به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «کیامرث حاجیزاده» ظهر امروز(یکشنبه ۲۰ بهمن) در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران خوزستان برگزار شد، با تاکید بر برنامهریزی برای پیشگیری از ورود ملخ به خوزستان اظهار کرد: با توجه به ورود ملخ به برخی استانهای کشور، باید برای پیشگیری و مقابله اقدامات لازم انجام شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان به همه فرمانداران برای برگزاری جلساتی در این خصوص تاکید کرد و افزود باید پس از برگزاری جلسات، گزارش اقدامات را به ادارهکل مدیریت بحران ارسال کنند.
وی خطاب به سازمان مدیریت و برنامهریزی تصریح کرد: باید مانند سال گذشته در این خصوص اعتباری در اختیار سازمان جهاد کشاورزی قرار دهد و جهاد کشاورزی هم از این بودجه به فرمانداران هم کمک کند.
حاجی زاده اذعان داشت: همه دستگاهها و شرکتهای مستقر در خوزستان مکلف هستند برای پیشگیری از ورود ملخ به استان و یا در صورت ورود، در زمینه مبارزه با آن اقدام کنند.
وی به وضعیت پرداخت خسارت سیل به کشاورزان اشاره کرد و ادامه داد: در زمینه پرداخت خسارت به کشاورزان آسیبدیده در سیل اخیر، همکاری خوبی انجام شده است؛ باید در خصوص استمهال وامها نیز با تسهیلات دولت به ویژه در مناطق سیلزده همکاری شود.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان در خصوص بحث بیمه محصولات کشاورزان عنوان کرد: این موضوع باید جدی گرفته شود و همچنین نظارت بر اعتباراتی که برای اجرای برخی پروژهها داده میشود، باید جدیتر انجام شود.
وی با بیان اینکه اعتباراتی به فرمانداریها برای ترمیم سیلبندها داده شده ابراز کرد: با وجود این برخی شهرستانها در این زمینه خوب عمل نکردند و هنوز ترمیم سیلبندها به پایان نرسیده است؛ شهرستانهای گتوند و رامهرمز ترمیم سیلبندها را تکمیل کردند، اما برخی فرمانداریها هنوز در این زمینه کاری انجام ندادهاند.
حاجی زاده خطاب به فرمانداران تاکید کرد: درصورت عدم اقدام و ارائه اسناد اقدامات انجام شده، اعتبارات این شهرستانها با شهرستانهای دیگر جابهجا خواهد شد.
وی با اشاره به تصویب قانون جدید سازمان مدیریت بحران یاد آور شد: باید اداره مدیریت بحران در سطح فرمانداریها تشکیل شود که در این زمینه ۲۷ نفر معرفی شدهاند و اقدامات قانونی در حال انجام است و روسای ادارات مدیریت بحران شهرستانها منصوب خواهند شد.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان با بیان اینکه ۱۳ سامانه مدیریت بحران در خوزستان احداث می شود گفت: بسیاری از سالنهای مدیریت بحران در استان به دست افراد دیگری افتادهاند و یا مخروبه شدهاند ولی در حال حاضر اکثر این سالنها دوباره به مدیریت بحران برگردانده شدهاند که باید تجهیز و دیگر سالنها نیز تکمیل شوند.
وی با اشاره به قانون سازمان مدیریت بحران مبنی بر اینکه ۵ درصد اعتبارات عمرانی و تملک دارایی مربوط به مدیریت بحران است بیان کرد: از هماکنون باید برنامهریزی در این زمینه انجام شود که در زمان بحران مشکل مالی نداشته باشیم.
حاجی زاده به بحثهای مطرح شده در خصوص لزوم پرداخت آببها از سوی کشاورزان در ازای سال زراعی گذشته که اراضی خوزستان دچار سیلزدگی بودند، اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به مستندات موجود، بحث اخذ آببها در مناطق سیلزده نباید منوط به پرداخت بدهیها و آببهای سال گذشته باشد.
وی خاطر نشان کرد: همچنین فعلا پلمپ چاههای آب زراعی غیر قانونی باید متوقف شود تا پس از انتخابات در جلسه شورای آب و برق در این زمینه تصمیمگیری شود؛ در صورت لزوم پلمپ چاهها نیز، باید این کار با هماهنگی فرمانداریها انجام شود.
نظر شما