ثبت ۱۷۱ هزار متر حفر چاه در کارنامه یکساله ملی حفاری

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: این شرکت در یک سال گذشته موفق شده است عملیات حفاری ۱۲۰ حلقه چاه‌ نفت و گاز به متراژ بیش از ۱۷۱ هزار متر را به سرانجام برساند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از شرکت ملی حفاری ایران، سیدعبدالله موسوی در تشریح فعالیت‌های این شرکت در فاصله زمانی دهه فجر سال گذشته تا دهه فجر امسال گفت: تحقق عملیات حفاری ۱۲۰ حلقه چاه‌های نفت و گاز شامل ۳۳ حلقه توسعه‌ای، ۱۰ حلقه توصیفی، دو حلقه اکتشافی و ۷۵ حلقه تعمیری، حاصل تلاش مستمر و موثر کارکنان این شرکت در پاسخگویی به برنامه‌های صنعت نفت کشور در عرصه تولید بوده است.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با اشاره به پراکندگی مناطق عملیاتی شرکت، افزود: از مجموع چاه‌ها، ۹۰ حلقه در گستره شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، ۱۵ حلقه در شرکت نفت فلات قاره، پنج حلقه در شرکت نفت و گاز اروندان، چهار حلقه در شرکت مهندسی و توسعه نفت، دو حلقه در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، دو حلقه در مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، یک حلقه در شرکت نفت و گاز پارس و یک حلقه در گستره فعالیت شرکت سروک آذر حفاری و تکمیل شده است.

موسوی متراژ حفاری چاه‌ها در این مدت را ۱۷۱ هزار و ۳۲۹ متر عنوان کرد و افزود: این مقدار حفاری در نتیجه سعی و کوشش کارکنان بخش‌های عملیاتی، خدمات جانبی و پشتیبانی این شرکت و تعامل با شرکت‌های متقاضی انجام شد و در اختیار کارفرما قرار گرفت.

وی ادامه داد: در این مدت ۱۴۰ مورد عملیات جابه‌جایی دستگاه‌های حفاری که خود عملیاتی تخصصی است با به‌کارگیری افزون بر ۱۲۰ دستگاه خودرو تریلر و کشنده سنگین برای هر دکل در سطح محورهای مواصلاتی و جاده‌های دسترسی اختصاصی در استان‌های نفت‌خیز انجام شد که سرعت عمل توام با رعایت استانداردهای ایمنی و مقررات جاده‌ای نقش قابل توجهی در شتاب‌بخشی در عملیات حفاری ایفا می‌کند.

موسوی در زمینه ارائه خدمات یکپارچه حفاری در یک سال اخیر نیز توضیح داد: این بخش که مشتمل بر بیش از ۲۰ سرویس تخصصی با تعاریف خاص فنی است از طریق دو مدیریت خدمات ویژه و خدمات فنی حفاری به شرکت‌های متقاضی و پروژه‌های کلید در دست حفاری ارائه می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران اظهار کرد: در بخش خدمات ویژه از جمله نمودارگیری، چاه‌پیمایی و نمودارگیری از سیال حفاری در این مدت یک هزار و ۴۱۲ عملیات، حفاری به روش افقی و جهت‌دار ۲۰ هزار و ۷۴ متر و مغزه‌گیری ۵۳۳ متر با ایجاد ۵۶ حفره انجام شده است.

وی فعالیت‌های فنی مهندسی در بخش خدمات فنی حفاری را شامل اسیدکاری گسترده و ویژه، سیمانکاری، تزریق‌پذیری، لوله مغزی سیار، آزمایش چاه با ساق مته، آزمایش بهره‌دهی چاه، حفاری با هوا، حفاری فروتعادلی، لوله‌گذاری چاه و نصب آویزه برشمرد و شمار عملیات محقق‌شده را در مدت مورد نظر ۴ هزار و ۵۱۱ مورد عنوان کرد.

موسوی تعامل با مراکز علمی، پژوهشی و شرکت‌های دانش‌بنیان، حضور فعال در مناقصات مربوط به طرح توسعه ۲۸ مخزن با هدف حفظ و نگهداشت و افزایش تولید و اجرایی شدن عملیات توسعه دو مخزن نفتی گچساران و نفت‌شهر از سوی این شرکت را از دیگر دستاوردهای یک ساله این شرکت برشمرد.

وی همچنین از تعامل بیش از پیش و همکاری مستمر با سازندگان و تولیدکنندگان داخلی، توجه ویژه به آموزش‌های فنی و تخصصی و استانداردها و اچ‌اس‌یی، اهتمام بیش از پیش به مباحث انضباط اداری، مالی و عملیاتی، مسائل فرهنگی، ورزشی و رفاهی کارکنان و به موازات وظایف ذاتی، ادای مسئولیت‌های اجتماعی به‌ویژه در جریان بارندگی‌های سیل‌آسای اخیر را از جمله دیگر سرفصل‌های کاری شرکت ملی حفاری ایران در این مدت دانست و افق پیش روی شرکت را بسیار روشن و توام با موفقیت‌های روزافزون ارزیابی کرد.

موسوی با بیان اینکه شرکت ملی حفاری در ابتدا فعالیت خود را با ۶ دستگاه حفاری و بالغ بر ۴ هزار نفر نیروی انسانی آغاز کرد، افزود: افزایش شمار دستگاه‌های حفاری به بیش از  ۷۰ دستگاه حفاری خشکی و دریایی، ایجاد زمینه جذب و آموزش بالغ بر ۱۵ هزار نیروی انسانی، بومی‌سازی دانش فنی و ساخت بیش از ۲۰ هزار قطعه در صنعت حفاری در شرایطی که تا پیش از آن این صنعت در کشور صددرصد از سوی شرکت‌های خارجی مدیریت و کوچک‌ترین قطعه و تجهیز نیز از طریق شرکت‌های غربی تامین می‌شد، از دستاوردهای این مجموعه از صنعت نفت در چهار دهه گذشته است.

موسوی با قدردانی از خدمات کارکنان سختکوش شرکت ملی حفاری، اظهار کرد: با توفیقات به‌دست آمده در این سال‌ها این شرکت از دکل‌داری به عرصه پروژه‌محوری ورود کرده و با توجه به برخورداری از شاخص‌های تخصصی و معیارهای فنی و مهندسی در زمان حاضر توان اجرای پروژه‌های کلید در دست در قالب (EPDS) را دارد./

کد خبر 890391

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha