امام سجاد (ع) دوران خفقان اموی را به تبلیغ فرهنگ حسینی تبدیل کرد

رئیس حوزه علمیه خواهران استان اردبیل گفت: امام سجاد (ع) دوران خفقان اموی را به دوران احیا و زنده نگهداشتن فرهنگ عاشورایی و حسینی تبدیل کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل، حجت‌الاسلام عبدالله بیدار، رئیس حوزه علمیه خواهران استان اردبیل، پیش از ظهر امروز (20آذر) در همایش " احیاگران عاشورا" در مدرسه علمیه اردبیل، اظهار داشت: امام حسین(ع) با شهادت و تقدیم خون خود مکتب ارزشمندی را به یادگار گذاشت که امروز خیل عظیمی از عزاداران و دلباختگان به این مکتب در سوگ آن حضرت و قیام تاریخی‌اش مجاهدت می‌کنند.


وی دومین نتیجه و ثمره پایبندی به مکتب سید‌الشهدا را پاسداری از ارزش‌ها و آرمان‌های خلق شده در دشت نینوا یاد کرد و گفت: بعد از حادثه عاشورا رهبری و مدیریت جامعه را دو عنصر تاثیرگذار یعنی حضرت امام سجاد (ع) و شیر زن کربلا عهده‌دار شد و توانست به خوبی افکار و اندیشه‌های جهان را به سوی حقانیت قیام سید‌الشهدا و ظلم و تعدی آل اموی و آل سفیان تبیین و تفسیر کند.

 

بیدار بیان داشت: این دو بزرگوار در دوران اسارت با تلاش گسترده و بی‌پروا پیام حقیقی نهضت عاشورا را به جهانیان معرفی کردند و توانستند انقلاب حقیقی در آشنایی ملت‌های آزادیخواه دنیا با این فرهنگ به وجود آوردند.


رئیس حوزه علمیه خواهران اردبیل، نقش محوری و تاثیرگذار حضرت امام سجاد(ع) را در پیام رسانی و ابلاغ حقایق کربلا توصیف کرد و افزود: آن حضرت که بیمار مصلحتی نینوا بود و جهاد از آن حضرت ساقط شده بود در 35 سال امامت جامعه بعد از واقعه عاشورا در خطابه‌ها و سخنرانی‌ها و اشک چشم بی‌پایان خود در سوگ شهدای نینوا این حادثه و تاریخ غم‌بار را زنده نگه داشت و سبب شد تا بعد از قرن‌ها نهضت عاشورا زنده و بالنده بماند.


این استاد حوزه و دانشگاه ابراز داشت: امام سجاد در 35 سال دوران امامت در سخت‌ترین و دوران خفقان روزگار در برابر حاکمان متعدد که خود را سرمست از پیروزی بر امت جد رسول‌الله می‌دانستند با اندیشه‌های پلید آنها مبارزه کرد و توانست واقعیت‌های عاشورا را بیان کند.


وی بزرگترین حرکت آن حضرت را اطلاع‌رسانی از اوضاع کربلا در تمام مجالی و محافل بیان کرد و افزود: این تکرار و ممارست و کار مستمر در آشنا ساختن امت با نهضت اولیا سبب شد تا اصالت این قیام نسل به نسل انتقال یابد به طوری که امامان بعد از حضرت سجاد (ع) نیز بر پاسداری از نهضت عاشورا تاکید کردند.


رئیس حوزه علمیه خواهران اردبیل، پیام اصیل حادثه کربلا را پیام خروش یک ملت علیه ظلم و ستم و تعدی یاد کرد و بیان داشت: امام سجاد(ع) با اشک چشم و لبیک به پیام مولا و مقتدای خود امام حسین (ع) توانست ماهیت این قیام را نگه داشته و در کوفه مدینه و شام به افشاگری یزیدیان زمان بپردازد.


بیدار به خطابه روشن، صریح و رسای امام سجاد(ع) در مسجد جامع اموی در شام اشاره کرد و گفت: علی رغم اینکه آن حضرت به همراه اسرا 40 منزل از کربلا تا کوفه و شام را سپری کرده بود با وجود خستگی روحی و روانی در منابر به افشاگری ماهیت پلید حاکمان اموی می‌پردازد و حقیقت نهضت عاشورا را مطرح می‌کند.


وی بیان داشت: این خطبه‌ها و سخنرانی‌ها شیرازه حکومت بنی‌امیه را به هم می‌ریزد به طوری که یزید عواقب تمام کارها و اقدامات در صحنه کربلا را متوجه شمر و عمر سعد می‌داند.


رئیس حوزه علمیه خواهران اردبیل گفت: آن حضرت در سال‌های بعد نیز در قالب دعا، نیایش و نگارش کتاب صحیفه سجادیه همچنان به مبارزه خود با طاغوت ادامه می‌دهد و هرگز سکوت اختیار نمی‌کند.


این مسئول، نقش‌آفرین دیگر صحنه کربلا را ام‌المصائب حضرت زینب کبری (س) برشمرد و ابراز داشت: حضرت زینب(س) همچون جد بزرگش نبی مکرم اسلام مادرش فاطمه زهرا و پدر و برادرش حضرت علی (ع) ‌و امام حسن (ع) محکم و استوار در برابر دشمنان ایستاد و با وجود تحمل مصائب مختلف بعد از حادثه کربلا با وجود آلام متعدد کوتاه نمی‌آید.


وی ارکان فصاحت و بلاغت و آراسته سخن گفتن حضرت زینب کبری (س) را یادآور شد و تصریح کرد: آن حضرت با وجود تالمات روحی و روانی و در سن 55 سالگی و بلیغ و روان از حادثه کربلا و حقانیت قیام امام حسین در برابر دشمنان دفاع می‌کند و همچون شیر ژیان با تمام ابهت و فضاحت و نطق رسا چهره از پلیدی نظام اموی باز می‌کند.


رئیس حوزه علمیه خواهران اردبیل گفت: پیام حضرت زینب به عالم بشریت اوج مرتبه ارزش‌مداری انسان‌هاست به طوری که آن حضرت در کنار صلابت و استواری در برابر دشمنان و نامحرمان و حفظ حرمت و حجاب و عفاف در برخورد با اسرای نینوا رئوف و رحم دل است به طوری که بعد از شهادت امام حسین (ع) طلای کودکان و خردسالان را جمع‌آوری می‌کند تا مبادا به خاطر طلا و گوهر کودکان و زنان دشت نینوا به اسارت بروند.


پایان پیام/

کد خبر 89846

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha