حجت الاسلام والمسلمین سیدغلامعباس موسوی، مدیرکل امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با تاکید بر لزوم ارائه تفسیر قرآن و طرح مباحث قرآنی در جلسات عزاداری سیدالشهداء به خبرنگار شبستان گفت: قیام تاریخی امام حسین (ع) و جهاد ایشان در راه خدا کاملا نشات گرفته از فرامین و آموزه های بلند و پرمغز قرآن است.
وی اظهار کرد: بحث جهاد و حق طلبی، مبارزه با باطل و طاغوت ها، زیر بار ظلم نرفتن و امر به معروف و نهی از منکر همگی منشا قرآنی قیام امام حسین (ع) است، چراکه این قیام برخاسته از متن آیات الهی و آموزه های بلند آن است که در قیام قرآن ناطق تجلی یافته است، امام حسین (ع) از آیات نورانی قرآن آموخته بودند که زیر بار ظلم نروند از این رو این فریضه را باید با طرح در مجالس عزاداری ایشان جریان و تسری داد تا مردم بهره مند شوند.
حجت الاسلام موسوی با استناد به سخن پیامبر (ص) اجر رسالت ایشان را مودت اهل بیت (ع) معرفی کرد و افزود: هنگامی که امت پیامبر (ص) از مسیر قرآن خارج شده و گفتار، منش و روش آنها بر اساس آموزه های وحی نبود امام حسین (ع) بر خود فرض دانست تا این قیام تاریخی را آغاز کند از این رو این حقیقت که روح قیام تاریخی کربلا برخاسته از آموزه های وحی است را نمی توان انکار کرد.
مدیرکل امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم استناد به قرآن در مجالس عزاداری سیدالشهداء را برای تبیین ابعاد قیام کربلا ضروری دانست و تصریح کرد: آزادی خواهی و عدالت گستری نهفته در این قیام تنها با روشنگری های قرآنی رخ داده است، بنابراین باید توجه داشت که قرآن و تفسیر آیات نورانی آن باید از مهمترین برنامه های جلسات عزاداری سالار شهیدان عالم (ع) باشد.
وی با ابراز تاسف از کمرنگی طرح مباحث قرآنی به ویژه تفسیر در جلسات منتسب به اهل بیت (ع) عنوان کرد: البته منابر دینی مملو از آیات و روایات است و مباحث مطرح شده توسط سخنرانان به آیات و روایات شریف و مباحث دینی مستند است، اما ارتقای سطح فکری دینی جامعه نیازمند آن است که رویکرد جلسات را از مباحث عاطفی احساسی به سمت مسائل برهانی عقلی و مستدل پیش رود.
حجت الاسلام موسوی حرکت در مسیر عقلانیت را عامل تحکیم مبانی اعتقادی مردم دانست و گفت: منابر ما باید مملو از آیات و تفسیر و تبیین آنها باشد علاوه بر این باید میان مباحث منطقی و مستدل و عبرت های عاشورا ارتباط برقرار کنیم، اگر ما بتوانیم میان آیات نورانی وحی با چرایی قیام تاریخی عاشورا ارتباط لازم را برقرار کنیم آنگاه می توان به مبانی فکری و اعتقادی مردم نیز قوام بخشید.
وی با بیان این مطلب که ضعف اعتقادات در جامعه به عنوان تهدیدی جدی ناشی از کمرنگی مباحث عقلی است، اظهار کرد: توحید و ایمان مردم باید با طرح قرآن و تفسیر آن در جلسات عزاداری سیدالشهداء افزایش بیابد از این رو نباید تنها به احساسات صرف اکتفا شود بلکه باید تقویت بنیه اعتقادی مردم نیز به عنوان هدفی مهم در صدر قرار بگیرد.
حجت الاسلام موسوی جنبه احساسی در جلسات عزاداری سیدالشهداء را قابل تحسین دانست و بیان کرد: اما این احساسات در جلسات عزای امام حسین (ع) باید ما را به مسیر خردگرایی سوق داده و شبهه زدایی کند و این مهم محقق نمی شود مگر با تفسیر آیات الهی به ویژه برای نسل جوان که عطض بیشتری برای بهره مندی از معارف ناب وحی دارند.
مدیرکل امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با تاکید بر لزوم تحکیم بنیادهای اعتقادی جوانان در مجالس عزاداری سیدالشهداء از طریق تحلیل واقعه عاشورا با اتکاء به قرآن و تفسیر آن خاطرنشان کرد: قطعا هرچه با قرآن مانوس شویم از مباحث خرافی، غیرمستدل و غیرمنطقی فاصله می گیریم از طرف دیگر هرچه جامعه به قرآن نزدیک شود این حاشیه ها کم می شود چراکه قرآن تبیان لکل شیء است و راه کجروی را بر ما می بندد.
پایان پیام/
نظر شما