فضاهای مجازی تأثیرگذارترین موضوع در کاهش سن بزهکاری

یک پژوهشگر آسیب‌های اجتماعی گفت: استحکام اعتقادات دینی سپر قدرتمندی مقابل شبکه‌های سازمان یافته مجرمان است و مساجد باید با به روزکردن برنامه‌ها، زمینه جذب همه اقشار را فراهم کنند.

 

جعفر بای، پژوهشگر آسیب های اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان گفت: توسعه صنعت ارتباطات منجر به پیدایش انقلاب رسانه‌ای و زمینه‌ساز ایجاد پیچیدگی روابط اجتماعی شد. این امر علاوه بر کوچک و کوتاه کردن دنیای انسان‌ها زمینه بروز جرم را نیز افزایش داد. افزایش دانش و عدم توانایی مدیریت آن چالش‌های فراوانی را به وجود آورد و این امر به لحاظ بی‌اعتقادی و ناتوانی تربیت خانواده منجر به افزایش بزهکاری در جامعه شد و جرایم افزایش یافت. طبیعتا جامعه‌ای که وقوع جرایم در آن افزایش می‌یابد، سن بزهکاری نیز کاهش یافته و جرایم به لحاظ کمی و کیفی افزایش می‌یابد.

وی افزود: در بروز توسعه کمی، جرم هم به لحاظ طولی آمار وقوع جرم و هم به لحاظ عرفی کاهش سن بزهکاری تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

بای ادامه داد: جرایم سازمان‌یافته امروز از طریق فضاهای مجازی منتشر می‌شوند و با عنایت بر افزایش روزافزون کاربران فضاهای مجازی زمینه ابتلا به دام‌های شیطانی مجرمان بین‌المللی برای آنان فراهم می‌شود.

وی به پایین بودن سن کاربران فضاهای مجازی در کشورمان اشاره کرد و گفت: اکثریت کاربران در کشور ما جوانان، نوجوانان و حتی کودکان هستند که زمینه بروز جرم در آنان بیشتر فراهم شده و در معرض آسیب قرار گرفته‌اند.

 

شبکه‌های ماهواره‌ای زمینه‌ساز ایجاد انحراف

این پژوهشگر آسیب‌های اجتماعی به مغایرت برنامه‌های تولیدی در شبکه‌های ماهواره‌ای با فرهنگ کشور اشاره کرد و گفت: این پدیده به عنوان یک آفت اجتماعی زمینه‌ساز افزایش کمی و کیفی جرم و یکی از مهم‌ترین دلایل کاهش سن بزهکاری در جامعه است.

 

بزهکاری آرمان متلاشی نظام خانواده

بای تصریح کرد: فروپاشی نظام خانواده هم یکی از دلایل کاهش سن بزهکاری در جامعه است، متأسفانه در دهه‌های اخیر خانواده ایرانی دستخوش دگرگونی‌های عظیمی شده و این امر منجر به اختلال نظام قدرت و مکانیزم تصمیم‌گیری و نقش‌های اعضای خانواده شده است.

متلاشی شدن نهاد خانواده زمینه‌های ناکارآمدی نظام تربیتی را فراهم می‌سازد و این امر موجب تربیت نادرست در خانواده شده و نسلی که فاقد مدیریت مطلوب باشد، مستعد ابتلا به بزهکاری است و به عنوان قشر آسیب‌پذیر جامعه می‌تواند طعمه مناسبی برای بزهکاران اجتماعی محسوب شود.

 

نظام اعتقادی واکسن جوامع در مقابل میکروب‌های اجتماعی

بای، پژوهشگر آسیب‌های اجتماعی به تأثیرگذاری مبانی دینی در کاهش آسیب‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت: باورهای دینی مردم جامعه باید ارتقاء یابد، یقینا انسانی که به مبانی دینی اعتقاد دارد و فرامین الهی را به عنوان باور قلبی می‌پذیرد، در مقابل انواع و اقسام میکروب‌های اجتماعی واکسینه می‌شود. باورهای الهی و استحکام اعتقادات دینی سپر قدرتمندی مقابل شبکه‌های سازمان یافته مجرمان هستند و مساجد باید با به روز کردن برنامه‌های خویش زمینه‌های جذب همه اقشار اجتماعی را فراهم کنند. برنامه‌های مساجد باید با تنوع فراوان و متناسب با ذائقه مخاطبان باشد، عنصر مخاطب‌شناسی در برنامه‌ریزی فعالیت‌های دینی در مساجد از واجبات است و نوجوانان نابالغ که به عنوان گروه هدف درمعرض حمله دشمنان قرار دارند، باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند.

 

بای خاطرنشان کرد: امروزه اعمال سیاست‌های پیشگیری از جرم که در دستور کار قوه قضاییه قرار گرفته و به عنوان یک نهضت پیگیری می‌شود، عزم ملی را می‌طلبد و تمامی دستگاه‌های دولتی، نهادهای حاکمیتی و تشکل‌های مردم‌نهاد باید کوشش کنند تا مقابله واقعی با برنامه‌های دشمنان در کشور فراهم شده و شاهد کاهش بزهکاری در جامعه باشیم.

 

پایان پیام/
 

 

کد خبر 89262

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha