به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، کاوه ذاکری در این کتاب، تحقیق دقیقی ارائه داده از چگونگی سیر و مراحل جنگ و قرارداد صلح دیتون که منجر به پایان جنگ شد.
ذاکری که مدرس تخریب و انفجار بوده، در بوسنی، نظامیان و داوطلبان مردمی را با نحوه خنثی کردن مینها و تلههای انفجاری آشنا میکرده است. او در کنار این آموزشها به کمکرسانی و توزیع اقلام ضروری زندگی در میان مردم جنگزده بوسنی هم میپرداخته است.
کتاب «محاصره سارایوو» مملو از وقایع تلخ و شیرین است و صداقت، صمیمیت و مردمی بودن روحیه نویسنده باعث میشود کتاب برای خواننده خواندنی و عبرتآموز شود.
در بخشی از این کتاب آمده: «ناگهان سرتاسر کانال توسط نورافکن زرهپوشهای سازمان ملل(UN) روشن شد. جمعیت به نشانه تسلیم دستهایشان را بالا بردند. فرمانده و بقیه، جعبههای مهمات را زمین انداختند. چند سنگر تجمعی و حفره روباهی در کنار کانال وجود داشت. اوضاع را که اینگونه دیدم، سریع داخل یکی از سنگرها رفتم. فرمانده گفت کجا میروی؟ دنبال ما بیا! اما من اعتنا نکردم. چند دقیقه بعد نیروهای سازمان ملل آمدند و همه جمعیت را با خودشان بردند. حال من مانده بودم در معرکه جنگ، میان صربها، مسلمانان و نیروهای سازمان ملل متحد.»
نظر شما