شجاعت امام سجاد (ع) دستگاه جور اموی را در هم پیچید

مسئول خانه نور باب الحوائج تبریز، شجاعت مثال زدنی امام سجاد(ع) را موجب در هم پیچیدن دستگاه جور اموی عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، حجت‌الاسلام محمد پناه داور، شب گذشته (10 دی) در مراسم شام غریبان شهادت امام سجاد (ع) که در مسجد تاریخی نوبر تبریز برگزار شد، به تبیین شخصیت و سیره مبارزاتی آن امام همام پرداخت.


این محقق تاریخ اسلام گفت: تاریخ پرفراز و نشیب امامت چهارمین ستاره فروزنده آسمان امامت و ولایت گرچه دارای درس های فراوانی برای شیعیان است، اما متاسفانه شیعیان در حالت عمومی اطلاع چندانی از زندگی ایشان ندارند.


وی با اشاره به حادثه خونین کربلا و رسالت اطلاع رسانی امام سجاد(ع) و عمه بزرگوارشان حضرت زینب کبری افزود: امام پس از حادثه کربلا از هر موقعیتی برای بیان مظلومیت اهل بیت در کربلا استفاده کرد.


پناه داور ادامه داد: مواضع و سخنرانی های حضرت امام سجاد(ع) و زینب کبری(س) در کوفه و شام، رشادت و شجاعت حضرت علی (ع) را برای مردم کوفه زنده کرد.


مسئول خانه نور باب الحوائج تبریز خاطرنشان کرد: ایشان در این راه با استفاده از مصادیق بارز و عینی موجود در اجتماع به تبیین ابعاد جنایات یزیدیان بر علیه امام حسین و یاران باوفایشان استفاده کرد.


وی به سخرانی کوبنده امام در کاخ یزید اشاره کرد و بیان داشت: امام در این مجلس با بیانی ظریف علاوه بر توصیف هویت حقیقی خود، پدر و جد بزرگوارشان و شرح فجایع کربلا، نکات ظریف دیگری را نیز متذکر شده اند که از آن جمله شرح وظایف خطبا بوده است.


مسئول خانه نور باب الحوائج تبریز با بیان اینکه تا زمان امام سجاد و پس از رحلت نبی مکرم اسلام نقل حدیث از پیامبر ممنوع بود، اذعان کرد: غاصبان جانشینی پیامبر با هدف نابودی اسلام و اهل بیت نقل حدیث را ممنوع ساختند و باشعار قرآن ما را بس است، در حقیقت در صدد تحریف معنائی قرآن بر آمدند.


وی تصریح کرد: پیشوای چهارم شیعیان در این برهه از تاریخ امامت و رهبری شیعه، روشی منحصر به فرد انتخاب کرد که از یکسو موجب احیای نام پیامبر و اهل بیت در میان امت و از سویی دیگر ایفای نقش امامت معنوی و سیاسی شیعیان وجهان اسلام شد.


مسئول خانه نور باب الحوائج تبریز عنوان کرد: امام سجاد(ع) با به کار بردن لفظ مقدس صلوات در اغلب بخش های صحیفه سجادیه و با احیای آن، به نشر فرهنگ اسلام ناب محمدی در سخت ترین شرایط خفقان اموی پرداخت.


پناه داور ادامه داد: در واقع احیای صلوات سلاح استراتژیک امام سجاد(ع) برای نشر فرهنگ اسلام ناب محمدی بود.


وی افزود: در جای جای صحیفه سجادیه، صلوات بر محمد و آل محمد قبل از هر دعا و بعد از آن در شکلی خاص مورد عنایت است و از صلوات های جعلی که نام صحابه نیز در آن ذکر شده است، خبری نیست.


دکتر محمد زرپوش، مولف کتاب صحیفه مظلوم نیز در این مراسم به تبیین ضرورت توجه به مفاهیم ارزشمند صحیفه سجادیه در میان مسلمین پرداخت.


زرپوش گفت: امام سجاد(ع) در دوران امامت خود یکی از باشکوه ترین فرازهای علمی را به نمایش گذاشت و با نگارش کتاب صحیفه سجادیه اوج معرفت انسانی را به جهانیان نشان داد.


وی با بیان اینکه عدم تحریف صحیفه سجادیه و تعلق صدر صد آن به امام سجاد (ع) از حقایق بدون تردید است اظهار کرد: این کتاب شریف بدون شک از ناحیه آن امام معصوم صادر شده است بنابراین موحدین می توانند بیش از هر کتاب ادعیه و مناجات دیگر، از آن استفاده کنند.


مولف کتاب صحیفه مظلوم تصریح کرد: ادعیه نورانی صحیفه سجادیه در ماه مبارک رمضان نیز مورد غفلت واقع شده است، در حالی که در این کتاب شریف ادعیه بسیار با ارزشی موجود هستند که سرشار از تعالیم انسان ساز می باشند.


وی افزود: صحیفه سجادیه گل سر سبد اخلاق و مکارم بشری است و عمق لطافت بشری که در این کتاب به تصویر کشیده شده است در اساسی ترین مکاتب عرفان بشری نیز مشاهده نمی شود.


شایان ذکر است، مشابه این مراسم در صبح شهادت امام سجاد (ع) نیز در همین مسجد برگزار شد.


پایان پیام/

 

کد خبر 8949

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha