دومین روز جشنواره فیلم فجر خوزستان؛ از کاتی و ستاره تا دستگیری ریگی

خبرگزاری شبستان: دومین روز از برگزاری جشنواره فیلم فجر در خوزستان در فضایی متفاوت استقبال بیشتر مخاطبان فرهنگ و هنر را به همراه داشت.

خبرگزاری شبستان _ اهواز، معصومه صالحی: «کاتی و ستاره» به کارگردانی رضا مجلسی و تهیه‌کنندگی بیتا منصوری در سانس صبح و در بخش سیمرغ پروانه سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر میزبان کودکان و نوجوانان شد.

 

این فیلم اولین اثر رضا مجلسی در حوزه سینمای کودک است که موضوع آن مرتبط با فضای فانتزی در مورد موجوداتی است که از سیاره دیگری به زمین آمده‌اند و  ...

 

«کاتی و ستاره» که تا حدودی مورد اقبال تماشاگران اهوازی قرار گرفت، فیلم کودک با تکنیک زنده انیمیشن است که در سال ۹۶ تولید شده و فیلم منتخب جشنواره کودک و نوجوان اصفهان در سال ۱۳۹۶و برنده تندیس زرین جشنواره کلکته هند ۲۰۱۹ و منتخب جشنواره داکای بنگلادش ۲۰۱۹ شده است.

 

 

اکران فیلم های کودک و نوجوان در زمان نامناسب

«مریم صالحی» پس از تماشای این فیلم خواستار توجه بیشتر مسئولان فرهنگی خوزستان به حوزه کودک و نوجوان شده و می گوید: متاسفانه کارهای کمی در حوزه کودک و نوجوان انجام می شود به طور مثال ما در طول سال یک یا دو مورد تئاتر کودک و نوجوان و یا حتی فیلم سینمایی در اهواز داریم که این واقعا کم است.

 

او با اظهار رضایت از اختصاص بخشی از جشنواره به فیلم های کودک و نوجوان ادامه می دهد: انتقادی که به این بخش وارد است زمان اکران این فیلم ها است اگر فیلم ها مختص کودک و نوجوان است پس باید زمان اکران این فیلم ها با زمان مدرسه رفتن ما مشترک نباشد.

 

همچنین رضا مرادی از دیگران تماشاگران بخش سیمرغ پروانه می گوید: جالب است اکران فیلم کودک و نوجوان در ساعتی است که کودک و نوجوانان در مدارس مشغول درس هستند و روزهای پنج شنبه و جمعه که روز استراحت کودکان و نوجوانان است فیلمی برای اکران در نوبت صبح و در بخش کودک و نوجوان نیست.

 

انتقاد به زمان اکران ها تنها به کودکان و نوجوانان محدود نمی شود بلکه بسیاری از مخاطبان سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر در اهواز نیز نسبت به زمان اکران فیلم های بخش سیمرغ پروانه و زمان مشترک اکران فیلم ها در دو سینمای هلال و ساحل اهواز انتقاد دارند.

 

 

من می ترسم و صدای اعتراض

«من می ترسم» دومین فیلم اکران شده در دومین روز جشنواره فیلم فجر خوزستان در سینما هلال است که باز هم نتوانست نظر مخاطبان را جلب کنند به طوری که اکثر تماشاگران از روند فیلم و پایان نه چندان دلچسب آن گله داشتند.

 

«من می‌ترسم» چهارمین فیلم بهنام بهزادی پس از فیلم‌های «وارونگی»، «قاعده تصادف» و «تن‌ها دو بار زندگی می‌کنیم» است که بازیگران اصلی آن را النازشاکردوست، پوریا رحیمی‌سام، امیر جعفری، ستاره پسیانی، مهران احمدی، پیام یزدانی، مجید جعفری و یگانه رفتاری تشکیل می دهند.

 

علی برومند فیلمساز و منتقد خوزستانی در این باره می گوید: من ترسم به دنبال تعریف قصه‌ای است اما تعریف آن بد بود و در آخر هم پایان باز و پایان بی سر و ته تماشاگر را مبهوت می کند.

 

وی تصریح می کند: بازی ها در این فیلم نپخته و شخصیت ها پرداخته نشده بود و اگرچه فیلم در برخی جاها تماشاگر را درگیر می کرد اما این درگیری به نحوی نبود که ادامه دار باشد.

 

به اعتقاد این فیلمساز خوزستانی « من می ترسم» علاوه بر اینکه فیلمی پوک را نشان می داد سرشار از مشکلات فیلم برداری از جمله صدا و نور است که نمی تواند رضایت مخاطبان را به دست آورد.

 

 

پایانی با حال خوش

اما سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر در خوزستان در حالی به پایان روز دوم خودش در سینما هلال اهواز رسید که بسیاری از مخاطبان سینما مشتاقانه «روز صفر» را بر پرده سینما تماشا کردند تا باحالی خوشی و حس پررنگ میهن پرستانه راهی شوند.

 

«روز صفر» اولین ساخته‌ سعید ملکان به ماجرای دستگیری عبدالمالک ریگی می‌پردازد که امیر جدیدی در آن نقش پلیس امنیت و ساعد سهیلی هم ایفاگر نقش مالک ریگی را بازی می کند.

 

ملکان پیش از این در نشست خبری اکران فیلم در جشنواره فیلم فجر در تهران عنوان کرده بود این این فیلم یک فیلم ملی است و هیچ بخشی از آن تخیل نیست. هیچ جایی از فیلم تروریست‌ها را در سیستان و بلوچستان نمی‌بینیم و تمام مقر تروریست‌ها در پاکستان است.

 

او همچنین عنوان کرده بود حدود هشت میلیارد تومان برای این فیلم هزینه شده است و برخی از تجهیزات ما در برلین دزدیده شد.

 

فیلم روز صفر را تاکنون شاید بتوان بهترین فیلم اکران شده در جشنواره فیلم خوزستان دانست که توانست رضایت قریب به اکثر مخاطبان را برآورده کند.

 

استقبال از این فیلم به حدی بود که در سالن اصلی و حتی بالکن سینما یک صندلی خالی نماند و جمعیت زیادی پیش از اکران فیلم در فضای باز سینما منتظر روز صفر بودند.

 

مهدی کریمی پس از پایان تماشای فیلم در حالی که بسیار هیجان زده است می گوید: از روز اول فیلم های جشنواره را در اهواز دنبال کردم اما هیچکدام به اندازه روز صفر نتوانست رضایتم را کسب کند چرا که روز صفر فیلم بسیار خوبی بود، من و دوستانم از تماشای آن بسیار لذت بردیم.

 

سیامک عباسپور کارشناس سینما و منتقد خوزستانی در باره این فیلم می گوید: روز صفر به دنبال تعریف قصه ای است که در جامعه ایران اتفاق افتاده و کاملا مشخص است که می خواهد چکار کند.

 

وی با بیان اینکه هدفگذاری فیلم واضح استُ ادامه می دهد: فییلم می خواهد احساس میهن دوستی و غرور ملی را القا کند و کاملا با کلیشه ها کار می کند که می توان گفت موفق عمل کرده است.

 

عباسپور با بیان اینکه فیلم تقابل یک قهرمان با ضد قهرمان است، اضافه می کند: فیلم روز صفر فیلم خوبی بود که در بسیاری از بخش ها از جمله کارگردانی خوب، صحنه های اکشن خوب و فضاهای عالی امتیازات بالایی را دارد اما به دلیل عدم تمرکز بر شخصیت قهرمان و ضد قهرمان شاید نتواند فیلم ماندگاری باشد.

 

سانس های فوق العاده برای روز صفر

کرکره ایستگاه های جشنواره فیلم فجر در حالی در پایان روز دوم پایین کشیده شد که اجرای سانس فوق العاده برای فیلم «روز صفر» در برنامه ریزی متولیان دو سینمای هلال و ساحل اهواز قرار گرفت.

 

سی وهشتمین جشنواره فیلم فجر در خوزستان به مدت یک هفته تا ۲۱ بهمن در سینماهای ساحل و هلال اهواز با اکران 17 فییلم در بخش سودای سیمرغ و پنج فیلم در بخش سیمرغ پروانه ها ویژه کودکان و نوجوانان برگزار می‌شود.

 

کد خبر 890793

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha