به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، استاد اخلاق حوزه علمیه قم، در مراسم سوگواره محرم مسجد تاریخی چرنداب تبریز به تبیین تبعات نهصت عاشورا در ارکان جامعه اسلامی وعلل عدم محدودیت این نهصت در روز و ایام خاص پرداخت.
حجتالاسلام و المسلمین داود اعدادی با بیان اینکه در سال های پس ار نهضت حسینی جهان اسلام همواره با یک انقلاب و جوشش مستمر همراه بوده است، گفت: اهمیت این موضوع به حدی است که سبب تغذیه عقیدتی و معنوی جامعه اسلامی شده و قیام حضرت مهدی (عج) بواسطه تاثیر مثبت نهصت حسینی به تاخیر افتاده است.
اعدادی تصریح کرد: البته این بدان معنا است که اگر قیام امام حسین اتفاق نمی افتاد حضرت حجت زحمات بسیار طاقت فرسایی را متحمل می شدند و صلح جهانی و جهان مورد انتظار مظلومان در شرایطی بسیار بغرنج اتفاق می افتاد.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم افزود: قیام حسینی محدود به روز و مکان جغرافیایی خاصی نبود و بنابراین شیعیان و دوستداران اهل بیت همواره موظف به پاسداشت این حرکت خونین وعمل به سیره حسینی در تمامی ارکان زندگی و موقعیت های جغرافیایی هستند.
اعدادی با اشاره به قول مشهور در مورد عاشورا، گفت: کل یوم عاشورا یک مصداق عینی در جهان تشیع است و کل ارض کربلا نشانگر گستره بی نهایت این نهضت در تمام هستی است.
وی تاکید کرد: وظیفه تشیع زنده نگه داشتن شور عاشورا در تمامی حالات و مکان ها است شوری مثبت و سازنده که موجب خیزش جهان به سوی معنویت و حق می شود.
حجت الاسلام محمد خسروشاهی، از خطبای تبریز و استادحوزه نیز در این مراسم افزود: اگر بتوانیم این شور معنوی را در تمامی حالات زندگی حفظ کنیم نسبت به ظهور حضرت حجت نیز زمینه سازی کرده ایم چرا که قیام مهدوی در راستای قیام حسینی است.
وی گفت: متاسفانه با تمام شده دهه محرم عزاداری ها و جلسات مذهبی کاهش بسیار زیادی می یابد در حالی که نهضت خونین کربلا و مصیبت اهل بیت در بعد از عاشورا نمود بیشتری یافته است.
وی با بیان اینکه جهان اسلام پس از قیام حسینی تحولات بسیاری پیدا کرد، تاکید کرد: عزاداران حسینی نیز پس از این ایام باید خود را متحول کنند و در غیر این صورت حضرت ابا عبدلله نیازی به اشک های بی تاثیر ندارد، بلکه آرامان آن امام بزرگ تحول در امت پیامبر بود که باید بدان عامل باشیم.
پایان پیام/
نظر شما