شاخص‌های انتخاب داوران مسابقات بین‌المللی قرآن، اعلام شد

دولتی، ضمن تشریح شاخص‌های تعیین اعضای هیئت داوران،‌ از کاهش تعداد اعضا نسبت به سال قبل و همچنین برابر شدن تعداد داوران ایرانی و خارجی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان: «کریم دولتی»  در گفت‌وگویی در مورد شاخص‌های تعیین داوران و آخرین وضعیت هیئت داوران این دوره از مسابقات،‌ گفت: برای انتخاب اعضای هیئت داوران از میان اساتید ایرانی هنوز تصمیم‌گیری نشده است و بنابر این شاخصی برای این موضوع نمی‌توان بیان کرد. ممکن است در ذهن هر کدام از اعضای کمیته فنی شاخص‌هایی وجود داشته باشد، اما با توجه به اینکه هنوز بحثی در مورد آن صورت نگرفته، لذا با شاخص‌ها مد نظر آنها آشنایی ندارم.

 

شاخص‌های تعیین داوران

سخنگوی ستاد برگزاری سی‌وهفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم، در ادامه و در پاسخ به این سوال که شاخص‌ مشخصی برای این کار تعریف شده است یا خیر؟ افزود: یک سری شاخص‌های کلی مصوب وجود دارد، در کنار آن یک سری شاخص‌ها نیز حسب آن دوره و اقتضائاتی که آن دوره دارد، در نظر گرفته می‌شود. من به مواردی اشاره کرده‌ام که برای امسال در نظر گرفته شده است، ‌به این مفهوم که برای امسال فعلاً نمی‌توانم شاخصی را بیان کنم.

 

دولتی با اشاره به برخی شاخص‌های تدوین شده که هر سال در انتخاب هیئت داوران ثابت است اظهار کرد: به عنوان مثال در بحث انتخاب داوران ایرانی مسابقات بین‌المللی قرآن کشورمان، شاخص‌هایی همچون داشتن شرایط سنی بالای ۴۰ سال، سابقه پنج دوره داوری در مسابقات کشوری، تخصصی که در رشته‌ای که دارند و بسیاری موارد دیگر وجود دارد که طبق معمول در انتخاب هیئت داوران مد نظر قرار می‌گیرد. اما به طور خاص اینکه امسال چه شاخص‌هایی را مد نظر بگیریم هنوز بررسی نشده است و امیدواریم از چند روز آینده کار بررسی شاخص‌های موردی امسال نیز آغاز شود.

 

رئیس بنیاد مسابقات قرآن ایران در بخش دیگری از این گفت‌وگو با بیان اینکه شاخص‌های موردی هر سال می‌تواند نسبت به سال قبل تغییر کند، اظهار کرد: به عنوان مثال در انتخاب داوران گاهی اولویت این بوده است که فردی دو دوره پشت سر هم داوری نکند، اما گاهی این موضوع به خاطر برخی مشکلات اجرایی یا مشکلات دیگر دچار نقض شود، بنابر این شاخص‌ها نیز ممکن است، تغییر کند.

 

دو وجهی بودن شاخص‌های تعیین تیم داوری

وی اظهار کرد: از جمله شاخص‌هایی که حداقل در چند دوره اخیر ثابت بوده است، بحث بالای ۴۰ سال سن داشتن، داوری در سه تا پنج دوره مسابقات سراسری قرآن و یک سری توانمندی‌های تخصصی و حوزه فنی آن رشته بوده است که طی این سال‌ها معمولاً لحاظ شده است. یک سری موارد نیز هم معمولاً در نظر گرفته می‌شده و علی‌القاعده امسال نیز باید مدنظر قرار گیرد. به عنوان مثال حتی‌الامکان تلاش خواهیم کرد، داور تکراری نسبت به سال قبل نداشته باشیم،‌ این اولویت ماست اما اگر در یک رشته خاص به دلیل این اولویت میسر نشود، به صورت استثناء مجبور هستیم این شاخص را برای آن موضوع نادیده بگیریم.

 

رئیس بنیاد مسابقات قرآن ایران در مورد نهایی شدن تیم داوری این دوره از مسابقات نیز تصریح کرد: تعداد زیادی از داوران خارجی تعیین شده است، اما تا با کشورهای این افراد مکاتبه نشود و به طور رسمی نامه موافقت مکتوب دریافت نشود، نمی‌توان حساب صددرصدی باز کرد؛ چرا که ممکن است به هر دلیلی نهایی شود. نامه‌های برخی از این داوران ارسال شده و برخی هم در آستانه ارسال است و تا اواخر بهمن‌ یا اوایل اسفندماه ترکیب هیئت داوران نهایی می‌شود.

 

برابر شدن تعداد داوران ایرانی و خارجی

دولتی همچنین در مورد ترکیب خارجی و ایرانی بودن داوران نیز بیان کرد: امسال ترکیب داوری تقریباً برابر خواهد بود یعنی هر تعداد داور ایرانی باشد تقریباً همان تعداد داور خارجی نیز خواهد بود. ضمن اینکه تعداد داوران نسبت به سال قبل کمتر خواهد بود.

 

وی در مورد دلایل کاهش تیم داوری نیز اظهار کرد: گاهی تعدد داور نه تنها به دقت در داوری کمک نمی‌کند، بلکه گاهی با افزایش اختلاف سلیقه حتی برای خود داوران نیز نوعی مشکل در تصمیم‌گیری ایجاد خواهد کرد.

 

سخنگوی ستاد برگزاری سی‌وهفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن، همچنین به مشترک بودن داوران مسابقات قرآن بزرگسالان و طلاب در این دوره اشاره و اظهار کرد: با توجه به اینکه مسابقات طلاب و بزرگسالان به صورت متمرکز در مشهد برگزار می‌شود، لذا تیم داوری طلاب و آقایان مشترک خواهد بود. جدا بودن تیم داوری در سال‌های قبل به خاطر مجزا بودن مکان برگزاری مسابقات بوده است.

 

تأکید بر تکراری نبودن داوران

دولتی با تأکید بر اینکه در رشته تفسیر در بخش طلاب، داوری‌ها به صورت مجزا از دیگر بخش‌ها، خواهد بود، بیان کرد: در مورد داوران خارجی نیز باید این نکته را اضافه کنم که بنا شده است تا ترجیحاً از کشورهای متنوع داور حضور داشته باشد. یعنی به گونه‌ای نباشد که تنها از سه یا چهار کشور داور دعوت شود، مگر اینکه باز هم استثنایی پیش بیاید. البته ترجیحاً داوران نسبت به سال قبل تکراری نباشد.

 

 

 

منبع: خبرگزاری ایکنا

کد خبر 889816

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha