به گزارش خبرگزاری شبستان: «مسعود نکویی» در گفتوگویی اظهار کرد: رویداد ملی «فهما» حتی در دوره اول برگزاری با یک رویکرد جدید و جذاب نقطه عطفی شده است، فارغ از اینکه که بدانیم چه کسی دارای رتبه می شود، باید بررسی شود که هر کس چه کاری انجام میدهد و این در حالی است که موضوعی برای آثار مشخص نشده است اما همه آثار ارسالی در مورد مسجد، معنویت و موضوعاتی است که به دل ما گره خورده است و این روند باید ادامه پیدا کند.
داور بخش «سرود» رویداد ملی فهما از ثبت یک هزار و ۴۳۰ اثر در بخش سرود توسط کانونهای مسجد کشور در رویداد ملی «فهما» خبر داد و افزود: ۲۵ اثر در مرحله داوری مورد بررسی قرار گرفت. برخی آثار ممکن است آنچنان قوی نباشد اما با بیان حسی و احساسات بچههای مردم ایران با نژادها و پرچم سه رنگ اجرا شده و بر ما واجب است که با آموزشهای خوبی که تمام بچه های ایران منتفع شوند، از آنها حمایت کنیم.
نکویی خاطرنشان کرد: وقتی صحبت از مسجد می شود یعنی بچههایی که با معنویت سر و کار دارند، دور هم جمع می شوند و وقتی میخواهند آوازهای گروهی بخوانند علاوه بر همخوانی های قرآن، تواشیح و موضوعاتی که مربوط به کارهای مذهبی می شود، سرود در واقع زبان مادری خودشان است و بسیار به قشر جوان و نوجوان و به ویژه کودک کمک میکند که با هم همگرا شوند. این همگرایی میتواند اجتماعی، سیاسی، مذهبی و از انواع مختلف باشد که ما نمونه مختلف آن را در آثار کانونهای مساجد میتوانیم ببینیم.
داور بخش «سرود» رویداد ملی «فهما» با بیان اینکه ما هنوز بعد از سال ها نتوانستیم کارهای با کیفیت به همان شکل که در زمان انقلاب یا زمان جنگ تحمیلی بود، رقم بزنیم، تاکید کرد: جوانان دهه ۴۰ تا دهه۶۰ خیلی ملموستر میتوانند انقلاب و جنگ تحمیلی را درک کنند اما نوجوانی که در دهه ۸۰ یا ۹۰ قرار دارد، نمی تواند واقعیتها را درک کند بلکه باید با شنیدههای خود قضاوت کند که در آن دوران چه اتفاقی افتاده و چه بوده است.
وی سرود را به عنوان یکی از راههای انتقال واقعیتهای انقلاب و دفاع مقدس به نسل نوجوان امروز معرفی و تاکید کرد: با سرود و بچههای معنوی که در مساجد هستند، می توان این کار را انجام داد.
نکویی همچنین گفت: در رویداد ملی فهما همین که آزادانه آثاری از تمام بچههای ایران به مرحله داوری رسیده، مایه خوشحالی است. این که می بینیم از همه سرزمین پرافتخارمان ایران آثاری را می بینیم جای تشکر دارد.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا این ظرفیت در کانونهای مساجد وجود دارد که بتوانند در عرصه بینالمللی د تولیداتی داشته باشند و توسط این آثار فرهنگ، معارف و پیامهای انقلاب اسلامی را صادر کنند؟ گفت: بله این ظرفیت وجود دارد که بچههای مسجد در هر جای ایران بتوانند کار خود را بروز دهند و من به همه بچههای مسجد اعلام میکنم که شما قطعا میتوانید کارهای خود را در عرصه بینالمللی عرضه کنید در صورتی که باور داشته باشید و بدانید که چه کاری را در کجا باید ارائه کنید.
نکویی افزود: ما میتوانیم آثار مذهبی را که از میهنمان دفاع میکند را در قالب سرود اجرا کنیم و به گونهای تدبیر کنیم که سایر ملتها در دنیا نیز نسبت به اجرای آن راغب شوند.
منبع: روابط عمومی ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور
نظر شما