اعتماد متقابل شهروندان و دفاتر تسهیلگری زمینه ساز توسعه روزافزون محلات می شود

کمالی گفت: اعتماد متقابلی که بین شهروندان و دفاتر تسهیلگری و توسعه محلی ایجاد شده است می تواند زمینه ساز حرکت جمعی و توسعه روز افزون محلات باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، تسهيل گری در حقيقت آسان ساختن و سرعت بخشيدن به فرآيند يا اتفاقي است که عموما از راه فعاليت ها و يا ساز و کارهای اجتماعی انجام مي شود.

 

در راستای عملیاتی کردن دستور مقام معظم رهبری در نشست رصد آسیب های اجتماعی به وزارت کشور مبنی بر راه اندازی دفاتر تسهیل گری در سطح محلات کمتر برخوردار کشور، در اواخر سال 96 کار راه اندازی بیش از 120 دفتر در 22 استان کشور کلید خورد.

 

توسعه کالبدی در سطح محلات کمتربرخوردار، کاهش و کنترل و آسیب های اجتماعی و توانمدسازی ساکنان این محلات بویژه زنان سرپرست خانوار از مهمترین اهداف راه اندازی دفاتر تسهیل گری است.

 

برقراري ارتباط با ساکنان بافت هاي فرسوده، معرفي مشوق ها، تسهيلات و معافيت هاي موجود و حل مشکلات احتمالي آنها در زمينه هاي نوسازي بناها و تجميع ساختمان ها در بافت های فرسوده از جمله وظایف دفاتر تسهیلگری است.

 

شش دفتر تسهیل گری با سطح پوشش 10 محله کمتر برخوردار از اردیبهشت ماه سال 97 در استان هرمزگان تاسیس شدند که تاکنون در بخش های مختلف مشغول ارائه خدمات به جامعه هدف می باشند.

 

 

دفتر تسهیل گری محلات « اسلام آباد » و « گل کنی » در شهر بندرعباس یکی از این دفاتر است که کار خود را از اردیبهشت پارسال با بهره گیری از شش کارشناس مجرب آغاز کرده و از آن تاریخ تاکنون برنامه های متنوعی را اجرا کرده که با استقبال خانواده ها مواجه بوده است.

 

« عماد کمالی » در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان عنوان کرد: دفاتر تسهیلگری و توسعه محلی با اقدامات شان در حوزه های فرهنگی و هنری توانسته اند سطح رضایت مندی شهروندان را بالا ببرند و علاوه بر اقدامات عمرانی در حوزه های فرهنگی نیز با مشارکت اجتماع محور ساکنان گام های موثری بردارند.

 

وی افزود: برگزاری جشنواره بوم شناسی هرمزگان، اجرای سرود در مراسم راه پیمایی 22 بهمن ماه، برگزاری جشن نوگلان خانه قرآن فاطمه زهرا(س)، تشکیل باشگاه کتابخوانی مدارس محله از نمونه اقدامات فرهنگی است که توانسته نقش مؤثری در ترویج فرهنگ بومی هرمزگان با رویکرد اسلامی و ایرانی در محله داشته باشد.

 

مدیر دفتر تسهیلگری و توسعه محلی اسلام آباد و گل کنی بندرعباس گفت: برگزاری اقداماتی همچون بازدید از موزه مردم شناسی خلیج فارس با تحت پوشش قرار دادن ظرفیت بیش از 250 نفر و یا برگزاری 19 دوره آموزشی مشاوره ای و مددکاری با ظرفیت دو هزار نفر و آگاه سازی بیش از 480 خانواده محله از طریق توزیع تراکت، برشور و نصب بنر در کنار سایر اقدامات باعث شد تا مشارکت چشمگیر ساکنین محله در راهپیمایی باشکوه 22 بهمن رقم بخورد.

 

وی تصریح کرد: اعتماد متقابلی که بین ساکنان و دفتر محلی ایجاد شده است می تواند ضمینه ساز حرکت جمعی و توسعه روز افزون این محله باشد.

 

 

کمالی اظهار کرد: علاقه مندان و فعالان حوزه تولید آثار فرهنگی و هنری می توانند به دفتر مراجعه تا از طریق کانون های فرهنگی و هنری مساجد نسبت به فعال سازی این ظرفیت ها اقدام شود.

 

وی همچنین به منظور آگاه سازی ساکنین از عملکرد دفتر، برخی از اقدامات شاخص هر حوزه را به تفکیک اعلام کرد و افزود: طراحی و برداشت نقشه مسیر بازگشایی جنوب به شمال دفتر تسهیلگری به طول بیش از 800 متر، طراحی پارک پیر نشین ( پشت دانشگاه پیام نور) و اطلاح نام معبر اصلی اسلام آباد و تعویض 60 تابلو نامگذاری کوچه بخشی از اقدامات حوزه شهرسازی است.

 

مدیر دفتر تسهیلگری و توسعه محلی اسلام آباد و گل کنی از اصلاح 8 کیلومتر سیم برق مسی 4 رشته به کابلی، تعویض بیش از 150 تیربرق چوبی و فرسوده محله در فاز نخست و ایجاد پایگاه اسکان موقت پس از آبگرفتگی منازل محله با کمک تیم مدیریت بحران محلی و هلال احمر را به عنوان بخش دیگری از فعالیت های این بخش ذکر کرد.

 

وی در ادامه به تشریح اقدامات بخش مددکاری و اجتماعی دفتر پرداخت و گفت: برگزاری بیش از 19 کارگاه آموزشی با موضوعات فرزند پروری، اعتیاد، مهارت های زندگی، تاب آوری و خودمراقبتی و شناسایی بیش از 147 خانوار درگیر اعتیاد و برنامه ریزی جهت ارجاع و بهبودی از شاخص ترین اقدامات است.

 

 

کمالی، از برگزاری بیش از 200 نفر مشاوره فردی و گروهی مستند به تصویر و تشکیل پرونده مددکاری، انعقاد تفاهم نامه با سازمان هلال احمر در موضوع آسیب های اجتماعی، پایدار سازی اشتغال 3 مورد از  آسیب دیده گان اجتماعی و فراهم سازی زمینه بازدید و آشنایی بیش از 200 دانش آموز از موزه مردم شناسی هرمزگان به عنوان دیگر اقدامات یاد کرد.

 

وی افزود: برگزاری کارگاه اموزشی مشاغل خانگی برای بیش از 60 نفر از زنان محله، برگزاری دوره اموزشی بازاریابی و فروش برای 112 نفر از ساکنین، ایجاد اشتغال برای 10 نفر از ساکنین محله در رشته آرایشگری، ایجاد اشتغال برای 2 نفر از ساکنین در رشته آشپزی، نشست با بنگاه های خرد محلی با ظرفیت بیش از 80 بنگاه اقتصادی و توزیع بیش از 150 بسته معیشتی و حمایتی در بین نیازمندان محله از برنامه های بخش اقتصادی دفتر است.

 

کمالی با اشاره به اقدامات حوزه حقوقی دفتر تسهیلگری، عنوان کرد: شناسایی تعداد 467 خانوار فاقد سند و پیاده سازی اطلاعات در پایگاه داده GISو برگزاری بیش از 3 کارگاه آموزشی با موضوع پیشگیری از وقوع جرم با حضور بیش از 380 نفر از شاخص ترین اقدامات صورت گرفته است.

 

 

وی، برگزاری مشاوره گروهی با حضور معاونت پیشگیری از وقوع جرم و مدیرکل امور بانوان استانداری با حضور بیش از 80 خانوار محله، توزیع و اگاه سازی ساکنین محله با انتشار 480 بروشور با موضوعات موادمخدر، فضای مجازی و  شناسایی معابر جرم خیز فاقد روشنایی و اصلاح بیش از 39 نقطه جرم خیز در محله را از دیگر برنامه های انجام شده در حوزه حقوقی نام برد.

 

دفاتر تسهیلگری با حذف بروکراسی اداری، بسترسازی، اعتمادسازی، توانمندسازی و نیز پر کردن شکاف بین مدیریت کلان و مردم، می توانند زمینه را برای مشارکت عمومی در نوسازی بافت فرسوده فراهم سازند.

 

گزارش از « مصیب رجایی »

 

 

کد خبر 893694

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha