به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از خانه ملت، طبق آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صحن، پس از ارایه گزارش کمیسیون تلفیق، ابتدا کلیات لایحه بودجه مورد بحث قرار میگیرد.
در جریان بررسی کلیات 5 نفر مخالف و 5 نفر موافق به ترتیب یک نفر مخالف و یک نفر موافق و حداکثر هر نفر 15 دقیقه دیدگاههای خود را مطرح میکنند. پس از آن دولت و کمیسیون هرکدام حداکثر 45 دقیقه برای دفاع زمان خواهند داشت. سپس راجع به کلیات برنامه رایگیری خواهد شد. در بررسی کلیات، کفایت مذاکرات پذیرفته نمیشود.
نحوه ورود و بررسی جزئیات لایحه بودجه سالیانه
نمایندگان پس از تصویب کلیات بودجه بلافاصله وارد جزئیات آن می شوند، بر اساس رویه ای که آیین نامه داخلی مجلس برای بررسی لایحه بودجه در نظر گرفته است پس از تصویب کلیات، رسیدگی به جزییات برنامه آغاز و به مواد و تبصرهها و جداول برنامه به ترتیب رسیدگی میشود. در این بخش جایگزین متن ماده، یا جزئی از ماده و یا تبصره لایحه دولت، حذف کل، مصوبات جایگزینی کمیسیونهای تخصصی و پیشنهادات چاپ شده نمایندگان برای هر ماده یا تبصره یا هریک از اجزا در صورتی که آن جزء ماهیت مستقل داشته باشد و حذف جزء و پیشنهادات چاپ شده کمیسیونهای تخصصی بهترتیب مورد رسیدگی قرار میگیرند. سپس در مورد اصل ماده یا تبصره یا اجزاء درصورتی که ماهیت مستقل داشته باشند، رأیگیری خواهد شد.
مطابق آیین نامه چنانچه اصل ماده رأی نیاورد، موضوع برای رسیدگی مجدد به کمیسیون تلفیق برگشت داده خواهد شد تا در اسرع وقت و حداکثر طبق مهلتی که هیأت رئیسه تعیین خواهد کرد، گزارش مجدد خود را به مجلس ارائه دهد. نمایندگان میتوانند حداکثر تا پایان همان روز پیشنهادهای خود را به کمیسیون تسلیم نمایند.
در زمان بررسی بودجه مجلس نطق نخواهد داشت
گفتنی است؛ مادام که لایحه برنامه در صحن مجلس مورد بررسی است، مجلس نطق نخواهد داشت و هیچ طرح یا لایحهای جز طرحها و لوایح سه فوریتی و نیز تحقیق و تفحص، استیضاح و رأی اعتماد در دستور قرار نخواهد گرفت و مجلس در تمامی ایام بهجز ایام تعطیل حداقل شش و حداکثر هشت ساعت جلسه علنی خواهد داشت. در موارد استثناء با تصویب مجلس، این زمان تا ده ساعت قابل افزایش است. اصلاح قانون برنامه توسعه در ضمن لایحه بودجه مبتنی بر آن برنامه و نیز دیگر طرحها و لوایح با رأی دوسوم نمایندگان حاضر پذیرفته میشود و هرگونه اصلاح نیز با رأی دوسوم نمایندگان معتبر خواهد بود.
حسن روحانی رئیسجمهوری در جلسه علنی روز یکشنبه (17 آذر 98) مجلس شورای اسلامی، لایحه بودجه سال 99 کل کشور را تقدیم پارلمان کرد. طبق برنامه ریزیهای صورت گرفته لایحه ابتدا به مدت 5 روز در اختیار نمایندگان و 10 روز در اختیار کمیسیونهای تخصصی قرار گرفت تا نظرات خود را به کمیسیون تلفیق ارائه کنند، کمیسیون تلفیق نیز پس از دریافت نظرات کمیسیونهای تخصصی از ابتدای دی ماه 98 نشست های خود برای بررسی لایحه بودجه را آغاز وهفته ابتدایی بهمن ماه آن را تقدیم هیات رئیسه مجلس کرد./
نظر شما