به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «فرهاد ابول نژادیان» ظهر امروز (یکشنبه 13 دی) در نشست خبری هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ضمن تبریک دهه فجر و چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: در سال 57 شرایط بهداشت و درمان کشور به نحوی بود که ما در تامین پزشک عمومی و دندانپزشک با مشکلات و معضلات زیادی مواجه بودیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: در آن سال ها و تا سال های اولیه انقلاب پزشکان پاکستانی و هندی در کشور ما طبابت می کردند ولی با پیروزی انقلاب و تلاش ها و مجاهدت های اعضای هیئت علمی دانشگاه ها امروزه نه تنها در حوزه پزشکی مستقل هستیم بلکه در دانشگاه ها شهرها، استان ها و حتی روستاهای کشور، تیم های سلامت و پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص فعالیت می کنند.
وی با اشاره به اینکه امروزه وضعیت بهداشت و درمان ما در یک شرایط باثبات و پایداری است اضافه کرد: در مساله کرونا ویروس، نظام سلامت چین با دشواری های زیادی مواجه شده اما نظام بهداشت و درمان ما در پدیده آنفولانزا و سارس که در سال 2012 رخ داد توانست با سربلندی بیرون بیاید.
ابول نژادیان ادامه داد: در سال 2012 که 85 حاجی به مکه مشرف شده بودند با وجود شیوع بیماری در عربستان توانستیم با اقداماتی همچون قرنطینه و پیگیری همکاران ما در نظام سلامت از شیوع بیماری در کشور جلوگیری کنیم.
وی با بیان اینکه در سیل فروردین امسال نیز خوشبختانه با مدد و تلاش همکاران ما هیچ بیماری اپیدمی اتفاق نیفتاد تصریح کرد: آنفولانزایی نیز که 2 ماه پیش در استان و کشور شایع شده با اقدامات نظام سلامت به خوبی کنترل شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز عنوان کرد: در کشور بیماری های عفونی که حدود 25 درصد علل مرگ و میر را تشکیل می دهند تا حدود زیادی در کشور مهار شده اما آن چیزی که گریبان نظام سلامت را گرفته بحث بیماری های غیرواگیر است که باید نسبت به کنترل آنها اقدام کنیم.
وی اذعان داشت: چهار بیماری غیرواگیر در کشور وجود دارد که یکی از آنها که 50 درصد مرگ و میرها را به خود اختصاص داده بیماری های قلبی و عروقی است که با ترویج روش های خودمراقبتی می توان از بروز آن جلوگیری کرد.
ابول نژادیان سرطان، بیماری های تنفسی و دیابت را از دیگر بیماری های شایع غیرواگیر در کشور دانست که رو به افزایش هستند و ابراز کرد: اولویت اول نظام سلامت، کنترل بیماری های غیرواگیر است که در این زمینه اقداماتی در حال انجام است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر در دانشگاه علوم پزشکی اهواز حدود هشت هزار و 800 دانشجو در حال تحصیل هستند که از این تعداد حدود 2 هزار نفر در مقطه تحصیلا تکمیلی تحصیل می کنند؛ همچنین 700 عضو هیئت هلمی دایم که امیدواریم بتوانیم در سال های آتی شرایط را به نحوی گسترش دهیم که به یک هزار عضو افزایش پیدا کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: در حوزه غذا و دارو استان ما یکی از مبادی ورود کالاهای اساسی به کشور از جمله کنجاله، گندم، برنج و ذرت است که همکاران در این حوزه مشغول کار هستند و گزارشات لازم را ارائه می دهند.
وی بیان کرد: با اقداماتی که در حوزه سلامت انجام شده امید به زندگی در میان مردم حدود 20 سال افزایش یافته به طوری که بعد از انقلاب در سال 57 امید به زندگی حدود 52 سال بود و امروز امید به زندگی در میان زنان 76 سال و در میان مردان 72 سال است.
ابول نژادیان با اشاره به اینکه در درمان ناباروری و تولید محصولات دارویی جزء 10 کشور اول دنیا هستیم ادامه داد: ما حدود 97 درصد داروهای مورد نیاز را در کشور تامین و سه درصد را از خارج از کشور وارد می کنیم که امیدواریم در سال های آتی بتوانیم این وضعیت را ارتقا دهیم.
وی با بیان اینکه در بحث پیوند و درمن و عمل های جراحی پیشرفته ارتوپدی جزء چهار کشور اول دنیا هستیم یاد آور شد: همه این ها با تلاش همکاران ما در دانشگاه های علوم پزشکی و تمهیدات و شرایطی که ایجاد کرده اند، میسر شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی خوزستان در بخش دیگری از سخنان خود به ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: پیش از این کرونا ویروس ها در سال های 2002 و 2012 وجود داشتند که در بسیاری از کشورها گسترش پیدا کرد و مرگ و میرهایی زیادی را به همراه داشت.
وی با اشاره اینکه کرونا ویروس جدید در واقع از حیوان به انسان منتقل شده ولی قدرت انتقال آن از انسان به انسان زیاد است و اکثریت مبتلایان در چین به این بیماری مبتلا شدند اظهار داشت: ما رد مواجهه با یک چنین شرایطی ابتدا به مراکز درمانی اعلام هشدار و آماده باش می کنیم.
ابول نژادیان خاطر نشان کرد: در این راستا مرزهای هوایی، زمینی و دریایی کنترل شد و سپس به سراغ چینی های مستقر در خوزستان و کسانی که بیشتر از 12 تا 14 روز بود که از چین برگشته بودند رفتیم و علائم بالینی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت و در حال حاضر آمادگی کامل جهت مقابل با این ویروس داریم.
وی به راه های پیشگیری از این بیماری اشاره کرد و افزود: راه انتقال این بیماری از طریق قطرات تنفسی و ترشحات دهانی است و از فرد به فرد منتقل می شود و راه پیشگیری از آن پرهیز از روبوسی و دست دادن، شستن دست ها با آب و صابون است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز تصریح کرد: مهمترین موضوع حفظ سلامت مردم است و از رسانه ها می خواهیم که با اطلاع رسانی درست جامعه را از روش های پیشگیری و مراقبتی آگاه سازند و به شایعاتی که در فضای مجازی منتشر می شود توجه نکنند.
نظر شما