به گزارش خبرگزاری شبستان، حسین امیرعبداللهیان در دیدار تادامیچی یاماموتو نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور افغانستان گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از هر مکانیزمی با محوریت دولت مرکزی افغانستان و مشارکت همه طرفهای درگیر و نقش سازمان ملل برای ایجاد صلح در این کشور، حمایت میکند.
مدیرکل بین الملل مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم برقراری هر چه سریعتر صلح در افغانستان، اظهار کرد: تشکیل دولت جدید براساس انتخابات، ضرورتی اساسی برای حفظ ثبات و امنیت در افغانستان است.
او تصریح کرد: خطراتی ایجاد صلح در افغانستان و منطقه را تهدید میکند. تلاش برای بی دولت سازی کشورهای منطقه، تشکیل دولتهای ضعیف، نقشه جدید تجزیه کشورها و استفاده ابزاری از تروریسم از جمله خطراتی است که صلح و امنیت پایدار را تهدید میکند.
عبداللهیان در ادامه ضمن تقدیر از تلاشهای سازمان ملل برای تحقق صلح گفت: ما به آمریکا هیچ اعتمادی نداریم و رفتار آنها در مذاکرات موسوم به صلح را توام با حسن نیت نمیدانیم.
مدیرکل بین الملل مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آمریکا رفتار سازندهای در منطقه و از جمله افغانستان ندارد، تصریح کرد: ما معتقدیم تا وقتی دولت افغانستان مرکز اصلی مذاکره با همه طرفها نباشد، نتیجه دلخواه حاصل نخواهد شد.
عبداللهیان خاطرنشان کرد: توجه به چند نکته مهم به برقراری صلح در کشور افغانستان کمک خواهد کرد از جمله، تمرکز بر قانون اساسی موجود، تلاش برای حفظ ساختار کنونی و تلاش واقعی برای ایجاد یک دولت مستقل و قوی در این کشور که همه اینها با تلاش سازمان ملل و کشورهای منطقه با محوریت دولت افغانستان و مشارکت مردم افغانستان دست یافتنی خواهد بود.
وی تصریح کرد: امروز داعش در حال خیمه زدن در افغانستان است. آمریکا در سطح سیاسی سکوت توام با رضایت در قبال این پدیده دارد و در سطح امنیتی و نظامی از داعش در افغانستان حمایت میکند، همانگونه که در عراق و سوریه رفتار کرد.
مدیرکل بین الملل مجلس شورای اسلامی گفت: اقدام آمریکا در ترور سپهبد سلیمانی مصداق بارز تروریسم دولتی آمریکاست. کاخ سفید سنگ بنای بدی را گذاشت که دامان خودش را هم گرفته است.
در ادامه این دیدار تادامیچی یاماماتو، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در افغانستان اظهار داشت: مذاکرات خوبی درخصوص برقراری صلح در افغانستان انجام گرفته است، ولی اکنون به سختترین مرحله این فرایند رسیدهایم که امیدواریم با تلاش جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورهای دخیل در این موضوع بتوانیم دستاورد خوبی داشته باشیم.
او افزود: مذاکرات ادامه دارد، ولی تا دستیابی به توافق کامل راه زیادی در پیش است.
نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در افغانستان، گفت: ما نمیتوانیم آینده را صددرصد تضمین کنیم، ولی سعی داریم تا کشورها و بازیگران اصلی این حوزه را وارد مکانیزم صلح نماییم تا بتوانیم هرچه پویاتر در راستای دستیابی به امنیت پایدار در افغانستان قدم برداریم.
یوماماتو با تاکید بر اینکه، این مردم افغانستان هستند که باید سرنوشت خودشان را تعیین کنند، اظهار داشت: تلاش سازمان ملل متمرکز بر این است که فضایی در کشور برقرار شود تا مردم افغانستان، خود در زمینه سیاسی، تشکیل دولت و شکوفایی اقتصادی مشارکت مستقیم داشته باشند و همه ما به عنوان اعضای دخیل در این موضوع باید در رسیدن به این هدف همگام باشیم.
نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در افغانستان از حمایتهای جمهوری اسلامی ایران از مردم و دولت افغانستان در زمان جنگ در آن کشور و از نقش مثبت کشورمان در کمک به حل مشکلات افغانستان قدردانی کرد./
نظر شما