آستان مقدس حیدر(ع) بهبهان همچون خورشیدی در آسمان خوزستان می درخشد

آستان مقدس امامزاده حیدر(ع) بهبهان امروزه همانند خورشیدی در آسمان خوزستان و استان های هم جوار می درخشد و به عنوان پر زائرترین بقعه متبرکه این استان از دیرباز تاکنون میعادگاه عاشقان خاندان رسول اکرم(ص) بوده است.

خبرگزاری شبستان//اهواز

امامزاده حیدر بن موسی جعفر الکاظم(ع) بهبهان از فرزندان امام موسی کاظم علیه السلام هفتمین پیشوای شیعیان جهان می باشد؛ در کتاب های تاریخی و انساب از این امامزاده واجب التعظیم معمولاً با القابی همچون امیرحیدر و امامزاده حیدر و یا آقاپیرحیدر و گاهی نیز با لفظ حیدر بن موسی بن جعفر یاد می شود.

 

همچنین از ایشان بنام امیر حیدر بن موسی کاظم یا امامزاده حیدر فرزند بدون واسطه حضرت موسی کاظم(ع) و برادر حضرت فاطمه معصومه نام برده می شود و در کتاب کنزالانساب سید مرتضی ص 66 و بحر الانساب ص 56 و کتاب بقاع متبرکه آمده که از برادران حضرت معصومه(س)، حیدر و فضل در بهبهان است، در کتاب امامزاده های ایران قسمت (ح) و امامزاده های خوزستان آمده امامزاده حیدر فرزند امام موسی کاظم در بهبهان است.

 

امامزاده حیدر فرزند امام موسی کاظم علیه السلام از همراهان احمد بن موسی معروف به شاه چراغ بودند و به همراه برادرانش عازم ایران شده و در کتب تاریخی آمده که حضرت فاطمه معصومه(س) به همراه برادرانش فضل، محمد باقر، حیدر و جعفر به ایران آمدند و وقتی به همراه فرزندانشان وارد ساوه شدند از طرف حکومت مرکزی دستور حمله به آنها صادر شد و طی جنگی شدید بسیاری از آنها از جمله حیدر ابن موسی الکاظم(ع) شهید شدند و حضرت معصومه(س) نیز مسموم شده و بعداً شیعیان شهر قم ایشان را به دیار خویش بردند.

 

البته نقل های دیگری نیز در تاریخ آمده و گفته شده آن حضرت، بعد از جنگ و درگیرى و پراکنده شدن لشکر، به قریه کوشک دشت آمد، کفار، امامزاده حیدر (ع) را تعقیب و بار دیگر در کنار رودخانه خشک (آب خروار) جنگ سختى میان آنان درگرفت.

 

وقتی امامزاده حیدر تحت تعقیب حکومت فاسد بنی عباس قرار می گیرد و ضمن نبردی سخت دشمن از دستگیری وی ناامید می شود، ایشان را رها کرده و وی خسته و تنها به باغی که اکنون مزار مطهرش در آن قرار دارد پناه برده و رد زیر درخت سدری به استراحت می پردازد؛ اما نهایتاً در زیر همان درخت و طی ماجرایی غمبار در اثر زخم و جراحات در سال 225 هجری قمری به شهادت می رسد البته در جاهایی گفته شده که توسط باغبان آن باغ به شهادت رسیده است.

 

مردم که لحظاتی پیش از شهادتش وی را شناخته و وصیتش را شنیده بودند با حزن و اندوه فراوان ایشان را در زیر همان درخت سدر به خاک می سپارند ، کم کم مردم به کراماتش پی برده و مقبره کوچکی برایش درست می کنند تا اینکه پس از متلاشی شدن دستگاه ظالم بنی عباس، شیعیان با دل آرامی بیشتر مقبره وی را توسعه می دهند.

 

بنا و بارگاه اولیه آستان آن بزرگوار مربوط به سال 737 هجری قمری بوده و بعدها در زمان صفویه و قاجار مورد ترمیم و توسعه قرار گرفت، در سال 1349 توسط هیات امنای وقت تجدید بنا شده؛ آستان مقدس امامزاده حیدر علیه السلام هم اکنون با مدیریت و تلاش شبانه روزی پیرغلام اهل بیت عصمت و طهارت(ع) حاج غلامرضا خادمی بهبهانی روز به روز در حال پیشرفت بوده به طوریکه در حال حاضر بزرگترین بقعه متبرکه استان خوزستان می باشد.

 

بنای قدیمی از سنگ و گچ ساخته شده بود که در سال 1387 به همت اداره کل اوقاف و امور خیریه خوزستان مورد نوسازی قرار گرفت و در حال حاضر با پیگیری مسئولان حرم و اداره کل اوقاف استان، وسعت آن به 10 هزار متر مربع افزایش یافته و دارای مجموعه بی نظیری از گنبد، 4 گلدسته، مسجد، حسینیه، سالن بزرگ و آینه کاری شده، صحن مطهر، روضه منوره، دارالشفا، پایگاه مقاومت، کتابخانه و یک سالن بزرگ جدید در دو طبقه و از معماری منحصر به فرد اسلامی ایرانی برخوردار است و در حال حاضر محل اقامه نماز جمعه بهبهان است.

 

همچنین در خود آستان مقدس دو اثر تاریخی و زیبا موجود است؛ اثر پای مبارک ایشان که اثر ضربه زدن با بیل و قطع انگشت مبارک آن حضرت در آن نمایان بوده و در همین اثر، نشان خاتم مبارک ایشان که به خط کوفی نوشته شده حیدر بن موسی بن جعفر نیز موجود می باشد؛ همچنین درب قدیمی امامزاده حیدر(ع) که بر روی آن اشعار مهدی مهدوی به خط آیت الله آخوند ملا فتح الله روحی پور نوشته شده است.

 

آستان مقدس امامزاده حیدر علیه السلام بهبهان امروزه همانند خورشیدی در آسمان خوزستان و استان های هم جوار می درخشد و به عنوان پر زائرترین بقعه متبرکه خوزستان از دیرباز تاکنون میعادگاه عاشقان خاندان رسول اکرم(ص) بوده و همه روزه زائران زیادی از سراسر کشور به ویژه استان های خوزستان، کهگلویه و بویر احمد، فارس و بوشهر جهت زیارت و عرض ارادت به این امامزاده واجب التعظیم تشرف پیدا می کنند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 89426

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha