به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام عبدالکریم بی آزار، رییس دانشگاه مذاهب اسلامی در همایش بین المللی بررسی اندیشه های علامه بدیع الزمان نورسی گفت: این شخصیت یکی از شخصیت های بسیار مهم در کشور ترکیه در عین حال متعلق به کل جهان اسلام هستند. ایشان در دوران خفقان ترکیه مردم را به خصوص جوانان ترکیه ای را با قرآن به سبک صدر اسلام آشنا کرد.
وی با اشاره به دیگر خصوصیات دیگر این علامه گفت: آشنا نمودن مردم با اخلاق والای قرآنی، توجه به اسماء الحسنی و اهتمام ویژه به دعای جوشنه کبیر از جمله ویژگی های این علامه بزرگ بود.
حجت الاسلام بی آزار با اشاره به تاکید علامه نورسی بر قرائت و توجه به محتوای دعای جوشن کبیر گفت: دعای جوشن کبیر از سوی پیامبر و به روایت امام سجاد (ع) روایت شده و مشتمل بر حدود هزار اسم از نام های الهی است که از قرآن گرفته شده و ایشان که چندین بار در زندان مسموم شدند از طریق توجه به محتوای این دعا و قرائت آن از مرگ نجات یافتند.
آثار علامه نورسی در وحدت اسلامی نقش بسزایی دارند
حجت الاسلام بی آزار گفت: آثار علامه نورسی در وحدت اسلامی نقش با اهمیتی دارند. علامه نورسی اهتمام ویژه ای به وحدت اسلامی است و براساس آیات قرآن بی اخلاقی را عامل تفرقه بین مذاهب اسلامی می دانست.
وی با اشاره به بخشی از کتاب رسائل نور اثر علامه نورسی گفت: در بخشی از این کتاب آمده است نمی توان تمام ضررهایی را که از دوست مومن به تو رسیده از جانب او دانست، با احتساب قدر و تاثیر نفس و شیطان و ضعف و کوتاهی سهم کمی برای وی می ماند که با بخشش و گذشت قابل حل است.
برگزاری همایش بین المللی علامه نورسی در سال های آینده
بنابراین گزارش، دکتر خرمشاد رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یکی دیگر از سخنرانان همایش بین المللی علامه نورسی گفت: مراحل بعدی این همایش به منظور شناخت و آشنایی بیشتر با این علامه برگزار می شود.
وی ادامه داد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی این آمادگی را دارد تا در سال های آینده مراحل دیگری از این همایش را به منظور معرفی هر چه بیشتر علامه نورسی برگزار کند.
وی با مطرح کردن چند سوال درباره علامه نورسی و یافتن پاسخ آنها در همایش های بعدی گفت: چه نسبتی بین علامه نورسی و آنچه امروز بیداری اسلامی و در گذشته نهضت اسلامی نام گرفته وجود دارد و چرا نام ایشان در کنار سایر مجاهدان و مشاهیر اسلامی چون محمد احمد سودانی، شیخ محمد عبده، سید قطب مصری و اقبال لاهوری آمده است از جمله سوالاتی هست که پاسخ آن بایستی در همایش های بعدی مطرح شود.
پایان پیام/
نظر شما