به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز چهارشنبه ۹ بهمن ماه شبستان به شرح زیر است:
خسارت ۸۴۰ میلیارد تومانی برای ۵۵۰۰ کیلومتر از راههای استان سیستان و بلوچستان
برنامه شب گذشته (سه شنبه 8 بهمن) تیتر امشب شبکه خبر سیما به بررسی آخرین اقدامات انجام شده برای مناطق سیل زده کشور اختصاص داشت که در آن معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، معاون عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان، معاون عمرانی استاندار خوزستان و استاندار گلستان آخرین اقدامات را در این استان ها تشریح کردند.
بنابراین گزارش در ابتدا رضا اکبری، معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با اشاره به میزان خسارات رخ داده در راه های استان سیستان و بلوچستان گفت: حجم خسارت بر ۵۵۰۰ کیلومتر راههای استان سیستان و بلوچستان، ۸۴۰ میلیارد تومان است.
اکبری با بیان اینکه ۱۳۰۰ پل نیز در استان سیستان و بلوچستان آسیب دیده است، گفت: بعضی راههای روستایی همچنان مشکل دارد و امکان تردد وجود ندارد.
معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با اشاره به اینکه در استان سیستان و بلوچستان در ۵۰۰ نقطه ریزش کوه داشتیم، گفت: در بسیاری از نقاط آب فروکش کرده و بخش عمده مشکلات حل شده است
سومین مرحله از یارانه معیشتی ساعت ۲۴ سه شنبه ۸ بهمن به حساب سرپرستان خانوار واریز و قابل برداشت شد. یارانه معیشتی به تناسب بعد افراد خانوار پرداخت می شود به گونهای که برای خانوارهای تکنفره ۵۵ هزار تومان، دو نفره ۱۰۳ هزار تومان، سه نفره ۱۳۸ هزار تومان، چهارنفره ۱۷۲ هزار تومان و پنج نفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان واریز انجام میشود.
به گفته مهدی قمصریان سخنگوی سازمان برنامه و بودجه قرار بوده است در این مرحله ۷۵۷ هزار و ۳۲۴ خانوار دیگر که درخواست بررسی مجدد آنها از سوی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی تایید شده، یارانه معیشتی مرحله اول و دوم و سوم را همزمان دریافت کنند که بدین ترتیب مجموع خانوارهای دریافت کننده حمایت معیشتی به ۱۸میلیون و ۹۹۷ هزار و ۹۶ خانوار می رسد.
به گفته وی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنان در حال ارزیابی سایر درخواستها بوده و امکان تایید تعداد بیشتری از این خانوارها در ماههای آتی وجود دارد و در هر مرحله که خانوارها از سوی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی مورد تایید قرار بگیرند یارانه معیشتی از مرحله نخست برای آنها محاسبه و واریز خواهد شد.
هلدینگ خلیجفارس و معاونت فناوری رئیسجمهوری تفاهمنامه همکاری امضا میکنند
شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس و معاونت علمی و فناوری رئیسجمهوری، تفاهمنامه همکاری امضا خواهند کرد. جواد گلی گفت: این تفاهمنامه در زمینه همکاری بین صنعت پتروشیمی و شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها برای تقویت و حمایت از ساخت داخل است که یکی از مفاد این آن برگزاری رویداد حمایت از ساخت داخل و گردهمایی شرکتهای دانشبنیان با شرکتهای تابع هلدینگ خلیجفارس در یک اقدام نمایشگاهی است.
وی افزود: معاونت علمی و فناوری رئیسجمهوری در شکلگیری این همکاری به هلدینگ خلیجفارس کمک کرد تا از این طریق جوانان و نیروهای مستعد فعال در داخل کشور، در حوزه استارتآپها و دانشبنیانها شناخته شده و همچنین بتوانند وارد عرصه تولید و کار شوند.
مدیر روابط عمومی و امور بینالملل شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس ادامه داد: ما در هلدینگ خلیجفارس برای این همکاری اعلام آمادگی کردیم شرکتهای دانشبنیان و استارتآپهای مرتبط و مورد تایید معاونت علمی و فناوری در نمایشگاه پتروشیمی کیش حضور داشته باشند و شرکتهای هلدینگ خلیجفارس نیز با حضور در این رویداد در زمینه تجهیزات ساخت داخل، تامین قطعات، تعمیرات، مهندسی، مشاوره و... با این شرکتها گفتوگو کنند.
گلی در زمینه اعلام نیاز همکاری این شرکتها گفت: مجموعه شرکتهای هلدینگ خلیجفارس سعی میکنند افزون بر مذاکره با شرکتهای داخلی در حوزه خدمات فنی مهندسی و صنعتی، در زمینه خدمات غیرصنعتی مانند خدمات تغذیه، پروازی، اسکان، اقامت و گردشگری ساختوساز، عمران و... نیز در این نمایشگاه گفتوگو کنند، بهویژه برای شرکتهایی که در مناطق صنعتی فعال هستند و بومی مناطق همجوار محسوب میشوند.
وی رویکرد برگزاری نمایشگاه حمایت از ساخت داخل با تمرکز بر هلدینگ خلیجفارس در جزیره کیش را نقطه عطفی برای استفاده از توان تولیدکنندگان و سازندگان داخلی در فضای نمایشگاهی مشترک عنوان کرد و افزود: سازندگان داخلی در فضای نمایشگاهی مشترک میتوانند در زمینه نیازمندیهای تجهیزات، تامین قطعات، مدیریت دانش، تعمیرات، بومیسازی، مشاوره و مهندسی معکوس و... مذاکره کنند و سرانجام به انعقاد قراردادهای همکاری بینجامد.
کتاب روش اجرایی مانورهای عملیاتی حراست صنعت نفت منتشر شد
با توجه به جایگاه صنعت نفت در اقتصاد کشور و محاسبات منطقهای و بینالمللی، روزآمدشدن ماموریتهای حراست مطابق با الگوهای استاندارد جهانی در صنعت نفت در دستور کار قرار گرفته است و بر این اساس کتاب «روش اجرایی مانورهای عملیاتی حراست صنعت نفت» به همت معاونت عملیات سازمان حراست وزارت نفت تالیف و منتشر شد.
مرتضی فولادی، معاون عملیات سازمان حراست وزارت نفت گفت: این کتاب در هفت فصل از سوی معاونت عملیات سازمان به نگارش درآمده و تلاش شده است بهصورت گام به گام فرآیند مانورهای عملیاتی حراست صنعت نفت در حوزههای نفت، گاز، پالایش و پخش و صنایع پتروشیمی به همکاران واحدهای عملیاتی آموزش داده شود به گونهای که این عزیزان به درک صحیحی از شناخت و ارزیابی مخاطرات و چگونگی تجزیه و تحلیل عملکرد خود در انجام تمرینات دست یابند.
استقرار ماهوارهبر سیمرغ در سایت برای پرتاپ ماهواره ظفر به فضا
محمد جواد آذری جهرمی در حساب توییتری خود با انتشار تصویری از استقرار «ماهوارهبر سیمرغ» در سایت از زحمات امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و همکاران وی در این وزارتخانه تشکر کرد و نوشت: این هم از سیمرغ ایرانی، که در سایت مستقر شد. بیش از ۸۰تن وزنشه، ظفر رو تا ۵۳۰کیلومتری زمین خواهد برد.
وزیر ارتباطات اضافه کرد: از لحظه شروع تا پایان عملیاتش، ۸دقیقه طول میکشه، ۸دقیقهی نفسگیری که امیدوارم در پایانش به مدد حضرت زهرا (س) بتونیم تصاویر ارسالی ظفر رو دریافت کنیم. امیرحاتمی وهمکاران، خدا قوت.
ماهواره مخابراتی ظفر که ۱۱۳ کیلوگرم وزن دارد و عمر عملکردی آن در مدار حداقل ۱.۵ سال است به گفته وزیر ارتباطات تا قبل از دهه فجر امسال به فضا ارسال خواهد شد. این ماهواره هفته گذشته از سوی دانشگاه علم و صنعت ایران تحویل سازمان فضایی شد و این سازمان نیز آن را برای طی فرایند ارسال به فضا به پایگاه فضایی منتقل کرد. بر این اساس تصمیمگیری برای زمان تزریق این ماهواره در مدار بر عهده وزارت دفاع و گروه پرتابگر است.
از کاربردهای ماهواره ظفر میتوان به تهیه نقشه کاربری اراضی، تهیه نقشه پایه، تهیه نقشه پایش توسعه شهری، تهیه نقشه مرز پهنههای کشاورزی، تهیه نقشه پایش تغییرات در عرصههای طبیعی و جنگلی، تهیه نقشه پهنهبندی و پایش تغییرات دریاچههای دائمی و فصلی، شناسایی مناطق تخریبشده بعد از بحران در نواحی شهری، به روزرسانی نقشههای ساختاری (شناسایی گسلها و چینها) اشاره کرد.
۲ میلیون یورو هزینه و ١٠ میلیون یورو ارزش تصویربرداری ماهواره ظفر
پس از آنکه صبح امروز (چهارشنبه ۹ بهمن) محمد جواد جهرمی، وزیر ارتباطات در توییتی از استقرار ماهوارهبر سیمرغ در سایت خبر داد، کاربران از وی در خصوص هزینه ساخت ماهوارههای ظفر پرسیدند که او در پاسخ گفت: هزینه ساخت دو ماهواره ظفر ۱و۲ کمتر از ۲ میلیون یورو شده است. عمر متوسط قرار گرفتن آن در مدار ۲ سال و نیم است و ارزش تصاویر ارسالی آن، بیش از ۱۰ میلیون یورو محاسبه شده است.
وی افزود: یعنی اگر تصاویر ماهوارهای را نیاز داشته باشیم و بخواهیم بخریم و به ما بدهند و تحریم را بهانه نکنند، باید ١٠ میلیون یورو پرداخت کنیم.
بنابراین گزارش، ماهواره ظفر که مدتی قبل از دانشگاه علم و صنعت به سازمان فضایی تحویل داده شد تا مقدمات حضورش در مدار فراهم شود، توسط ماهواره بر سیمرغ پرتاب خواهد شد.
این ماهواره با مامویتهای متعدد در مدار قرار خواهد گرفت. از کاربردهای ماهواره ظفر میتوان به تهیه نقشه کاربری اراضی، تهیه نقشه پایه، تهیه نقشه پایش توسعه شهری، تهیه نقشه مرز پهنههای کشاورزی، تهیه نقشه پایش تغییرات در عرصههای طبیعی و جنگلی، تهیه نقشه پهنهبندی و پایش تغییرات دریاچههای دائمی و فصلی، شناسایی مناطق تخریبشده بعد از بحران در نواحی شهری، به روزرسانی نقشههای ساختاری (شناسایی گسلها و چینها) اشاره کرد.
رشد ۴ درصدی تولید یخچال و فریزر در کشور
براساس آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت از ابتدای امسال تا پایان آذر بیش از ۸۴۸ هزار دستگاه یخچال و فریزر در کشور تولید شد که نشان دهنده رشد ۴ درصدی تولید این محصول در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته است. در این مدت همچنین با ۲۴ درصد رشد بیش از ۴۸۱ هزار ماشین لباسشویی تولید شد.
بنابراین گزارش، از ابتدای امسال تا پایان آذرحدود ۶۳۸ هزار دستگاه کولر آبی تولید شد که نشان دهنده رشد ۲۲ درصدی این محصول در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته است.
این گزارش می افزاید: براساس اجرای طرح شناسه کالا، خریداران لوازمخانگی از ۱۶ بهمن ماه با دریافت این شناسه از فروشندگان و اطمینان از اصالت کالا نسبت به خرید اقدام کنند./
نظر شما