به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از خانه ملت، نشست فراکسیون زنان مجلس امروز (سه شنبه، 8 بهمن ماه) با حضور اهالی رسانه به منظور رونمایی از دو کتاب فراکسیون زنان در حوزه نظارت و فراکسیون در حوزه قانونگذاری که در آنها به ارائه گزارش از عملکرد نمایندگان زن این دوره از مجلس پرداخته شده، برگزار شد.
یکی از افتخارات این دوره از مجلس حضور 17 نماینده زن فعال در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بود که به صحن راه یافتند و با تشکیل فراکسیونی که دو سال اول با ریاست پروانه سلحشوری و دو سال دوم با ریاست فریده اولادقباد اداره شد توانستند اقدامات ارزندهای از طریق تصویب طرحها و لوایح مهمی قانون تشدید مجازات اسیدپاشی، قانون حمایت از کودکان و نوجوان، قانون ممانعت از به کارگیری بازنشستگان، قانون تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با همسران خارجی و ....انجام دهند.
تسریع در ارسال لایحه تأمین امنیت زنان مهمترین مطالبه فراکسیون زنان مجلس است
فریده اولادقباد در تشریح جزئیات عملکرد فراکسیون زنان مجلس دهم گفت: خدا را شاکریم که پس از گذشت 3 سال و اندی از این دوره از مجلس اعضای فراکسیون زنان حداکثر توان و تلاش خود را جهت پیگیری مطالبات به حق زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور به کار گرفتند و با دو رویکرد قانونگذاری و نظارت بر حسن اجرای قانون برنامه ششم توسعه به فعالیت پرداختند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در ادامه یادآور شد: مهمترین مطالبه فراکسیون زنان ارسال لایحه تأمین امنیت زنان بوده و انتظار داریم آقای روحانی در جهت تسریع روند بررسی و ارسال آن به مجلس با قید فوریت اقدام کند.
وی با اشاره به اقدامات فراکسیون زنان در جهت تصویب تعدادی از طرحها و لوایحی که از ادوار گذشته مجلس مسکوت باقی مانده بود، تصریح کرد: فراکسیون زنان مجلس تلاش کرد تا لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان مصوب شود که در پی آن با والدینی که از تمکن مالی برخوردار بوده اما از فرستادن فرزندانشان به مدرسه استنکاف میورزند، برخورد شود. همچنین قانون حمایت از معلولان نیز با تلاش نمایندگان زن مجلس به تصویب رسید کما اینکه در UPR تعداد 111 کشور که در این اجلاس حضور داشتند از ایران برای توجه به حوزه زنان و کودکان قدردانی کردند.
اولادقباد تأکید کرد: فراکسیون زنان در این دوره از مجلس برای اعمال سهم 30 درصدی زنان از پستهای مدیریتی در حوزه صف و ستاد اقدام کرده و از بیش از 90 درصد وزرا برای حضور در فراکسیون دعوت به عمل آورد و این مهم را در قالب تفاهمنامه با آنها به امضا رساند.
وی خاطر نشان کرد: زنان فعال در کمیسیون آموزش و تحقیقات نیز برای پیگیری وضعیت دانشآموزان بازمانده از تحصیل به ویژه دختران تلاش زیاد کردند، همچنین ایجاد قانون ممانعت از به کارگیری بازنشستگان با اهتمام نمایندگان زن مصوب شد. از سوی دیگر طرح اصلاح ماده 1117 قانون مدنی مبنی بر حق اشتغال پایدار و طرح فسخ نکاح که در پی آن مردان نمیتوانند همسران بیمار خود را طلاق بدهند از دیگر اقدامات این فراکسیون بود.
رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در پایان از اعضای این فراکسیون و اصحاب رسانه برای همکاری که در جهت تحقق مطالبات جامعه زنان داشتهاند، قدردانی کرد.
مهمترین قوانین حوزه زنان خانواده در مجلس دهم مصوب شد
سیده حمیده زرآبادی در تشریح مصوبات مجلس در حوزه زنان و خانواده که در پی تلاش فراکسیون زنان مجلس محقق شده است، افزود: مهمترین این قوانین قانون کاهش ساعت کار بانوان دارای فرزند معلول و کمتر از سن 6 سال بوده، همچنین قانون تشدید مجازات اسیدپاشی توسط خانم حسینی طراحی شده و با حمایت فراکسیون زنان به تصویب رسید چرا که بیشترین قربانیان اسیدپاشی زنان بودند و مجازات در این بخش بازدارنده نبود و از بزهدیدگان نیز حمایت نمیشد، قانون تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با همسران خارجی که به دلیل عدم برخورداری از اوراق هویت از آموزش و بهداشت محروم بودند.
نماینده مردم قزوین، آبیک، البرز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اصلاح ماده 2 قانون حمایت از خانواده برای به کارگیری مشاوران زن، قانون گذرنامه، قانون حمایت از کودکان و نوجوانان، تبصره 26 قانون حمایت خانواده، مواد 1043، 1044 و 1117 قانون مدنی، الحاق یک تبصره به ماده 2 قانون انتخابات ریاست جمهوری در حوزه زنان از دیگر اقداماتی بود که در پی تلاش اعضای فراکسیون زنان مجلس صورت گرفت.
کاهش ساعت کاری بانوان در مجلس دهم محقق شد
سیده فاطمه ذوالقدر با بیان اینکه آغاز فعالیت این دوره از مجلس با تصویب قانون مهم برنامه ششم توسعه مواجه شد و 4 نفر از نمایندگان زن اعم از چنارانی، سلحشوری، الماسی و محمودی در کمیسیون تلفیق برنامه عضو بودند، یادآور شد: در بحث عدالت جنسیتی مواد 102، 103 و 104 این قانون مصوب شد که در پی آن زنان سرپرست خانوار از مزایای بیمه بهرهمند شدند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس ادامه داد: کاهش ساعت کاری، اعطای پستهای مهم و بهرهمندی از ظرفیت زنان در حوزه مشاوره قضایی، لحاظ دیه زنان در بودجه سنواتی برای حمایت از زنان معسر زندانی و افزایش بیمه زنان سرپرست خانوار از 260 میلیارد به 300 میلیارد، طرح بازنشستگی پیش از موعد زنان، کمک به 0.27 درصد از 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده جهت تقویت حوزه ورزش زنان، طرح جمعیت تعالی خانواده، 6 ساعت آموزش اجباری حین ازدواج در زمینه بهداشت، حقوقی و اخلاق به منظور کاهش آمار طلاق، از دیگر اقدامات این دوره از فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی بود.
قانون ممانعت از به کارگیری بازنشستگان توسط نمایندگان زن ایجاد شد
زهرا ساعی با اشاره به اینکه حضور نمایندگان زن در تمام کمیسیونهای تخصصی مجلس برخلاف ادوار گذشته از جمله وجه تمایز این دوره از مجلس با دیگر ادوار بود، گفت: نمایندگان زن مجلس با حضور در این کمیسیونها همپای نمایندگان مرد توانستند در حوزههای مختلف ملی و منطقهای به ارائه خدمات بپردازند و در تصمیمگیریهای مهم مجلس نقش داشته باشند.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر، اسکو در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وضعیت زنان سرپرست خانوار موضوع مغفول مانده در مجلس بود که در پی تلاش نمایندگان زن قوانین برای بهبود وضعیت سه گروه زنان بیسرپرست، خودسرپرست و بدسرپرست ایجاد شد.
وی تصریح کرد: ماده 80 قانون برنامه ششم توسعه به دنبال تلاش نمایندگان زن مجلس که در کمیسیون تلفیق برنامه عضویت داشتند در 14 محور پیرامون وضعیت معیشت و اشتغال پایدار برای زنان با اولویت سرپرست خانوار مصوب شد و به رغم اینکه در گذشته برای این امر متولی تعیین نشده بود وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان متولی و معاونت زنان ریاست جمهوری به عنوان ناظر بر این بخش تعیین شدند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، خاطر نشان کرد: مهارتآموزی از دیگر موضوعاتی بود که با تلاش فراکسیون زنان در حوزه زنان تقویت شد، همچنین این فراکسیون برای پرداختن به موضوعات مختلف در حوزه زنان کمیتههای تخصصی تشکیل دادند ضمن اینکه ایجاد اشتغال پایدار و بیمه برای زنان سرپرست خانوار یکی از افتخارات این دوره از مجلس است که به عنوان نقطه مثبت در کارنامه فراکسیون زنان ثبت شده و باعث میشود که سرمان را با افتخار بالا بگیریم.
وی اظهار کرد: توانمندسازی زنان از جمله موضوعاتی بود که در سال 96 برای 11 استان و در سال 97 برای 13 استان به صورت پایلوت انجام شد و نتایج خوبی را به همراه داشت و در نهایت نیز این مهم در بودجه سنواتی لحاظ شد.
عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان که ابتدا در فراکسیون جوانان مطرح شد، در نهایت توسط فراکسیون زنان پیگیری شد و با تعامل و رایزنی نمایندگان زن به تصویب رسید.
حضور زنان به عنوان هیأت رئیسه کمیسیونهای تخصصی
سیده فاطمه حسینی با بیان اینکه فراکسیون زنان توانسته در طول سه سال و اندی که از عمر مجلس دهم میگذرد دستاوردهای خوبی کسب کند، گفت: یکی از افتخارات این دوره حضور زنان در کمیسیونهای تلفیق برنامه و بودجه است، همچنین حضور زنان به عنوان هیأت رئیسه کمیسیونهای تخصصی از دیگر موارد مهمی است که در این دوره از مجلس محقق شد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در این دوره از مجلس برای اولین بار بحث عدالت جنسیتی در بودجه مطرح شد کما اینکه مبلغی برای اجرای ماده 101 قانون برنامه ششم توسعه تعیین شد، همچنین مبلغ وام ازدواج که در سال 95، 3 میلیون تومان بود امسال به 50 میلیون تومان افزایش پیدا کرد، همچنین برای تحقق بیمه زنان سرپرست خانوار بر اساس مصوبه قانون برنامه ششم توسعه ردیفی تخصیص پیدا کرد تا جایی که مبلغ آن از 300 میلیارد به 500 میلیارد افزایش یافت و این امر در جلسه شب گذشته کمیسیون تلفیق بودجه 99 محقق شد.
عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی یادآور شد: به دنبال تصویب قانون تشدید مجازات اسیدپاشی ردیف بودجهای برای صندوق بودجه بدنی تعیین شد، همچنین ردیفی برای تأمین بخشی از بدهی زندانیان و اجرای قانون اعطای تابعیت به فرزندان مادران ایرانی دارای همسر خارجی تعیین شد.
مجلس دهم شرایط رقابت زنان در حوزه پتروشیمی را فراهم کرد
سکینه الماسی ضمن تشکر از فراکسیون زنان برای تصویب طرحها و لوایحی که اگر به آنها پرداخته نمیشد سالها در مجلس خاک میخوردند، گفت: یکی از افتخارات این دوره از مجلس اتحاد و انسجام بین نمایندگان زن بوده که در کمیسیونهای مختلف مجلس پیگیر مطالبات زنان بودند ضمن اینکه حضور زنان در هیأت رئیسه فراکسیونها اقدام بیسابقهای بود که در این دوره از مجلس محقق شد.
نماینده مردم کنگان، دیر و جم در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: یکی از اقدامات مهمی که برای اولین بار در این دوره از مجلس انجام شد، استقرار نیروهای زن در پتروشیمی بود که از طریق رقابت به این حوزه راه یافتند و این در حالی است که در گذشته چنین امکانی وجود نداشت اما در نهایت با حمایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و به همت فراکسیون زنان محقق شد ضمن اینکه در کمیسیون تلفیق قانون برنامه ششم توسعه نیز 4 نفر از نمایندگان زن عضویت داشتند.
همکاری منسجم فارغ از دیدگاه سیاسی در فراکسیون زنان
فاطمه سعیدی با بیان اینکه 17 نماینده زن با اتحاد و انسجام فارغ از نگاه سیاسی و جناحی توانستند در کنار یکدیگر به فعالیت بپردازند، گفت: این اقدام اعضای فراکسیون زنان باید الگویی برای سایر نمایندگان باشد که بسیار قدرتمند و با اعتماد به نفس توانستند مصوباتی را در حمایت از جامعه زنان ایجاد کنند.
نماینده مردم نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی گفت: ما در کمیسیون آموزش و تحقیقات توانستیم اقدامات بزرگی به پشتوانه فراکسیون زنان برای حمایت از حقالتدریسیها و آموزش دهندگان، حمایت از دختران بازمانده از تحصیل و ایجاد مدارس شبانه دخترانه انجام دهیم و امیدواریم این کارنامه درخشان به مجلس یازدهم نیز تسری یابد.
عضو فراکسیون زنان مجلس در پایان از خانم اولادقباد و سلحشوری به عنوان دو رئیس فراکسیون زنان در این دوره از مجلس که توانستند با مدیریت قوی، همدلی بین اعضای فراکسیون ایجاد کنند، قدردانی کرد.
افزایش 20 درصدی دریافتی مستمریبگیران بهزیستی در پی تلاش فراکسیون زنان
زهرا سعیدی مبارکه گفت: البته اقدامات نمایندگان این دوره از مجلس به دلیل ایجاد شرایط جنگ اقتصادی و اعمال تحریمها درخور تحسین بوده چرا که بدون تکیه بر درآمد حاصل از فروش نفت توانستند در زمینه پیشبرد اهداف برای تصویب طرحها و لوایح به خوبی اقدام کنند.
نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: افزایش 20 درصدی حقوق افراد تحت پوشش دستگاههای حمایتی همچون بهزیستی در پی تصویب قانون برنامه ششم توسعه از دیگر اقدامات ارزندهای بود که با تلاش نمایندگان زن به نتیجه رسید، همچنین این فراکسیون در حوزه مد و لباس اسلامی توانست دایره فعالیت یکی از کارخانههای تولیدکننده در این زمینه را گسترش دهد.
عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: لحاظ زنان در آزمونهای استخدامی دستگاهها به ویژه برای زنان تحصیلکرده، تخصیص 0.27 درصد از 9 درصد ارزش افزوده به ورزش همگانی با اولویت زنان و تخصیص درصدی از بودجه برای ادارات کل استانها برای اولین بار از دیگر اقداماتی بود که به همت نمایندگان زن مجلس محقق شد.
رفع مشکلات اجتماعی و اقتصادی اولویت مهم فراکسیون زنان است
ناهید تاج الدین با بیان اینکه امیدواریم تعداد بانوان فعال در مجلس در ادوار آینده افزایش بیشتری داشته باشد تا بتوانند نقش موثرتری در حمایت از جامعه زنان داشته باشند، افزود: همدلی و انسجام مهمترین عاملی بود که باعث تحقق اهداف فراکسیون زنان در تصویب طرحها و لوایحی در حمایت از جامعه زنان بود که امیدواریم به مجلس یازدهم تسری پیدا کرده و بانوان دوشادوش نمایندگان مرد در جهت رفع مشکلات حوزه زنان و جوانان نقش موثری ایفا کنند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: رفع مشکلات اجتماعی که در کنار مشکلات اقتصادی از اهمیت ویژهای برخوردار بود، یکی از مواردی بود که توسط فراکسیون زنان پیگیری میشد.
وی با اشاره به حضور زنان این دوره از مجلس در جایگاههای مهم حوزه بینالمللی یادآور شد: برای اولین بار خانم حسینی ریاست IPU را برعهده داشت، همچنین خانم ذوالقدر رئیس APA را برعهده داشت، ضمن اینکه به نظر میرسد حس مادرانهای که نمایندگان زن دارند بر تلاش آنها برای رفع مشکلات تأثیرگذار است.
عضو فراکسیون زنان مجلس ضمن قدردانی از دو رئیس فراکسیون زنان در این دوره از مجلس که توانستند با حضور وزرا به بررسی و رفع بخشی از مشکلات کشور کمک کنند، تأکید کرد: همدلی و انسجام بین نمایندگان زن باعث شد که بتوانیم محدودیتی که برای عملکرد نمایندگان زن حتی در پارلمان اروپا وجود دارد، کاهش دهیم./
نظر شما