به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، آنچه در ادامه می آید مروری است بر مهمترین اخبار این حوزه در هشتمین روز از بهمن ۹۸:
نخستین جشنواره مجازی «کودکانه فهما» برگزار میشود/ عزم کانونهای مساجد برای انتقال آرمان انقلاب به نسل آینده
«سعید سعادتی» در گفتگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان از برگزاری جشنواره مجازی «کودکانه فهما» به مناسبت ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی خبر داد و اظهار کرد: برای تداوم انقلاب اسلامی باید دستاوردها، آرمان ها و اهداف انقلاب، نسل به نسل منتقل شود.
معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور تصریح کرد: رسالت و وظیفه ما در مقابل نسل چهارم و پنجم انقلاب سنگین تر است، چون این نسل نه محضر امام خمینی(ره) را درک کرده اند و نه در دفاع مقدس حضور داشته اند بلکه از طریق تاریخ مکتوب و شفاهی در جریان رویدادها و اهداف انقلاب قرار گرفته اند. از این رو، رسالت ما نسبت به نسل کودک و نوجوان برای انتقال مفاهیم و آرمان های انقلابی سنگین و خطیر است.
وی تاکید کرد: یکی از بهترین ابزارها و شیوه ها در این باره، استفاده از هنر و روش های هنری است تا با استفاده از جاذبه ها و شیوه های نوین، نسل جدید را در جریان تاریخ انقلاب اسلامی قرار بدهیم. باید توجه داشت نقش کودکان و نوجوانان در آینده انقلاب بسیار تعیینکننده است و به تعبیر مقام معظم رهبری اینها آینده سازان انقلاب هستند و نقشی مهم در تحقق گام دوم انقلاب دارند.
وی با بیان اینکه جشنواره مجازی «کودکانه فهما» برای توجه به نسل کودک و نوجوان در کانون های فرهنگی هنری مساجد برای اولین بار طراحی شده است، گفت: این جشنواره با استفاده از ابزار هنر و تکنولوژی روز و فضای مجازی از 12 بهمن آغاز می شود و تا 30 بهمن ادامه دارد.
سعادتی ادامه داد: رشته های خوشنویسی، قصه گویی، نمایش، نقاشی، سرود، شعرخوانی و پردهخوانی و محورهای «مسجد، کانون انقلاب»، «امام مهربانی ها»، «کودکان امروز، آینده سازان انقلاب» و «خانواده انقلابی» برای این جشنواره در نظر گرفته شده است.
وی تاکید کرد: علاقمندان در گروه سنی 7 تا 12 سال می توانند تا 30 بهمن آثار خود را در سامانه بچه های مسجد به نشانی https://bachehayemasjed.ir/ ثبت کنند، پس از اتمام فراخوان، آثار داوری و از نفرات برتر تقدیر می شود.
سعادتی در پایان خاطرنشان کرد: در همه آثار ارسالی باید عبارت «#کودکانه_فهما» ثبت شود، همچنین، اجرای رشته ها در فضای مسجد که با استقبال عمومی همراه باشد از امتیاز بیشتری بهرهمند می شود.
گفتنی است، علاقمندان به شرکت در جشنواره مجازی «کودکانه فهما» می توانند برای دریافت آئین نامه رشته ها از 12 بهمن به سامانه بچه های مسجد مراجعه کنند.
اجتماع برزگ مسجدیها در سالروز شهادت حضرت زهرا(س)/ همکاری کانونهای مساجد در عزاداری مادر سادات(س)
حجت الاسلام والمسلمین «علی تهرانی» در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با بیان اینکه پس از تاکید حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی از مراجع معظم تقلید، همه ساله مراسم سوگواری در سالروز شهادت حضرت زهرا (س) با حضور جمع بیشتری از سوگواران فاطمی برگزار می شود، اظهار کرد: الحمدالله چند سالی است اجتماعات فاطمی در میادین اصلی شهرهای سراسر کشور در سالروز شهادت حضرت ام ابیها (س) برپا می شود که موجب عظمت تشیع شده است.
مسئول اجتماع فاطمیون در مرکز تهران افزود: اجتماع بزرگ مساجد و هیت های مذهبی مرکز شهر تهران، چهارشنبه، نهم بهمن ماه از ساعت 10 صبح همزمان با سالروز شهادت حضرت فاطمه (س) در میدان بهارستان برپا می شود.
وی با بیان اینکه یکی از مهم ترین ویژگی های این اجتماع بزرگ، مردمی بودن آن است، گفت: از سال نخست برگزاری این اجتماع، رویکرد ما پرهیز از دعوت مداحان شناخته شده بوده است و در عوض، مداحان مساجد و هیئت های مذهبی در این مراسم مرثیه سرایی و روضه خوانی می کنند.
تهرانی اضافه کرد: دولتی و حاکمیتی شدن، از آفات سوگواری در مصائب اهل بیت (ع) است بنابر این، دستگاه های مختلف نباید در انجام این امور، دخالت مستقیم داشته باشند بلکه صرفا می توانند نقش نظارتی و هدایتگرانه داشته باشند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امسال از ظرفیت کانون های فرهنگی هنری مساجد نیز در برگزاری اجتماع بزرگ فاطمی در میدان بهارستان استفاده می کنیم که حتما موجب رونق بیشتر و افزایش استقبال از این مراسم می شود.
یادآور می شود، اجتماع بزرگ مساجد و هیئت های مذهبی مرکز شهر تهران در سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) از سال 1387، همه ساله در میدان بهارستان، ابتدای خیابان جمهوری اسلامی برپا می شود.
برپایی ایستگاههای فرهنگی و آغاز به کار کانون «سردار سلیمانی» در دهه فجر انقلاب
«محمد ابدالیپور» در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان از تدارک 50 عنوان برنامه به مناسبت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در کانون های فرهنگی هنری مساجد استان لرستان خبر داد و اظهار کرد: این برنامه ها در محوریت قرآنی، فرهنگی، هنری، ترویجی و معرفتی اجرا می شود.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان لرستان به برگزاری مسابقات ورزشی «جام فجر» ویژه روستاییان این استان اشاره کرد و افزود: افتتاح کانون شهید سردار سلیمانی، برپایی 22 ایستگاه فرهنگی با موضوعات نقاشی و دل نوشته در مورد سردار آسمانی، برپایی غرفه های ترویج آرمان ها و اندیشه های شهید سپهبد سلیمانی، اجرای برنامه توسط گروه های سرود خیابانی بخش دیگری از برنامه های تدارک دیده شده به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی است.
ابدالی پور همچنین به اجرای ویژه برنامه های قصه گویی، تئاتر، موسیقی، تواشیح در مورد نماز به مناسبت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: مسابقه پیامکی «فجر مهر» درباره شهید سپهبد سلیمانی، دیدار با خانواده شهدا، روایتگری انقلاب با حضور افراد تاثیرگذار در شکل گیری انقلاب، اجرای برنامه های بومی و محلی در روستاها با مشارکت عشایر استان و غبارروبی گلزار شهدا بخش دیگری از برنامه های چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی است.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان لرستان از برپایی موکب بچه های مسجد در راهپیمایی 22 بهمن خبر داد و یادآور شد: اجرای برنامه های فرهنگی و ارائه خدمات پذیرایی از برنامه های این موکب است.
بازدید رئیسجمهوری قزاقستان از مسجد «شیخ زاید» ابوظبی
به نقل از «البیان»، «قاسم جومرت توکایف»، رئیس جمهوری قزاقستان روز گذشته (دوشنبه، 7 بهمن ماه) از مسجد جامع «شیخ زاید» ابوظبی بازدید کرد.
در این بازدید، «سهیل بن محمد فرج فارس المزروعی»، وزیر برق و صنعت، دکتر «محمد احمد بن سلطان الجابر»، سفیر امارات در قزاقستان و جمعی از مسوولان بلندپایه، رئیس جمهور قزاقستان را همراهی کردند.
دکتر «یوسف عبیدلی»، مدیرکل مرکز مسجد جامع شیخ زاید نیز در بازدید از سالن های مسجد و رواق های بیرونی مسجد، همراه قاسم جومرت توکایف بود.
رئیس جمهوری قزاقستان همچنین بر مزار «شیخ زاید بن سلطان آل نهیان» رفت و برای وی طلب مغفرت و آمرزش کرد.
اعطای نشان «اعتماد ملی» به مسجد مدینه برای ۶ دهه خدمت به مردم باربادوس
به نقل از «barbadosadvocate»، مسجد «مدینه» در سال 1957 میلادی در «باربادوس» ساخته شد و دارای اهمیت بسیار زیادی برای جامعه اسلامی این کشور است.
به تازگی نشان ارزش تاریخی روی این مسجد نصب شده است. تابلوی مشهور سفید و آبی «اعتماد ملی باربادوس» به تازگی روی ساختمان مسجد مدینه که در «بریج تاون»، پایتخت این کشور واقع شده است، نصب شد.
نصب این تابلو نشان می دهد مسجد مدینه دارای ارزش تاریخی برای کشور باربادوس و مردم آن است.
«پیتر استیونس» از مقامات دولتی باربادوس در این باره گفت: مسجد 63 ساله «مدینه»، نمونه بارز دستیابی به موفقیت در دورانی است که سختی بر یک جامعه مستولی می شود.
وی افزود: به همین دلیل است که حالا همه اهالی باربادوس دور هم جمع می شوند و آرزو می کنند که این مسجد برای آنها حفظ شود.
دکتر «محمد احمد»، رئیس کمیته مدیریت مسجد در این باره می گوید: در شش دهه گذشته این مسجد نه فقط مکانی برای عبادت بلکه جایی برای یادگیری و کمک به دیگران بوده است.
احمد همچنین از مردم باربادوس به خاطر شکیبایی آنها در مقابل پیروان همه مذاهب، تشکر کرد.
«جفری بوستیک»، وزیر بهداشت باربادوس که در مراسم قدردانی از مسجد «مدینه» قرار داشت نیز گفت: «بریج تاون»، میزبان بسیاری از مکان های عبادی است و به وضوح نشان می دهد که فرهنگ های مختلف چگونه می توانند با هم متحد شده و در هماهنگی با هم زندگی کنند.
گفتنی است، باربادوس کشوری جزیرهای است که میان دریای کارائیب و اقیانوس اطلس شمالی و شمال شرق ونزوئلا واقع شده است.
نظر شما