دو خواسته امام زمان(عج) از بانوان/ نقشی که زنان در امر ظهور دارند

حفظ عفت یعنی نگهداشتن نفس از تمایلات و شهوات نفسانی، فضیلت والای بانوان اهل انتظار است. بسا که جاهلیت مدرن روزگار ما تمایلات و هواهای نفسانی را دامن بزنند و شهوات را برای انسان زینت دهند.

به گزارش خبرنگار گروه مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان به مناسبت فرا رسیدن ایام ولادت باسعادت حضرت زهرا سلام الله علیها و هفته گرامیداشت مقام مادر و زن مروری داریم بر نقش زنان در جامعه منتظر و در حرکت به سوی ظهور حضرت بقیه الله الاعظم(عج) که در ادامه می آید:

 

دو خواسته امام زمان(عج) برای زنان منتظر

 

امام مهدی(عج) در فرازی از دعای شریف «اللَّهُمَّ ارْزُقْنَا تَوْفِيقَ الطَّاعَةِ...» به درگاه الهی عرضه می دارند: «وَ عَلَى النِّسَاءِ بِالْحَيَاءِ وَ الْعِفَّة؛ بر زنان شرم و عفت عنایت كن».

این فراز به خوبی وظیفه و نقش بانوان در جامعه منتظر طلوع خورشید عظمای ولایت را نشان می دهد، حضرت آیت الله العظمی «جوادی آملی»، مفسر قرآن کریم و از مراجع عظام تقلید در اثر ارزشمند خود با عنوان «امام مهدی علیه السلام، موجود موعود» در این باره آورده است: زنان بخشی مهم از جامعه اسلامی اند از آن رو که سهمی درخور از آرامش و امنیت روانی جامعه وامدار نقش بی نظیر زنان است؛ نیز صلاح نسل امروز و سِداد نسل فردا در گروی صلاح و سِداد آنها است.

 

 

آفت بزرگی که می تواند مانع کارکرد اساسی و ثمربخش این بخش از اجتماع شود و آنان را که قادرند عامل سعادت فرد و جامعه باشند به ابزار انحطاط خویش و جامعه شان بدل کند، همان فقدان صفت هایی است که امام عصر علیه السلام آنها را بایسته زنان امت مهدوی می داند و آراستگی به آن صفات را از درگاه عزّ ربوبی برایشان درخواست می کند: «وَعَلَى النِّسَاءِ بِالْحَيَاءِ وَالْعِفَّةِ».

خالق تفسیر شریف «تسنیم» در شرح کیفیت حیا و عفت و ارتباط آن با انتظار، ادامه می دهد: الف. «حیاء»: حیا به معنای مراقبت از نفس در برابر هر نوع آلودگی و زشتی و عیب است. بانوان منتطر، امانتداران مظهریت اسمای جمالی خداوندند. آنان باید این امانت الهی را پاس دارند و خویش را در برابر وسوسه های شیاطین ظاهری و باطنی که می کوشند تا با شکستن حریم شرع، عقل و اخلاق، این امانت بزرگ الهی را ضایع کنند، حفظ و مراقبت کنند تا به دام شیطان نیفتند، که هر سخن یا عمل برخلاف موازین آموزه های ناب قرآن و عترت(ع)، به کدورت و تاریکی جان انسان می انجامد و از دام های شیطان به شمار می آید: «وَعَلَى النِّسَاءِ بِالْحَيَاءِ».

ب.«عفت»: بانوان ِمنتظرِ آخرین حجت خداوند، پاسدار ِحریم ِعفت اند. حفظ عفت یعنی نگهداشتن نفس از تمایلات و شهوات نفسانی، فضیلت والای بانوان اهل انتظار است. بسا که جاهلیت مدرن روزگار ما تمایلات و هواهای نفسانی را دامن بزنند و شهوات را برای انسان زینت دهند؛ اما بر بانوان منتظر شایسته است که با نگهبانی از حریم عفت خویش زمینه اعتلای روح خویش را فراهم آورند و از پیروی وسوسه های نفسانی و شیطانی احتراز کنند و هیچ زینتی را برون از حوزه جانشان و هیچ افتخاری را برتر از حفظ  گوهر الهی وجودشان نشناسند: «وَالْعِفَّةِ».

 

 

نقشی که زنان در ظهور ایفا می کنند

 

حجت‌الاسلام «جواد جعفری» با بیان اینکه رجعت 13 زن در عصر ظهور از نقش ویژه این قشر در دولت مهدوی حکایت دارد، اظهار کرد: اگر زنان یک جامعه، فاسد و از راه مستقیم خارج شوند، جامعه دچار انحطاط می شود اما اگر همین قشر در راه صحیح گام بردارند، در اصلاح جامعه مهم و تاثیرگذار خواهند بود لذا اگر زنان جامعه با اراده و آگاه باشند، می توانند نقش مردان را در امر زمینه سازی ظهور چند برابر کنند.

این کارشناس مهدوی در ادامه بیان کرد: بانوان در تربیت نسل منتظر نقشی مستقیم دارند. اسلام هیچگاه نگفته زنان باید در خانه بمانند بلکه معتقد است باید با حفظ حریم ها و حرمت ها در جامعه حضور موثر داشته باشند از این رو، یک زن می تواند با حضور عفیفانه در رویدادهای مهم جامعه نقشی موثر و مستقیم داشته باشد و یا به واسطه تربیت فرزند و تقویت و تشویق همسر نقشی غیرمستقیم در این زمینه ایفا کند.

وی با بیان اینکه امام خمینی(ره) می فرماید: از دامن زن، مرد به معراج می رود، تاکید کرد: زن برای نقش آفرینی در زمینه سازی برای ظهور علاوه بر تربیت فرزند و تشویق و تقویت روحیه همسر، باید حضور اجتماعی فعالانه و همراه با زمان شناسی و حفظ حریم ها و حدودها را نیز داشته باشد و علاوه برآن باید در مسیر انجام این وظایف پایداری و مقاومت به خرج دهد.

 

 

 

انتظار زمینه ساز نیازمند تثبیت جایگاه زن در جامعه

 

حجت الاسلام والمسلمین «محمد صرفی» نیز صرفی در تشریح نقش زنان و مادران در تعمیق و ترویج فرهنگ انتظار، بیان کرد: فرهنگ انتظار گاهی در جامعه ما شعارگونه و صرفا به آذین بندی و جشن های نیمه شعبان خلاصه می شود در حالی که باید در پی تعمیق فرهنگ انتظار در خانواده باشیم.

این عضو هیئت علمی مرکز تخصصی مهدویت با بیان اینکه زن و خانواده در آماج حملات فرهنگی دشمنان قرار دارند، تاکید کرد: در مقابل ما باید برای تعمیق و توسعه فرهنگ انتظار ابتدا جایگاه زن را در جامعه تثبیت کنیم البته این تثبیت جایگاه به معنای حضور همپای زنان و مردان در جامعه نیست بلکه زن باید بداند وظیفه اصلی او گسترش تقوا و عفاف است که امنیت روحی روانی را به جامعه هدیه می دهد.

 

بنابر آنچه بیان شد زنان در نقش های مادری، همسری، خواهری و دختری می توانند نقشی ویژه در حرکت به سوی ظهور و روی کار آمدن دولت موعود ایفا کنند به شرط آنکه توصیه های قرآن و عترت را در کنار هم به کار بگیرند، چنان که قرآن می فرماید: «يَا نِسَاءَ النَّبِيِّ لَسْتُنَّ كَأَحَدٍ مِنَ النِّسَاءِ ۚ إِنِ اتَّقَيْتُنَّ فَلَا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَيَطْمَعَ الَّذِي فِي قَلْبِهِ مَرَضٌ وَقُلْنَ قَوْلًا مَعْرُوفًا؛ اى همسران پيامبر! شما مثل يكى از زنان (عادّى) نيستيد. اگر تقوا پيشه‌ايد پس به نرمى و كرشمه سخن نگوييد تا (مبادا) آن كه در دلش بيمارى است طمعى پيدا كند، و نيكو و شايسته سخن بگوييد.» (احزاب، 32) که این دستورالعملی برای همه زنان است.

 

کد خبر 894596

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha