به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، موضوع نخبه پروری و توجه به نخبگان امری است که مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده و هموراه ایشان در راستای گسترش این امر تاکید داشتند.
توسعه علم و توجه به موضوع نخبگانی، از جمله مسائلی است که بنیاد نخبگان به آن توجه داشته و می کوشد تا با شناسایی نخبگان جامعه در این امر مهم گام بردارد.
استان قم، یکی از استان هایی است که توانسته در کشف استعدادهای نخبگان گام برداشته و با ساماندهی نخبگان استان در راستای حمایت های مادی و معنوی از آنها بکوشد.
«امیرصادق رحمانی» یکی از نخبگان استان است که دارای دکتری تخصصی مجموعه حقوق است که به گفتگو با خبرنگار ما پرداخته است.
*لطفا خودتان را معرفی و بفرمایید چرا به شما نخبه می گویند؟
امیرصادق رحمانی هستم و دارای دکترای تخصصی مجموعه حقوق، 25 سال سن دارم، بنده علاوه بر پایان نامه 12 پژوهش برای قوه قضاییه و همچنین دانشگاه و موسسات نیز نوشته ام.
*به نظر شما مهمترین شاخص های یک فرد نخبه چیست؟
یک فرد نخبه باید از نظر کیفی ویژگی های خاص خودش را داشته باشد، هر چند که بنیاد نخبگان مجبور است یک سری شاخص های کمی نیز داشته باشد، اما باید به موضوع کیفی بودن مسائل نیز توجه شده و نخبگان به صورت کیفی بررسی و ارزیابی شوند.
*بنیاد نخبگان آیا از شما حمایت هم می کند؟
یک سری جوائزی در دستور کار دارد که بنابر مباحث و مناسبت های مختلف در اختیار نخبگان قرار می دهد، مثلا کمک هزینه خرید کتاب، ایجاد فرصت مطالعاتی، کمک هزینه دوره های آموزشی و....
این مسائل خوب است چرا که موجب می شود ما بتوانیم در راستای توسعه مسائل علمی کوشیده و فرصت مطالعه داشته باشیم، اما در مجموع انتظار از این بنیاد بالاست.
*مقام معظم رهبری بیانیه ای را به عنوان بیانیه گام دوم انقلاب صادر کردند، به نظر شما وظیفه جامعه نخبگانی کشور در تحقق این بیانیه چیست؟
بنده به جامعه نخبگانی به عنوان یک هویت مجزا، اعتقادی ندارم اما به عنوان یک جوان که کارهای علمی انجام می دهد، معتقدم که باید ما جوانان در اجرای این بیانیه و منویات مقام معظم رهبری پیشرو باشیم.
نکات دقیق و کلیدی و ارزشمندی در این بیانیه درج شده است که همه آنها برگرفته از یک بینش دقیق و علمی است و از این رو باید جوانان این مرز و بوم در محقق کردن آن کمر همت بسته و تلاش کنند.
*چه انتظاری از مسئولان دارید؟
مهمترین انتظار ما این است که مشکلات بررسی و در رفع مشکلات بکوشند، برای هر یک از مشکلات کشور، راه حل مناسب وجود دارد و بر این باورم که هیچ مشکل کشور نیست که قابل حل نباشد.
اگر به درستی مشکلات ریشه یابی شده و در راستای رفع آنها بکوشیم، قطعا موفق خواهیم شد، به شرط آنکه به جوانان این مرز و بوم هم اعتماد کرده و از نظرات آنها استفاده کنیم.
مسئولان باید در راستای رفع مشکلات پا پیش بگذارند و از جامعه علمی کشور و نخبگان استفاده کنند و بدانند که اگر از جامعه علمی و جوانان استفاده کنند، قطعا مشکلات برطرف می شود.
*چه توصیه ای به هم نسلی های خود دارید؟
مهمترین موضوع این است که امیدوار باشند و بدانند که مشکلات به دست همین جوانان برطرف می شود، نباید فکر کنیم که چون جوان هستیم پس کاری از دست ما بر نمی آید، درصورتی که برعکس ما جوانان می توانیم اقدامات موثر بسیاری انجام داده و برای ملت موثر باشیم.
نظر شما