اجرای طرح های «ایران مهارت» و «بوم»/مدرسه ای که دانش آموزانش در کنار کسب دانش، مهارت می آموزند

اشتیاق برای حضور به موقع در مدرسه در چشمان تک تک دانش آموزان مدرسه امیرکبیر موج می زند، آنچنان با ذوق و شوق به مشغول فراگیری مهارت در کنار کسب علم و دانش هستند که گویی می خواهند از همین امروز در رونق اقتصاد خانواده سهیم باشند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، امروزه پیدا کردن شغل و درآمدزایی یکی از دغدغه های مهم جوانان محسوب می شود و این موضوع، اهمیت مساله مهارت آموزی را برجسته می سازد.

 

بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از نیمی از متقاضیان کسب مهارت، فارغ التحصیلان هستند و این در حالی است که حدود ۸۰ درصد درس‌های مدارس و دانشگاه ها مرتبط با نیازهای بازار کار کشور نیست.
 

تجربه نشان داده است که افرادی که مهارت های لازم را کسب کرده اند توانسته‌اند موقعیت مطلوبی در بازار کار به دست بیاورند و در تولید ناخالص ملی نیز سهبم باشند.

 

بنابراین می توان گفت که مهارت آموزیی یکی از الزامات نظام آموزشی کشور است و فارغ التحصیلان مدارس و دانشگاه که دارای مهارت می باشند، شانس بیشتری در بازار کار دارند.

 

وزارت آموزش و پرورش چند سالی است که طرح های « ایران مهارت » و « بوم » را در دستور کار قرار داده است که ایران مهارت، طرحی ملی می باشد که به تصویب و تفاهم مشترک بین سازمان فنی و حرفه ای و وزات آموزش و پرورش رسیده است.

 

 

هدف اولیه از اجرای این طرح، برگزاری دوره های کوتاه مدت مهارت آموزی برای دانش آموزان متوسطه اول در دبیرستان ها و به کمک آموزشگاه های آزاد فنی و حرفه ای است.

 

در طرح برنامه ویژه مدرسه که از آن به عنوان « بوم » یاد می شود،  دانش آموزان 2 ساعت به مهارت آموزی می پردازند.

 

این طرح برای دوره دوم ابتدایی و متوسطه اول اجرا شد و مدیر و معلم برای این دو ساعت به اختیار خود محتوا تهیه می کردند.

 

خبرنگار شبستان برای بررسی میدانی اجرای طرح های ایران مهارت و بوم به سراغ « الیاس زارع »، مدیر مدرسه متوسطه اول امیر کبیر در محله سه راه برق شهر بندرعباس رفته و گپ و گفتی را با وی انجام داده است که با هم مرور می کنیم:

 

شبستان: طرح های مهارت آموزی « ایران مهارت » و « بوم » از کی و با چه هدفی در مدرسه امیرکبیر به اجرا درآمده است؟

زارع: مدرسه امیرکبیر با توجه به قرار گرفتن در محله حاشیه نشین و دولتی بودن از مدارس آسیب پذیر به شمار می رود و از همین رو نیز مدیریت مدرسه با همفکری شورای مدرسه و انجمن اولیا و مربیان اقدام به کاربردی تر کردن مباحث آموزشی از طریق ارائه آموزش های مهارتی کرد.

 

هر دو طرح از اول دی ماه سال جاری با مشارکت آموزش و پرورش و فنی و حرفه ای در مدرسه امیرکبیر با هدف عملیاتی کردن شعار سال(رونق تولید) در حوزه دانش آموزی کلید خورد.

هر دانش آموز این مدرسه بنا به علاقه و استعداد خود در یکی از شش رشته مهارتی طرح های ایران مهارت و بوم شرکت می کنند و پس از پایان دوره دانش و مهارت لازم آن رشته را فرا می گیرد و پس از آن می تواند با راه اندازی کسب و کار، درآمدزایی کند و کمک خرج خانواده باشد.

 

شبستان: این طرح ها شامل چه رشته هایی است و در هر رشته چند نفر از دانش آموزان شرکت کرده اند؟

زارع: 22 نفر از دانش آموزان در رشته پرورش ماهی های تزئینی، 40 نفر در رشته کاشت سبزی و صیفی جات، سه نفر در رشته جوجه کشی، 30 نفر در دوره آموزشی نصب سیستم دوربین مدار بسته، 18 نفر در رشته تزئینات داخل ساختمان(کار با کاشی شکسته) و 22 نفر نیز در کارگاه آموزشی ارتباط گیری و فن بیان شرکت کرده اند.

 

شبستان: آیا مدرسه از فضای لازم جهت برپایی کارگاه های آموزشی طرح های مهارتی برخوردار است؟

زارع: از دو کلاس بلااستفاده مدرسه برای راه اندازی و نصب دستگاه جوجه کشی و همچنین راه اندازی آکواریوم برای پرورش انواع ماهی های تزئینی استفاده شده است.

 

شبستان: درآمد حاصل از فروش محصولات تولید شده صرف چه کارهایی می شود؟

زارع: درآمد حاصل از فروش محصولات تولید شده در طرح « بوم » ازجمله سبزی و صیفی جات(18 نوع سبزی) و جوجه کشی به خود دانش آموزان تعلق می گیرد.

 

 

شبستان: اجرای طرح های مهارتی تاثیری در اشتیاق دانش آموزان نسبت به حضور منظم و به موقع در مدرسه و رشد تحصیلی آنها هم داشته است؟

زارع: پس از اجرای این طرح های مهارتی، دانش آموزان با رغبت بیشتری به مدرسه می آیند و علاقه بیشتری نیز نسبت به درس های خود نشان می دهند که این امر مدیریت مدرسه را مصمم به استمرار این گونه طرح ها کرده است.

 

شبستان: آیا مدرسه امیرکبیر به مباحث تربیتی دانش آموزان هم توجه دارد؟

زارع: یکی از اقدامات این مدرسه در راستای پرورش انسان کامل، راه اندازی هیئت قاسمیون است که با تاسی از حضرت قاسم بن الحسن(ع) و سردار شهید قاسم سلیمانی است.

در حوزه ورزش نیز با پیگیری های انجام شده، زمین چمن مصنوعی در جوار مدرسه در حال احداث است که تا پایان سال جاری به بهره برداری می رسد.

 

 

دانش آموزان در طرح « ایران مهارت  »به صورت عملی مهارت های فنی مورد علاقه خود را فرا خواهند گرفت و هدف از اجرای این  طرح ، تقویت مهارت های فنی دانش آموزان به منظور آمادگی بیشتر برای ورود به بازار کار است و این موضوع در توسعه کارآفرینی و ایجاد انگیزه بسیار مؤثر خواهد بود و دانش آموزان را از محفوظات کتاب های درسی خارج می کند.

 

طرح « بوم » یا برنامه ویژه مدرسه یعنی اینکه مدیریت مدرسه، شورای مدرسه و معلمان مدرسه اجازه دارند و می‌توانند برای زمان معینی از آموزش رسمی مدرسه، خودشان موضوع، محتوا، ارائه دهنده و معلم انتخاب کنند همچنین مواد آموزشی تولید کنند، آموزش دهند، ارزشیابی کنند، کارنامه ارائه دهند و به طور کامل یک برنامه درسی را طراحی و اجرا کنند.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 893492

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha