حجت الاسلام والمسلمین «حمیدرضا مطهری» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به سوم رجب سالروز شهادت امام هادی(ع) به تبیین و تشریح راهبردهای مذهبی امام هادی(ع) برای ایجاد همگرایی اسلامی پرداخت.
رئیس پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) دفتر تبلیغات اسلامی با بیان این که امام هادی(ع) اتحاد و اسنجام اسلامی را از ضروریات جامعه اسلامی می دانستند، گفت: ایشان ضمن توصیه بر همگرایی، پرهیز از تفرقه و درگیری های بی حاصل بین پیروان مذاهب اسلامی را دارای اهمیت ویژه ای می دانستند و برای تحقق آن برنامه ها و راهبردهای خاصی را در پیش گرفتند.
وی با بیان این که در این میان راهبردهای مذهبی ان حضرت دارای اهمیت بسزایی است و می تواند الگوی مناسبی برای مسلمانان باشد، خاطرنشان کرد: رعایت تقیه، تأکید بر امور مشترک مانند قرآن و سیره نبوی و نقد جریان های انحرافی از جمله این راهبردها به شمار می رود.
حجت الاسلام والمسلمین مطهری اضافه کرد: مدیریت بحران های فرهنگی مانند فتنه خلق قرآن، به کارگیری راهبرد دعا و انتقال مفاهیم دینی و تبیین جایگاه اهل بیت(ع) در قالب دعا، یک رنگی و هسمانی در مراسم دینی و اعتدال مذهبی از مهمترین راهبردهای مذهبی امام هادی(ع) برای ایجاد انسجام اسلامی به شمار می روند.
وی تصریح کرد: ایشان در مواجهه با افکار و اندیشه هایی که به اختلافات و جدایی های بین مذاهب اسلامی دامن می زد، ضمن پایبندی به اصول اعتقادی شیعه، از انحرافات پیش گیری کرده، باورها و اندیشه های مخالف اسلام و تفرقه گرا را به نقد کشیده و انحرافات آنان را تبین می کردند.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه با بیان این که امام هادی(ع) همگان به ویژه شیعیان را از افتادن در دام باورهای مخالف وحدت نهی می کردند، ابراز داشت: ایشان یاران خود را به برقراری ارتباط نیکو با مخالفان در جامعه و نیز رعایت اعتدال سفارش می کردند.
وی خاطرنشان ساخت: ایشان همچنین به مدارای شیعیان به عنوان یکی از عوامل ایجاد یک پارچگی مسلمانان توجه می دادند و شیعیان را به تبعیت از امام خود در این باره دعوت می فرمودند.
نظر شما