«رقص سنگ» روایت نوجوانان سنگرساز جبهه های جنگ

محسن صالحی حاجی‌آبادی معتقد است که رزمندگان دوران دفاع مقدس به دلیل برخورداری از تجربیات جبهه و جنگ و حال و هوای آن دوران بهتر و ملموس‌تر می‌توانند در این عرصه قلم بزنند.

محسن صالحی حاجی‌آبادی، نویسنده حوزه دفاع مقدس از چاپ اثر جدید خود با عنوان "رقص سنگ" به خبرنگار شبستان خبر داد و گفت: رمان "رقص سنگ" در حوزه دفاع مقدس و درباره سنگرسازان بی‌سنگر نوشته شده است. شخصیت‌های اصلی این رمان سنگرسازان بی‌سنگر یعنی جهادگران دوران دفاع مقدس هستند. این شخصیت‌ها واقعی هستند که جمعی از آنها شهید شده‌اند و جمعی نیز جانباز هستند.

 

صالحی حاجی‌آبادی با بیان اینکه "رقص سنگ" از زبان دوم شخص بیان شده است، عنوان کرد: این رمان زبان دل رزمندگان شهرستان نجف‌آباد است. اکثر آنها حدود 15 سال داشتند و فرمانده آنها 17 ساله بود. این بچه‌ها به مرگ می‌خندیدند زیرا از مرگ نمی‌ترسیدند. آنها صحنه‌های مرگ را به چشم دیده بودند و چنین استنباط می‌کردند که مرگ ترس‌آور نیست.

 

وی در مورد نحوه نگارش "رقص سنگ" اظهار داشت: 12 صفحه از این رمان را نوشتم و دیگر نتوانستم ادامه دهم. بعد از دو سال روزی حال غریبی پیدا کردم و دو رکعت نماز نثار شهید محمدعلی قیصریان نجف‌آبادی، یکی از فرماندهان دوران دفاع مقدس کردم و شروع به نوشتن رمان رقص سنگ کردم. در طول نوشتن هم می‌خندیدم و هم اشک می‌ریختم. احساس می‌کردم تمام رزمندگان و هم‌سنگرانم دور و اطراف من هستند. نگارش کتاب را بعد از نماز مغرب و عشا شروع و پس از 6 شب تمام کردم.

 

به گفته نویسنده آثاری همچون "از لیلا تا ویلا" و ا"گر نامهربان بودیم رفتیم"، دفتر دوم و سوم "رقص سنگ" در آینده‌ای نزدیک به رشته تحریر درمی‌آید و روانه بازار کتاب خواهد شد.

 

وی که سال‌ها در جبهه حق علیه باطل در دوران دفاع مقدس حضور داشته است با اعتقاد به اینکه هر کسی نمی‌تواند در عرصه دفاع مقدس قلم بزند، بیان کرد: کسانی که در جبهه‌ها حضور داشتند بهتر و ملموس‌تر می‌توانند، بنویسند و آثار آنها اثرگذارتر خواهد بود اما کسانی که تجربه‌ای در جبهه‌ای جنگ نداشتند، نمی‌توانند آثار خوب و ماندگاری در این عرصه خلق کنند زیرا حس لازم را برای انتقال بسیاری از مفاهیم به مخاطب ندارند.

 

صالحی حاجی‌آبادی طرحی به منظور برگزاری دوره‌های داستان‌نویسی برای جانبازان و آزادگان مستعد نویسندگی به بنیاد شهید و امور ایثارگران ارایه کرده است زیرا معتقد است که اگر جانبازان قلم روان و سلیسی داشته باشند با توجه به تجربیات لازم می‌توانند آثار خوب و فاخری در عرصه دفاع مقدس به رشته تحریر درآورند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 89743

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha