خانواده هایی که اهل توجه به یکدیگر هستند احساس خوشبختی بالایی دارند

ناظری رشد، نفوذ کلام، درک، انرژی، گذشت، شوق، صداقت، خلاقیت، مهرورزی و حل مشکلات را از شاخصه های خانواده خوشبخت معرفی و گفت: خانواده هایی که اهل توجه به یکدیگر هستند احساس خوشبختی بالایی دارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «رضا ناظری» عصر (۱۵ بهمن) در کارگاه آشیانه ویژه یازدهمین کاروان زوج های دانشجو به تبیین چرایی سردی روابط همسران بعد از ازدواج پرداخت و گفت: شروع فرآیند سردی روابط زن و شوهر در واقع از کلام منفی و اشتباه است چرا که کلام، احساس، هیجان، افکار و رفتار ما را می سازد.

 

این روانشناس امور خانواده با بیان اینکه عشق این است که اول همسر و بعد خود را ببینیم، تصریح کرد: همسران عاشق تفاهم خوبی نیز دارند؛ حرف "ت" در واژه تفاهم، به معنای تعلق، حرف "ف" به معنای فهمیدن فرصت های فراموش شده، "الف" به معنای ارج نهادن به ارزش های متقابل، "ه" به منزله همدلی و همفکری و "م" به منزله مهر و محبت در حل مشکلات است. 

 

ناظری با تاکید بر اینکه هرگز نباید با قوانین دوران تجرد وارد زندگی متاهلی شد، افزود: طی تحقیق گسترده ای که گاتمن برای سنجش عامل خوشبختی خانوادگی انجام داده است، مشخص شد خانواده هایی که اهل توجه به یکدیگر هستند، احساس خوشبختی بالایی دارند.

 

وی تاکید کرد: خانواده خوشبخت برای داشتن حس خوب و احساس خوشبختی نیاز به بهره مندی مالی و برخورداری ندارد بنابراین نباید کمبود توجه و عدم خوشبختی را به مشکلات مختلف از جمله مالی ربط داد.

 

این روانشناس امور خانواده از دست دادن امید، مشکلات مالی، روابط غلط با والدین، محدود کردن یکدیگر، عدم گفتگوی مناسب، نداشتن جذابیت ظاهری، نداشتن هیجان، مشکلات جنسی، نداشتن هدف و کنترل کردن یکدیگر را از نشانه های خانواده سرد و بی توجه برشمرد.

 

ناظری با اشاره به اینکه در گفتگو هر دو باید صحبت کنید و میان صحبت هم نپرید؛ مهم صحبت کردن زن و شنیدن توسط مرد است لذا اگر در گفتگو مشکلاتتان حل نشود نیز اهمتی ندارد، گفت:مدیریت روابط خانواده شما با همسرتان، دست آقایان است و سعی کنید به گونه ای رفتار کنید که نه ناگفتنی ها و موارد حساسیت زا منتقل شود و نه اینکه قطع رابطه باشد.

 

وی رشد، نفوذ کلام، درک، انرژی، گذشت، شوق، صداقت، خلاقیت، مهرورزی و حل مشکلات را از شاخصه های خانواده خوشبخت معرفی و خطاب به زوجین تصریح کرد: عاشق هم باشید و عاشقانه زندگی کنید، در زندگی عاشقانه حتی خلاقیت ها برای حل مشکلات و جبران کاستی ها بالاتر می رود.

 

این روانشناس امور خانواده یادآور شد: کسانی که در لحظه زندگی می کنند برنده هستند؛ حتی سلول های بدن هم به مرور تغییر کرده و جدید می شوند بنابراین نباید در گذشته بمانیم و افکار منفی را مرور کنیم همچنان که از غذای مانده برای جسممان پرهیز می کنیم.

کد خبر 889933

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha