به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، مبلغ حوزه علمیه در سخنانی راجع به موضوع وقف، آن را نوعی تکلیف دینی خواند که باید برای مردم فرهنگ سازی شود زیرا زمانی که مردم وظیفه ای را بر گردن خود بدانند به آن تکلیف عمل خواهند کرد اما زمانی که به صورت قانون تجویز شود مردم انتظار دارند؛ دولت انجام دهد و گمان می کنند که دیگر تکلیف برعهده آنان نیست، بیان داشت: این موضوع باعث شده است در سالهای بعد از انقلاب وقف بسیار کمرنگ شود
حجت الاسلام رضا مصباح افزود: قبل از انقلاب وقف به صورت سنتی انجام می شد و مردم هم آن را تکلیف خود می دانستند اما بعد از انقلاب به دلیل عدم فرهنگ سازی و الگو سازی در نسل جدید این موضوع کمرنگ جلوه داده شد.
وی ریخت و پاش به بهانه اجرای نیت واقف را نکوهیده و ناپسند خواند و تصریح کرد: اگر می خواهیم موقوفات احیا گردند باید مردم و حتی خود واقف نتیجه و عواید وقف خود را مشاهده نمایند، این اسراف هایی که در برخی موقوفات به بهانه اجرای نیت واقف انجام می شود فرهنگ سازی برای وقف نیست بلکه ضد فرهنگ است و اعتماد مردم را نسبت به وقف از بین می برد.
این مبلغ حوزه با بیان اینکه روند عملیات عمرانی در بقاع متبرکه به کندی پیش می رود، اظهار داشت: زائرین وقتی می بینند اقدامی عمرانی صورت نمی گیرد و یا به کندی صورت می گیرد سعی می کنند نذورات خود را در موسسات خیریه انجام دهند که این به ضرر همه است و باید تدبیری اندیشیده شود تا هر فعالیتی که در بقاع متبرکه انجام می شودجهت شفاف سازی اذهان عمومی به اطلاع مردم رسانده شود.
وی تمیز و نظیف بودن محوطه امامزادگان را شرط اصلی جذب زائران دانست و تصریح کرد: خادمین امامزادگان و هیئت امنا باید ظاهری بسیار آراسته در شأن امامزادگان داشته باشند چرا که مردم اولین افرادی که می بینند خادمان هستند که اگر ظاهری نامرتب داشته باشند تأثیر منفی خواهد داشت.
این مبلغ دینی، ترویج فرهنگ وقف توسط مبلغان را بسیار مؤثر خواند و اظهار داشت: در واقع وقف توسط مبلغان ترویج می یابد و اگر بخواهیم تبلیغ را به معنای عام تعریف کنیم یک بخش وقف وابسته به مبلغ است و یقیناً تا اینجا هم که وقف پیش آمده توسط مبلغان انجام شده است چرا که مبلغ در نیت و اندیشه واقف اثر گذار است.
وی استفاده از الفاظ زیبا و عامیانه در ترویج فرهنگ وقف را بسیار مؤثر ارزیابی کرد و افزود: اگر می خواهیم فرهنگ وقف در میان مردم جایی داشته باشد نباید با لفظ وقف بازی کنیم و همیشه از معنای وقف در ترویج آن استفاده کنیم زیرا که این معانی برای بعضی افراد ثقیل و سنگین است بلکه باید از الفاظ زیبا مانند "خیر کثیر" یا "نام جاویدان" و .. استفاده و برای مردم تبیین کنیم.
به گزارش روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کرمان، حجت الاسلام مصباح گفت: ایجاد وقف های جمعی و اینکه هر کس در حد توان خود هر چه قدر ناچیز و کم می تواند وقف کند در ترویج فرهنگ وقف مؤثر است و محدود کردن وقف باعث دور شدن افراد جامعه که مال چندانی ندارند از وقف می شود و لذا مال اندک روانه مؤسسات خیریه می شود.
وی تک بعدی شدن وقف در جامعه را یکی دیگر از مسائلی دانست که ضربه مهلکی بر پیکره وقف می زند و لذا وقف مختص مسجد و حسینه نیست و مردم باید بدانند هر چیزی را می توان وقف نمود که در این رابطه باید ابعاد مختلف وقف به مردم شناسانده شود تا مسئله تک بعدی در وقف رشد نکند.
پایان پیام/
نظر شما