فقر مالی؛ عنصر مهم در تشدید قوه خشونت/ والدین دانش تربیت فرزند را فرا بگیرند

شریفی گفت: یکی از عوامل مهم در تشدید قوه خشونت در فرد فقر مالی است، زیرا عدم تامین نیازهای خود شخص و خانواده وی منجر به رفتارهای نامتعادل می شوند و در اکثر مواقع این رفتارها به خشونت و بزهکاری های اجتماعی منجر می شود.

«زهرا شریفی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز، خانواده را مهمترین محل در تربیت فرزند دانست و اظهار کرد: پدر و مادر اثرگذارترین افراد در زندگی یک کودک هستند زیرا هر رفتاری که والدین انجام دهند، کودک به صورت ناخودآگاه تکرار و تقلید می کند.

 

روانشناس و کارشناس آسیب های کودکان با بیان اینکه بایدهای شخصیتی فرد از ابتدای تولد تا سن سه سالگی صورت می پذیرد افزود: پس از آن و تا سن هفت سالگی این بایدها در شخصیت کودک تثبیت می شوند، بنابراین تشکیل شخصیت کودک از همان ابتدای تولد آغاز می شود و والدین مهمترین و اثرگذارترین افراد در تثبیت شخصیت کودک برای دوران بزرگسالی هستند.

 

وی وجود رفتارهای خشونت آمیز در والدین را تقویت کننده خشونت در دوران نوجوانی کودک یاد کرد و اذعان داشت: یکی از عوامل مهم در تشدید قوه خشونت در فرد فقر مالی است، زیرا عدم تامین نیازهای خود شخص و خانواده وی منجر به رفتارهای نامتعادل می شوند و در اکثر مواقع این رفتارها به خشونت و بزهکاری های اجتماعی منجر می شود.

 

شریفی عنوان کرد: هنگامی می توانیم از نسل روشن و شکوفای آینده سخن به میان آوریم که والدین دانش تربیت فرزند را فرا گرفته باشند، عدم برخورد صحیح با فرزند هنگام مشاهده رفتار غلط از سوی پدر ومادر زمینه انحراف فرزند را بیشتر می کند.

 

تغییر رفتار خانواده ها با ورود فضای مجازی

کارشناس آسیب های کودکان تصریح کرد: شکل رفتارهای یک خانواده با ورود فضای مجازی به کلی تغییر کرده و اکنون شبکه های اجتماعی بیشترین زمان از افراد جامعه را گرفته و بعضا مشاهده می شود که یک خانواده در طول مدت یک هفته یکبار هم کنار یکدیگر غذا میل نمی کنند که این مهم منجر به دوری اعضا خانواده از یکدیگر و کاهش اعتماد نسبت به هم می شود.

 

وی قرار دادن تلفن همراه در اختیار کودکان را یکی از معضلات جامعه دانست و اضافه کرد: جامعه امروزی میان یک زندگی سنتی و مدرن قرار گرفته است، وجود تعداد سنت های غلط در جامعه باعث افزایش دوگانگی در فرد می شوند، زیرا این حس ناامنی با مشاهده زندگی های مدرن در فرد تقویت می شود؛ امنیت مهمترین عامل برای امید دانشتن به زندگی آینده است.

 

به خطر افتادن آینده روحی کودک با عدم حمایت عاطفی مادر

شرفی با تاکید بر اینکه هنگامی یک کودک از رفتارها و ناهنجاری هایی اصلاح می شود قطعا تغییرهایی در والدین به وجود می آید بیان کرد: یک پدر مضطرب ممکن است فرزند پرخاشگری داشته باشد اما یک مادر مضطرب قطعا فرزندی پرخاشگر خواهد داشت؛ اگر یک زن در خانواده مورد حمایت عاطفی از سوی همسر قرار نگیرد و تنش هایی در خانواده به وجود آید قطعا آینده رفتاری و روحی کودک آن خانواده با خطر جدی مواجه می شود.

 

این روانشناس کودکان در پایان ابراز کرد: یک زوج قبل از اینکه اقدام به فرزند آوری کنند باید دوره های تربیت فرزند را بگذرانند زیرا تربیت فرزند یکی از مهمترین مشکلاتی است که امروزه گریبان گیر جامعه شده و همین موضوع سبب افزایش مشکلات روحی و عاطفی در کودکان می شود.

 

کد خبر 893428

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha