بودجه ۹۹ به سه دوازدهم تغییر پیدا کند

نماینده مردم نجف آباد، تیران و کرون در مجلس با پیشنهاد اینکه بودجه سال ۹۹ باید به سه دوازدهم تغییر پیدا کند، در بیان دلایل رد آن به درآمد غیرواقعی حاصل از فروش نفت خام و عدم پاسخگو بودن این بودجه در شرایط جنگ اقتصادی اشاره کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، ابوالفضل ابوترابی در نشست علنی صبح امروز (دوشنبه، 5 اسفند ‌ماه) مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس باید در بودجه‌نویسی برای شرایط یک سال حساس برنامه‌ریزی کند چرا که این مهم با زندگی مردم ارتباط مستقیم دارد، افزود: متأسفانه بودجه کنونی به هیچ عنوان متناسب با شرایط جنگ اقتصادی نیست، از سوی دیگر رهبر معظم انقلاب بارها تأکید فرمودند که ساختار بودجه‌ریزی باید اصلاح شود کما اینکه برای آن مدت 6 ماهه‌ای در نظر گرفته شد و خروجی آن از سوی دولت این بود که به عدم رعایت قانون در بودجه‌ریزی دو سال گذشته اشاره کردند.

نماینده مردم نجف آباد، تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما در خصوص اصلاح ساختار بودجه تغییری در بودجه 99 نمی بینیم کما اینکه پیش‌بینی برای خرید تضمینی گندم منطقی نبوده و همچون سال‌های گذشته ناچار هستیم از جاهای مختلف با بودجه سنگین گندم خریداری کنیم چرا که کشاورزان حاضر نیستند گندم را با این نرخ بفروشند بنابراین همچون گذشته یا از محصولات گندم خود به عنوان خوراک دام استفاده کرده و یا به کشورهای همسایه قاچاق کنند.

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: رهبر معظم انقلاب بارها تأکید فرمودند که فروش نفت خام باید صفر شود و این در حالی است که در کمیسیون تلفیق بودجه در پی رایزنی با دولتی‌ها به این نتیجه رسیدند که اگر این موضوع در سطح بین‌المللی مطرح شود به عنوان نقطه ضعف کشور مطرح خواهد شد و این در حالی است که اداره کشور بدون تکیه بر درآمد حاصل از فروش نفت خام نقطه مثبت محسوب می‌شود بنابراین باید با قدرت آن را به دنیا اعلام کنیم.

وی اظهار کرد: در بودجه سال 99 مبلغ 49 هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از فروش اموال دولتی پیش‌بینی شده و این در حالی است که امسال تنها 320 میلیارد تومان اموال مازاد دولتی به فروش رفت بنابراین چطور می‌توان در سال 99 مبلغ 50 هزار میلیارد تومان از این طریق کسب کرد.

ابوترابی عنوان کرد: ما باید در خصوص حقوق و دستمزد بپذیریم که مردم به ویژه اقشار کم درآمد همچون کارمندان و کارگران با شرایط سختی مواجه هستند، سال گذشته پیشنهاد آقای حاجی بابایی مبنی بر پلکانی معکوس اتفاق مبارکی بود که باعث می‌شد حقوق اقشار کم درآمد افزایش بیشتری داشته باشد اما دولت خلاف بودجه 97 عمل کرده و این اقشار را ناامید کرد، همچنین برای هم ترازی مبلغی قرار داده شد که دولت در پی آن نامه‌ای به شورای نگهبان مبنی بر ضرورت متناسب‌سازی فرستاد و این مهم را محقق نکرد. در حالی که اگر اشرافی‌گری و هزینه‌های جاری کاهش یابد می‌توان هم‌ترازی را جایگزین متناسب‌سازی کرد.

این نماینده مردم در مجلس دهم تأکید کرد: دولت مبلغ 230 هزار میلیارد تومان به تأمین اجتماعی بدهکار است و این در شرایطی است که اغلب کارگران تحصیلکرده یا فاقد شغل هستند و یا با حقوق کمتر از دو میلیون تومان فعالیت می‌کنند که این امر در مقایسه با پرداخت حقوق‌های نجومی آنها را دچار سرخوردگی اجتماعی کرده است. از سوی دیگر قرار بر این بود پالایشگاه ستاره خلیج فارس به تأمین اجتماعی واگذار شود که این امر محقق نشد.

وی افزود: ما یک بار در مجلس هشتم پیشنهاد دادیم که بودجه به سه دوازدهم تغییر پیدا کند که محقق شد و در پی آن کلیات بودجه را رد کردیم بنابراین در شرایطی که این بودجه به عنوان سند مالی به هیچ عنوان پاسخگوی جنگ اقتصادی نیست بنابراین پیشنهاد می‌دهیم بودجه امسال نیز به سه دوازدهم تغییر پیدا کند.

ابوترابی یادآور شد: هم اکنون در روند بودجه‌نویسی تصمیم‌گیرندگان اغلب دارای امضای طلایی بوده یا نمایندگان با اجبار بخش اعظمی از بودجه را برای تخصیص به حوزه عمران حوزه انتخابیه خود درخواست می‌کنند و فرمانداران که باید در خط مقدم تصمیم گیری در روند بودجه نویسی باشند دارای حداقل اختیارات هستند.

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در پایان با انتقاد از تخصیص 80 هزار میلیارد تومان به اوراق قرضه تأکید کرد که این امر دولت را بدهکار کرده که نتیجه آن به فرزندان و آیندگان کشور آسیب خواهد رساند./

کد خبر 898104

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha