به گزارش خبرگزاری شبستان از بوشهر، بر مسلمانان و مردم جامعه لازم است برای تعیین سرنوشت اجتماعی خود، مشارکت سیاسی داشته باشند و در اموری چون انتخابات برای برگزیدن افراد صالح، باتقوا و کاردان برای اداره امور جامعه و کشور بی تفاوت نباشند؛ چرا که که بی تفاوتی در این امور مهم، به حاکمیت اشرار و بدان و رواج ظلم و فساد خواهد انجامید. همچنین مشورت دهی عادلانه بر محور حق به حاکمان اسلامی، می تواند از ابعاد مشارکت سیاسی در عرصه های اجتماعی باشد. لذا در این رابطه با دو چهره انقلابی مبارز و فعال قرآنی بوشهری به گفتگوی اختصاصی پرسشهایی را پیرامون محورهایی چون «اهمیت مشارکت سیاسی، عدالت محوری، ولایت فقیه، حفظ آرمان های انقلاب،اهمیت پویایی جوانان، سبک زندگی اسلامی، امر به معروف و نهی از منکر، عزت و اقتدار ملی، اخلاق و معنویت» مطرح کرده است که پاسخ آنها بدین شرح است:
در بخش اول گفتگو «عبدالله فاتحی» استاد دانشگاه و مفسر قرآن و دبیر حزب موتلفه اسلامی استان بوشهر به خبرنگار شبستان، به اهمیت مشارکت حداکثری مردم در پای صندوق های اخذ رای اشاره و اظهار کرد: امروزه در جهان، مشروعیت یک نظام به حضور حداکثری مردم در صحنه انتخابات و دیگر صحنه های حماسی است، یعنی کشورها به میزان مشارکت مردم آن کشور نگاه می کنند و نیز نگاه سیاستمداران و اندیشمندان تحلیل گر دنیا به میزان پشتیبانی مردم از نظام و حاکمیت است.
دبیر حزب موتلفه اسلامی استان بوشهر در ادامه افزود: می بایست تاثیرگذاری ملی و بین المللی میزان مشارکت مردم هر کشور در حماسه های سیاسی و اجتماعی برای مردم آن کشور تبیین گردد که این حضور حداکثری چقدر توانسته دشمن را مایوس کند و این رای های مردم و مشارکت حداکثری نگذاشته که حکومت را از پای در بیاورند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه حضرت امیرالمومنین امام علی (ع) در خطبه 176 نهج البلاغه می فرماید «خدای سبحان، حقوق بندگان را بر حقوق خویش مقدم کرده است و رعایت حقوق مردم به ادای حقوق خدا خواهد انجامید»، تصریح کرد: هر فرد مسلمان باید در برابر قانون اسلامی خاضع باشد، هر چند اجرای آن به ظاهر، به زیان او باشد که البته در واقع و با نگاه عمومی به جامعه، به سود او و همگان است. لذا از جهتی دیگر، هر کس در اجرای قانون الهی واسطه گری کند تا مانع اجرای آن بشود، خدای بزرگ او را قیامت عذاب می کند.
وی نقش بالنده جوانان در انتخابات و مشارکت های سیاسی و اجتماعی را موثر خواند و عنوان کرد: جوانان نقش زیادی در انتخابات می توانند داشته باشند و با شور و عشقی که در وجود جوانان و به خصوص رای اولی ها برای رقم زدن آینده سرنوشت شان هست بیشتر از دیگر افراد جامعه است.
فاتحی اضافه کرد: جوانان در زمینه مشارکت حداکثری در انتخابات و انتخاب افراد اصلح، باید عقلانی فکر کنند و الهی بیندیشند و فریب تبلیغات رنگین کمانی برخی از کاندیدها و هیاهوهای بیگانگان و رسانه های برون مرزی را نخورند و احساسی و عاطفی به جریان انتخابات نگاه نکنند و سعی کنند افرادی پاکدست و ولایتمدار و انقلابی و حافظ منافع نظام و اسلام که در انگیزه و عقیده به مانند سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی هستند را انتخاب کنند.
دبیر حزب موتلفه اسلامی استان بوشهر گفت: جوانان ما باید فکرشان جهانی و مبتنی بر آموزه های تربیتی و اسلامی باشد و روحیه جهادگری و انقلاب گری را در وجودشان تقویت کنند و جوانان باید در تمامی برنامه های زندگی خود، هدف بلند داشته باشند و اگر جوانان با سعی و تلاش این کار را کنند و سبک زندگ سالم را برگزینند، پیروز می شوند.
این چهره مبارز انقلابی بر علیه حکومت پهلوی با ابراز اینکه مصداق دیگر مشارکت مردمی را می توان در اصل مسلّم اسلامی «امر به معروف و نهی از منکر» دانست، گفت: همکاری با ظالمانی که از امامان باطل پیروی می کنند، برای مسلمانان روا نیست. بهتر این است که هر فرد مسلمان ضد ستم قیام کند و این مهم از مهم ترین آموزه های دینی شمرده می شود و قیام سالار شهیدان تاریخ بشر، حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در برابر ستم امویان ناپاک، از نمونه های بارز آن است. لذا مردم جامعه باید از تاریخ ها، تحلیل و عبرت ها درس بیاموزند و بهترین ها و اصلح ترین ها را انتخاب و سالم ترین ها را برگزینند، تا این عمل عقلانی و صحیح، کشورشان را از نفوذ مفسدین فرصت طلب و بیگانگان حفظ کنند.
فاتحی به تفاوت نحوه برگزاری انتخابات در دوران رژیم پهلوی و انقلاب قرآنی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: در دوران رژیم ستمشاهی که انگلیسی ها و آمریکایی اریکه حکومت دربار پهلوی پدر و پسر را به دست گرفته بودند، انتخابات اهمیتی نداشت، یعنی مردم به صورت مستقیم، نقشی در تعیین سرنوشت خودشان و انتخاب نماینده خود نداشتند. بلکه رژیم پهلوی به خوانین و روسای قبیله ها و طوائف روستایی و شهری ابلاغ می کرد که شناسنامه های مردم را جمع کنید و به بخش مرکزی شهرستان ها بفرستید تا آن طور که حاکمان رژیم پهلوی می خواهند، انتخابات رقم بخورد و عملا رفتار دیکتاتوری و غیر اخلاقی در آراء مردم و انتخابات داشتند.
رای مخالف روحانی به اصلاحات
وی با عنوان اینکه رژیم پهلوی تظاهر به مردم داری می کردند ولی در عمل به سبک دیکتاتوری رفتار می کردند، خاطرنشان کرد: در رفراندوم ششم بهمن که به منظور برنامه های اصلاحات شاه پهلوی برگزار شد، در آن زمان فقط روحانی مبارز، حجت الاسلام و المسلمین سید محمدحسن نبوی (ره)، دبیر دبیرستان داریوش در بوشهر فقط رای مخالف به برنامه های شاه پهلوی داد و بقیه مردم استان رای موافق دادند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: بعد از اه شهادت رسیدن شهید حیدری، حجت الاسلام سید محمدحسن نبوی به عنوان چهره شجاع، مردمی و انقلابی بود که در سه دوره به عنوان نماینده مردم بوشهر در مجلس شورای اسلامی انتخاب شد و هنوز لذت شیرین خدماتش در خاطر مردم استان بوشهر باقی است.
فاتحی به تشریح جریان فعالیت های دوران دانشجویی خود و همسنگرانش بر علیه رژیم پهلوی و ده سال زندانی شدنش برای مخالفت با شاه و طرفداری از امام و روحانیت پرداخت و گفت: فقید سعید عالم مجاهد و روحانی مبارز شهید حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ ابوتراب عاشوری (ره) یکی دیگر از شخصیت های مردمی و ولایی و انقلابی بود که سال ها در حوزه های علمیه شهر نجف اشرف مشغول به تحصیل و تدریس بود و از سال 1342 به فرمان امام خمینی (ره) و بر اساس احساس تکلیف و دفاع از حقوق مردم استان بوشهر و مبارزه با حکومت طاغوتی پهلوی به دیار خود بازگشت و با اسلحه کتاب و قرآن فعالیت های خود را در مکتب فاطمیه محله سنگی منطقه 1 شهر بوشهر آغاز کرد و شهید عاشوری در آن دوران به عنوان رهبر انقلابی مبارزات ضد رژیم پهلوی در این استان محروم جنوبی بود. ما نیز از اخلاق، علم و معرفت شهید عاشوری بهره می گرفتیم.
این چهره مبارز انقلابی بر علیه حکومت پهلوی در ادامه خاطرنشان کرد: شهید عاشوری از امام خمینی (ره) پیروی می کرد و همچنین روحانیون و جوانان و انقلابیون و علمای تبعیدی که توسط رژیم ستمشاهی به استان بوشهر تبعید شده بودند را مورد حمایت قرار می داد و منزل شهید (مکتب فاطمیه) به عنوان مرکز اصلی فعالیت های معنوی و فرهنگی نیروهای مبارز بر علیه حکومت پهلوی بود. که در ماه محرم همان سال ها، عوامل رژیم پهلوی، شهید عاشوری این مجتهد اسلامی را در منزل به شهادت رساندند.
دبیر حزب موتلفه اسلامی استان بوشهر با تاکید بر اینکه تقوا یکی از شاخصه ها و محورهای جامعه دینی است، گفت: آدم باید مسیر عزتمندی در زندگی را طی کند و هر کس که از سبک زندگی قرآنی و معارف اصولی اسلام و اسلامیت دوری کند، در مسیر ذلت، گرفتار و اسیر شیطان خواهد شد.
وی در ادامه افزود: معنویت و اخلاق می تواند در تمامی محیط زندگی، موثر باشد و انسان نباید نگاه صرف به مادیات داشته باشد و امروزه بیشتر نیاز به معنویت است و اگر معنویت در جامعه نباشد، جامعه با انحطاط و شکست مواجه خواهد شد. اصولا انسان با رعایت مبانی اخلاقی و معنوی در همین دنیا می تواند برای خود یک بهشتی درست کند و بدین جهت است که اخلاق و معنویت، موجب سازندگی در زندگی شخصی و اجتماعی می شود.
استاد اندیشه اسلامی و معارف قرآنی با تاکید بر اینکه رازداری و کتمان اسرار و پوشاندن عیوب برادران دینی، آثار مثبت دنیوی و اخروی دارد، بیان کرد: حفظ آبرو و اسرار مسلمانان از مسائل مهم اجتماعی و از عوامل اثرگذار بر وحدت جامعه اسلامی است. همان طور که در این رابطه، آیه دوازدهم سوره مبارکه حجرات در قرآن کریم، انسان ها را از تجسس در امور دیگران نهی کرده است.
در بخش دوم گفتگو «امرالله شیخیانی» جامعه شناس، کنشگر علوم سیاسی و معارف قرآنی و دبیرکل حزب مردم مسلمان ایران به خبرنگار شبستان، با اشاره به اینکه هر یوم الله 22 بهمن ماه، یک پیروزی بزرگ و فتح قله «ما می توانیم» است، گفت: راهپیمای 22 بهمن تجلی اقتدار ملی و عزت ملی،حضور آگاهانه و بصیرتی مردم ایران است و ملت کشور ما همواره گوش به فرمان مقتدای خود و پاسدار دستاوردهای انقلابند و این حقیر کمترین به نوبه خودم از حضور پرشکوه و همدلی ملت کشورم قدردانی می کنم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه عدالت خواهی و مبارزه با فساد دو شعار آرمانی مردم انقلابی جمهوری اسلامی ایران است، افزود: گام دوم انقلاب برای گسترش عدالت اجتماعی و رسیدن به تمدن نوین اسلامی که همان عدل الهی است، می باشد.
شیخیانی با ابراز اینکه مردم سالاری دینی امنیت آفرین و وحدت آفرین است، اظهار کرد: مردم سالاری دینی یکی از دستاوردهای بزرگ جمهوری اسلامی ایران است، لکن پشتیبانی از ولایت فقیه و حفظ نظام جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک امر به معروف، از اوجب واجبات است.
وی یکی از ارزشمندترین دارایی های دسته جمعی مردم کشور را حکومت جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و گفت: ولایت فقیه است که ما را به سمت خداوند سبحان سوق می دهد و بندگی خدا است که ما را به کسب اخلاص و عمل صالح سوق می دهد و می بایست همگان قدردان داده های الهی و مجاهدت های گمنامان و نعمات خداوندی باشند.
مجلس شورای اسلامی مولود انقلاب قرآنی ایران است
این کارشناس مسائل سیاسی و امور بین الملل با اشاره به اینکه معماری کلان انقلابمان بر اساس آموزه های قرآنی و سیره عملی اهل بیت رسول الله (ص) بنا و پایه گزاری شده است، گفت: مجلس شورای اسلامی مولود 22 بهمن و پیروزی انقلاب اسلامی ایران است و حضور حداکثری مردم در پای صندوق های اخذ رای، اهمیت دادن به امنیت کشور، بیعت با مقام معظم رهبری، بیمه کردن نظام و توجه به آرمان های وحدت آفرین انقلاب اسلامی ایران است.
این جامعه شناس با بیان اینکه اگر معنویت و اخلاق به مانند اکسیژن در جامعه فراگیر شود زندگی مردم پر از موفقیت و تعالی خواهد شد، اظهار کرد: شرکت و حضور حداکثری مردم در انتخابات در اصل تعهد عملی به نظام اسلامی می باشد و یک امتحان الهی و تکلیف بزرگ سیاسی در تعیین سرنوشت مردم غیور ایران اسلامی است و این حماسه و مشارکت سیاسی، کشور را از خطرها بیمه می کند.
شیخیانی با اشاره به اینکه عزت و اقتدار، دستاورد 22 بهمن سال 1357 بود که با خون شهیدان آبیاری شد و پیشرفت جهانی نظام اسلامی ایران محصول خون شهیدان است، عنوان کرد: سردار شهید حاج قاسم سلیمانی مظهر و نماد آزادی، آزادگی و ولایتمداری و جهاد فی سبیل الله بود و این شهید فقید «الْكَلِمُ الطَّيِّبُ وَالْعَمَلُ الصَّالِحُ يَرْفَعُهُ» است.
وی با اشاره به اینکه امام خمینی (ره) فرمودند «نویسندگان ما در خود امید ایجاد کنند و به مردم امید بدهند، تا آنها بدانند قوی هستیم و ما می توانیم وابسته به غرب و شرق نباشیم»، اظهار کرد: بی تکلفی و پرهیز از وسوسه های بیهوده در امور مربوط به زندگی از شاخصه های تفکر و تدبر در زندگی است، چرا که اسلام برای شئون گوناگون زندگی انسان برنامه دارد و در هیچ یک از عرصه های عبادی و اخلاقی و مادی و معنوی؛ تکلیف توانفرسا ندارد و همچنین قرآن کریم و احادیث؛ انسان ها را به تفکر فرا خوانده اند و قرآن اندیشیدن را از اوصاف خردمندان به شمار آورده است. لذا بهترین سبک زندگی برای انسان ها در زندگی این است که با خداوند متعال معامله کنند.
این کنشگر علوم سیاسی و معارف قرآنی با بیان اینکه دین ما را بلند همت، تربیت می کند، گفت: همه جوانان و خانواده ها در زندگی سعی کنند تزکیه را بر علم مقدر سازند و سعی در انجام وظیفه و تلاش آموزه ای قرآنی است که خداوند منان در آیه 39 سوره نجم خطاب به همه انسان ها تاکید کرده است.
دبیرکل حزب مردم مسلمان ایران در ادامه با بیان اینکه ملت ولایتمدار، بصیر و انقلابی کشورمان مبارزان حقیقی و راستین ارزش های اسلامی هستند، اظهار کرد: اهداف غربی ها از تحریم ها بر علیه ایران به منظور براندازی نظام است و لذا بصیرت بهترین راهبرد در برابر و مقابله با فتنه انگیزی ها و نیرنگ ها است.
این جامعه شناس با تاکید بر اینکه شایسته است مردم جامعه در انجام کار خیر و برآوردن حاجت دیگران، وساطت کرده و مشکلات آنها را حل کنند، اظهار کرد: اصلاح ذات بین به معنای زدودن دشمنی ها و تبدیل آن به آشتی و دوستی و صمیمیت است که از مهم ترین برنامه اسلامی در نظام های اسلامی است و پروردگار سبحان در آیه یکم سوره انفال می فرماید «فَاتَّقُوا اللَّهَ وَأَصْلِحُوا ذَاتَ بَيْنِكُمْ». همچنین نیز از آن طرف، واسطه گری در کارهای خلاف شرع و قانون، گناهی بزرگ و دور از شان هر فرد مسلمان است و مرتکب آن در کیفر گناه شریک است.
این کنشگر علوم سیاسی و معارف قرآنی با اشاره به حدیثی از پیامبر اعظم (ص) مندرج در جلد یکم کتاب «الجامع الصغیر» که فرمود «خدای متعال بندگانی دارد که آنها را برای رفع نیازهای مردم اختصاص داده است و مردم در نیازمندی هایشان به آنان پناه می برند و اینان از عذاب الهی در امانند»، گفت: یاری رساندن به مردم و ادای حق آنها و دستگیری از آنها و تامین نیازهای مادی و معنوی آنها از وظایف بسیار مهم هر انسان و به خصوص فرد مسلمان موحد است و انجام این عمل خیرخواهانه در بعضی از روایات معادل چند حج عمره و چند شبانه روز اعتکاف به شمار آمده است.
شیخیانی با اشاره به اینکه عدالت در فرهنگ اسلام و تشیع ارزش و اهمیت والایی دارد، اظهار کرد: عدالت نیاز هر جامعه و مایه نشاط و شادابی مردم استو جامعه بی عدالت، پیشرفت و توسعه ندارد. لذا در جامعه ای که عدالت در آن برقرار است، بدگمانی و سوءظن معنا ندارد و خوب است در همه چیز حمل به صحت شود، مگر اینکه خلاف آن ثابت شده باشد. شایسته است مردم جامعه و به خصوص جامعه ایمانی و موحدین بر اساس وظیفه اجتماعی خود، یکدیگر را به خوبی ها و ترک بدی ها فراخوانند تا همگان به خیر و صلاح گرایند.
چراغی برای علم آموزی و قانون گزاری
دبیرکل حزب مردم مسلمان ایران در پایان با عنوان اینکه امنیت پایدار؛ لزوم همه بخش های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در هر جامعه است، گفت: علم و دانش افزایی مایه اقتدار ملت ها است و آموزه های قرآنی و سیره عملی اهل بیت نبی مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) بهترین چراغ راهنما برای علم آموزی، قانون گزاری، مردم داری و مردم مداری، رشد و کمال انسانی است.
خاطر نشان می شود بعد از پیروزی و تشکیل نظام جمهوری اسلامی ایران؛ عبدالله فاتحی به عنوان اولین مسئول سپاه پاسداران استان بوشهر، اولین معاون سیاسی امنیتی استانداری بوشهر و رئیس بنیاد مستضعفان و جنگ زدگان را عهده دار بود و همچنین امرالله شیخیانی در شهرستان های تنگستان، دشتستان و گناوه عهده دار مسئولیت های فرمانداری، کمیته انقلاب اسلامی، شهرداری و بنیاد مستضعفان این شهرستان ها بود.
نظر شما