برگزاری همایش بین‌المللی معماری دست‌کند در کرمان

سرپرست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور از برگزاری نخستین همایش معماری دست‌کند در نیمه اول اردیبهشت سال 91 به همت این پژوهشگاه با همکاری اداره کل میراث فرهنگی کرمان در این این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، دکتر محمدرضا بذرگر، سرپرست پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، امروز (20آذر) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه نخستین همایش معماری دست‌کند در نیمه اول اردیبهشت سال 91 به همت این پژوهشگاه با همکاری اداره کل میراث فرهنگی کرمان در این شهرستان، گفت: با توجه به آنکه در دهه های اخیر سمینار مشابهی در سطح بین المللی با این موضوع برگزار نشده، این همایش سبب معرفی هر چه بهتر ایران و آثار آن در سطح جهانی است.

 

وی خاطر نشان کرد: برگزاری این همایش در آستانه ارسال پرونده ثبت جهانی میمند نیز تاکیدی بر ارزش های بی نظیر این منظر فرهنگی است که با تبادل تجربیات داخلی و خارجی می تواند هر چه بهتر در تحقق اهداف و برنامه های حفاظتی آینده چنین سایت هایی گام برداشت.

 

دکتر بذرگر، تعریف دیدگاه ها و اصطلاحات، ریخت شناسی و انواع گونه های معماری دست‌کند و نوع کاربرد، باورها، اعتقادات و فرهنگ شفاهی در معماری دست‌کند، مجموعه های دست‌کند، زیبایی شناسی در معماری دست‌کند، بررسی سازمان فضایی، بررسی سیر تحول معماری دست‌کند در تاریخ معماری و شهرسازی ایران، شیوه های مستندسازی، آسیب شناسی و طراحی در معماری دست‌کند، شیوه های حفاظت، مرمت، احیا و نحوه مداخلات و شیوه های نوین استفاده از معماری دست‌کند در معماری معاصر به عنوان محورهای این همایش عنوان کرد و یادآور شد: مهلت ارسال خلاصه مقالات سی ام آذرماه سال جاری است که علاقه مندان باید تا مهلت اعلام شده مقالات خود را ارسال کنند.

 

سرپرست پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور اظهار داشت: در برگزاری این همایش که دانشگاه هنر تهران، دفتر منطقه‌ای یونسکو، دانشگاه علم و صنعت، کمیسیون ملی یونسکو، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه شهید باهنر کرمان و پایگاه میراث فرهنگی و گردشگری میمند مشارکت دارند.


خاطر نشان می شود، معماری دست‌کند از جمله گونه های معماری است که در 2 دهه اخیر توجه مجامع حرفه ای و علمی جهانی را به خود مشغول کرده است، این نوع از معماری که در دهه های 70 میلادی بی اهمیت و غیر قابل قبول بوده در سالهای اخیر به عنوان هنر خلاقانه بشر در به آشتی رسیدن با طبیعت مطرح شده و در سراسر جهان مورد توجه است.

 

گفتنی است، در ایران نیز با پیشینه ارزشمند خود و بویژه به دلیل ویژگی های اقلیمی و جغرافیایی متنوع، یکی از کشور های دارای آثار دست‌کند در انواع گونه ها است که تلاش برای شناسایی و معرفی آنها و استفاده از تجربیات سایر کشور ها در راستای حفاظت این آثار ارزشمند می تواند بسیار مفید باشد.

 

یادآور می شود، پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در پی دستور دکتر محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری اسلامی ایران مبنی بر خروج سازمان ها از تهران در زمان استانداری دکتر روح الله احمدزاده، استاندار سابق فارس به شیراز منتقل شد و همکنون در این شهرستان مستقر است.


پایان پیام/

کد خبر 89963

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha