معیارهای داوری نخستین جشنواره کتاب‌های نفیس ارزیابی شد

اولین جلسه ارزیابی و نقد معیارهای نخستین دوره جشنواره کتاب‌های نفیس و هنری با حضور کارشناسان و و متخصصان حوزه‌های مختلف تولید و انتشار کتاب‌های نفیس و برگزارکنندگان این جشنواره در موزه ملی ملک برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در این جلسه معیارهای داوری نخستین جشنواره کتاب نفیس با هدف تدوین معیارهای دومین دوره جشنواره، مورد نقد و ارزیابی قرار گرفت.


مجید فدائیان، استاد هنرهای سنتی ایران، ساعد مشکی، طراح و گرافیست، رضا یساولی مدیر انتشارات یساولی، سید مجتبی حسینی مدیر عامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، امید محکمی مدیر تولید و طراح، محمد حسین رحیمی یگانه مدرس دانشگاه و متخصص چاپ، غلامرضا جمشیدی لیتوگراف، علیرضا کریمی پژوهشگر هنر، پیام خسروی نژاد مدیرعامل موسسه فرانگر پارس، ضمن نشست با محمود اسماعیلی دبیر دومین جشنواره بین المللی کتاب‌های نفیس و هنری، نظراتشان را درباره معیارهای داوری این جشنواره ارائه کردند و به تبادل نظر پرداختند.


اسماعیلی دبیر جشنواره به اهداف و برنامههای این جشنواره اشاره کرد و گفت: جشنواره کتاب نفیس، کتابی را حائظ عنوان نفاست می‌داند که هم به لحاظ محتوایی نفیس باشد و هم به لحاظ کیفی از زیبایی و ماندگاری برخوردار باشد. از این رو در صدد هستیم با توجه به این هدف معیارهای داوری دومین جشنواره را دقیق‌تر تدوین کنیم و به شاخصی دست پیدا کنیم که دقیق و شفاف باشد.


حسینی مدیرعامل موزه ملک درباره معیارهای نفاست کتاب گفت: گران بودن یک کتاب به معنی نفیس بودن آن نیست. باید تلاش کنیم کتاب‌هایی که هم فرم و هم محتوای آنها از نفاست کافی برخوردار است به عنوان کتاب نفیس شناخته و معرفی شود.


ساعد مشکی ضمن تاکید بر تفاوت کتاب‌ لوکس و کتاب‌ نفیس گفت: در داوری و انتخاب کتاب‌های نفیس باید به فضای محتوایی کتاب هم توجه داشت. اگر فرم و ساختار یک کتاب متناسب با محتوای آن باشد، می‌توان گفت آن کتاب نفیس است.
این هنرمند طراح معتقد است در کنار داوران این جشنواره باید یک ویراستار هم حضور داشته باشد تا نفاست محتوای کتاب هم در کنار نفاست ظاهری آن مد نظر داوران قرار بگیرد.


آقای رحیمی یگانه ضمن تاکید بر هماهنگی فرم و محتوا در آثار نفیس به این نکته اشاره کرد که جشنواره کتاب نفیس با جشنواره‌ای مانند جشن کتاب سال متفاوت است و قرار نیست کتاب‌هایی را مد نظر داشته باشد که به لحاظ محتوایی از جایگاه خاصی برخوردارند بلکه هماهنگی بین محتوا و فرم یک کتاب نفیس باید مد نظر داوران جشنواره کتاب نفیس قرار بگیرد.


آقای رضا یساولی نیز ضمن تاکید همه نکات مطرح شده در این نشست به مشکلات و چالش‌هایی اشاره کرد که ناشر را برای ارائه کتاب نفیس با مشکل روبرو می‌کند. مشکلاتی مانند تهیه کاغذ خوب، صحافی با دوام، عرضه و فروش کتاب‌های نفیس و ...


کارگروه تدوین معیارهای داوری دومین جشنواره کتاب‌های نفیس و هنری پیش از برگزاری این جشنواره چند نشست دیگر هم برگزار خواهد کرد تا این جشنواره به اهداف و برنامه‌هایش نزدیکتر شود.


دومین جشنواره بین المللی کتاب‌های نفیس و هنری با همکاری معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسط موسسه فرهنگی هنری فرانگر پارس از 25 تا 30 بهمن ماه برگزار می‌شود.


 

پایان پیام/

کد خبر 88960

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha