در ارزیابی عملکرد نیازمند توجه به یادگیری و ایجاد انگیزه در کارمندان هستیم

وزیر ارشاد گفت: در فضای ارزیابی باید ارزیابی روزانه، ماهانه و سالانه به موقع و دقیق داشته و ارزیابی را نباید به پایان سال محول کرد، زیرا وقتی اطلاعات به طور کامل منتقل نشود از یکسری مسائل محروم‌ خواهیم شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «سید عباس صالحی» امروز در آیین تقدیر از برگزیدگان جشنواره شهید رجایی که در سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد با بیان اینکه ارزیابی عملکرد موضوع مهمی در سازمان‌های اداری و اجتماعی است، اظهار داشت: ارزیابی عملکرد کارکردهای متفاوتی دارد، در وهله اول ارزیابی عملکرد باید بتواند به تقویت یادگیری و مهارت منجر شود، به عبارتی دیگر از فرآیند ارزیابی باید این اتفاق پدید بیاید که سازمان‌هایی که نیاز به ارتقاء مهارت و یادگیری دارند نقاط ضعف خود را پیدا کرده و‌ با حل آن به سمت مسیر تکامل بروند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ما در حیطه یادگیری نیاز به آموزش‌های کلاسیک و همچنین آموزش‌های روزآمد و نو داریم که کیفیت سطح یادگیری را بالا ببریم. از کارکردهای مهم در نظام‌های اداری و اجتماعی می‌توان به خلاقیت،‌ مهارت میان فردی، کارهای تیمی، مهارت توجه به ذی‌نفعان و ... اشاره کرد، بنابراین باید نقاط ضعف خود را در حو‌زه یادگیری و مهارت پیدا و ضعف‌ها را از طریق برنامه‌های آموزشی رسمی و غیر رسمی برطرف کنیم.

وی تاکید کرد: در بعد دیگر ارزیابی عملکرد باید به حوزه اراده کار کمک کند. اینکه ارزیابی عملکرد در خدمت تقویت انگیزش و اراده کار قرار بگیرد حائز اهمیت است.

صالحی یادآور شد: دو حوزه تقویت یادگیری و مهارت و تقویت انگیزش و اراده کار حو‌زه‌های اصلی ارزیابی عملکرد است، جشنواره‌هایی چون جشنواره شهید رجایی نیز قرار است به اقدامی مثبت تبدیل شود. بنابراین در حو‌زه‌های منزلت شغلی و معنوی باید راه‌کارهای خود را پیدا و تاثیر آن بر روی کارهای تیمی را ارزیابی کنیم، در حال حاضر در سازمان‌های اجتماعی کارهای تیمی جایگزین کارهای فردی شده است و تیم‌های کوچک و ‌بزرگ مشغول به کار هستند، پس قابلیت‌های فردی و تیمی باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی افزود: در بخش ارزیابی عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید شاخص‌های ارزیابی عملکرد را تکمیل و تقویت کنیم، در سازمان امور اداری استخدامی شاخص‌های عام و خاص برای یک دستگاه تعریف شده است، اما در یک تعریف دیگر ما شاخص‌های ویژه‌ای نیز داریم ‌که یک سازمان در مدت زمان تعیین شده برای خود مشخص می‌کند، همانند موضوع شفافیت، هوشمندسازی سازمانی و ... که ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در یک بازه زمانی دو ساله مدنظر قرار دادیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ابراز داشت: در شاخص‌های عمومی، اختصاصی و ویژه باید تلاش کرد شاخص‌های قابل اتکایی را ایجاد کرد، قدرت کارکردهای بیشتر را باید پیدا کرد، هرچقدر کارکردهای کمتری داشته باشیم قدرت ارزیابی کاهش پیدا می‌کند.  بخشی از مشکلات و فاصله‌هایی که در پاره‌ای از اتفاقات شاهد هستیم به خاطر کامل نشدن شاخص‌های اختصاصی است.

صالحی خاطرنشان کرد: در فضای ارزیابی باید ارزیابی روزانه، ماهانه و سالانه را به موقع و دقیق داشته باشیم. اگر سازمانی بخواهد ارزیابی خود را به پایان سال محول کند کار سخت خواهد شد، وقتی اطلاعات به طور کامل منتقل نشود از یک سری مسائل محروم‌ خواهیم شد. بنابراین ارزیابی باید منظم و ‌دقیق پیش برود.

وی در پایان گفت: نظام جامع ارزیابی عملکرد باید به خروجی‌های درستی منجر شود تا بتوانیم بر اساس اطلاعات به دست آمده سیستم ‌آموزشی را بررسی کنیم، همچنین این خروجی ‌می‌تواند در مسیر یادگیری و انگیزش و تقویت اراده‌ کارها تاثیر بگذارد

کد خبر 895681

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha