پیوند خانواده با مدرسه بدون دیوار

بای گفت:مدرسه بدون دیوار پیوند خانه و مدرسه را مستحکم می کند و وقتی مدرسه به خانواده منتقل شود یک اتحاد ایجاد می شود و دیگر تعطیلی مدارس ضمن تمدید و آسیب زا تلقی نمی شود.

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری شبستان، پس از شیوع ویروس کرونا شاهد تعطیلی مدارس بودیم نگرانی ها از سوی خانواده ها و کارشناسان آموزش مبنی بر چگونگی جبران ساعات آموزشی وجود داشت که البته هنگامی این تعطیلی به توصیه وزارت بهداشت باید تمدید می شد، وزارت آموزش و پرورش تصمیم گرفت تا کلاس های درسی را به صورت تلویزیونی برگزار کند و در همین ارتباط «جعفر بای» آسیب شناس اجتماعی ضمن تقدیر از این اقدام وزارت آموزش و پرورش بر استفاده از ظرفیت هوشمند مدارس و آموزش از راه دور توسط فضای مجازی تاکید دارد. درهمین ارتباط به گفتگویی پرداختیم که در زیر می خوانید:

 

با تعطیلی مدارس رو به رو هستیم چگونه می توان این تهدید را به فرصت تبدیل کرد؟

تبدیل تهدید به فرصت مهارت ویژه انسان های متفکر، خلاق و توانمند است. اینک ویروس کرونا به عنوان یک تهدید تعطیلی های طولانی را بر جامعه تحمل کرده است.

باید شرایطی را فراهم ساخت تا زیان های وارده را به حداقل برسانیم. اینک چاره ای برای تعطیلی مدارس وجود ندارد باید همه قرنطینه های خانگی را به کلاس درس تبدیل کنیم.

 در جهان دم به دم در تغییر، وقتی همه چیز در حال تحولات مستمر هستند، نظام آموزشی که پرچم دار تغییرات همه جانبه جوامع بشری محسوب می شود.باید  از خودش شروع کند. تغییرات در روش های تدریس با بهره مندی از تکنولوژی نوین آموزشی به منظور تحقق نظریه های معروف مدرسه بدون مرز، مدرسه بدون دیوار، باید با حذف دیوارهای حایل بر مدرسه، با جامعه، مدرسه با خانواده، از برگزاری کلاس های سنتی که منسوخ شده است عبور کنیم.

درباره حذف دیوار مدارس بیشتر توضیح می دهید؟

امروزه که یادگیری محدود به جغرافیای کلاس نمی شود، باید همه چیز را در همه زمان ها و جاها از همه افراد فرا گرفت. توسعه مفهومی کلاس و مدرسه دیگر مقوله آموزش را به کلاس و مدرسه محدود نمی کند و متن و محتوای کلاس درسی توسط فرد خاصی به عنوان معلم در زمان ویژه محدود نمی شود.

ابتکارات، نوآوری و خلاقیت هم شکوفا می شود اگر مفهوم کلاس در روش سنتی به چهاردیواری محصور می شود، در این روش توسعه مفهوم یافته و با گستره جغرافیایی همه منازل، حتی قرنطینه خانگی هم کلاس درس می شود. خوشبختانه نظام آموزشی کشورمان و نیروی انسانی شاغل در آن به خاطر کسب مهارت های لازم از توانایی برگزاری کلاس های از راه دور به صورت مجازی و تلویزیونی در مدارس نامرئی برخوردارند و از حمله کرونایی و تعطیلی طولانی مدت هیچ گونه آسیبی به پیکره آموزش وارد نمی شود.

چگونه می توان از ظرفیت هوشمند مدارس استفاده کرد؟

خوشبختانه چند سالی است که مدارس هوشمند در نظام آموزشی فعالیت خود را آغاز کرده اند. زمینه برگزاری کلاس های مجازی در مدارس نامرئی در چنین شرایط خاص مهیا است.

در  عصر دیجی وندی باید ضمن تغییر در روش های تدریس از فناوری های نوین آموزشی حداکثر استفاده را برد.

اینک وزیر آموزش و پرورش به دنبال اجرای مدارس هوشمند است. در چنین شرایط خاص که کشور در معرض حمله ویروس کرونا قرار گرفته است، مدارس را حَسَب ظاهر تعطیل و کلاس های مجازی در مدارس نامرئی قرنطینه های خانگی ادامه دهیم تا آموزش آسیب نبیند.

در حال حاظر تمام مدارس ما هوشمند نیستند شما تاکید دارید که هوشمند شوند؟

باید در شرایط حساس از فرصت فراهم شده بهره گرفت و نظریه های طرح شده درباره برگزاری دقیق مدارس هوشمند را فراگیر کرده و آن را در کل کشور به مرحله اجرا گذاشت تا هم عدالت آموزشی تحقق یابد و هم تمرینی برای آموزه های معلمان برای برگزاری کلاس از راه دور شود. در تعطیلات که بر اثر آلودگی ها یا برف مواجه بودیم خیلی از مدارس هوشمند از ظرفیت فضای مجازی استفاده کردند و با خانواده ها در ارتباط بودند.

برداشتن حایل از مدارس و آموزش به سبک نوین می تواند چه تاثیر بر خانواده و مدرسه داشته باشد؟

 در چنین شرایطی پیوند خانه و مدرسه مستحکم و مدرسه بدون دیوار اجرا و کلاس های نامرئی تحقق می یابد.  تعطیلی مدارس ضمن تمدید دیگر آسیب زا تلقی نمی شود. منزل و خانواده یک رکن آن مدرسه می شود و در دو روی سکه یک رو خانواده و یک رو مدرسه است. وقتی مدرسه منتقل به خانواده  شود یک اتحادبیشتر خواهد شد.

کد خبر 899805

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha