقهمندان و فعالان حوزه فضای مجازی متناسب بافرهنگ دینی، ایرانی و اسلامی را به سمع و بصر مردم عزیز برسانیم.
مدیرکل صداوسیمای مرکز ایلام با تأکید بر ضرورت حضور گسترده مردم در پای صندوقهای رأی در انتخابات دوم اسفندماه سال جاری، خاطرنشان کرد: رسانه رسمی رادیو و تلویزیون استان در سه بخش تبلیغی، ترویجی و تهییجی در عرصه انتخابات فعالیتهای گستردهای دارد و البته باید تلاش کنیم که مردم باید به سمتی هدایت شوند که علاوه بر حضور گسترده، انتخابی اصلح داشته باشند.
گفتنی است در پایان این مراسم از برگزیدگان نخستین رویداد تخصصی تولید محتوای دیجیتال بسیج در سه بخش پویانمایی، بازی ویژه تلفن همراه و نرمافزار ویژه تلفن همراه با اهدای جوایز ارزندهای تقدیر شد.
نظر شما